Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 02, 2011 22:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

No wiem, że wszystkiego upilnować się nie da, ale... Sama wiesz. Ja mogę iść sama do lekarza, ale kotek już nie, od nas wszystko zależy. I chciałabym zawsze wszystko dopilnować. Wiedziałam, ze ma tendencje do problemów z dziąsłami i zębami, ale Konana też tym straszyli, a jakoś wyrósł z tego. A jej nie przeszło i nagle z całą mocą się ujawniło. No cóż, ważne że już działamy.

Dobrze, że Zdzisi nic się nie stało. Ja raz widziałam jak Frejka leciała głową w dół z mebli :strach: cud, że wariatka mała sobie nic nie zrobiła. Ale teraz już tam przynajmniej nie włazi.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto maja 03, 2011 9:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Witaj Majowa Jutrzenko!
3 maja uczcilismy pawiem gigantem :roll:
Zdaje się, że dziecko się przeżarło, przy okazji podkradając chrupki Lokiego, potem pobiegało ze szczurem w pysku, wskakując na meble i polując jak dzik - i efekt gotowy.
Siedziałyśmy sobie z dzieckiem przy późnym śniadanku, a tu nagle spod stołu zaczęły dobiegać charakterystyczne dźwięki :roll:
No, to był, rzec można, iście świąteczny paw :evil:
Niewiele brakowało, a skończyłoby się pawiem wspólczulnym, multiplikowanym, ale jakoś się opanowałyśmy. Nawet zdołałyśmy dokończyć śniadanko.
Wtedy to dźwięki zaczęły dochodzić spod łóżka.
Ochrzczony mam również pokój - ewidentnie Caillou daje mi do zrozumienia, że czas umyć podłogi.
Wygląda na to, że tak tu brudno, że po....ć się można :mrgreen:
Idę sprzątać zatem;
nasz kot - nasz pan :!:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto maja 03, 2011 9:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

O, witaj w klubie. Emma dziś wyprodukowala dwa spektakularne pawie :evil: wyraźnie daje mi do zrozumienia, ze czas zakończyć kurację antbiotykowa, bo wczoraj po podaniu leku było to samo.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto maja 03, 2011 9:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

O, my też, tyle że wczoraj :evil:
Balbina się przeżarła, chciała zjeść jak najszybciej i jak najwięcej wyżerając przy okazji Sezamowi, potem gonili się po meblach - później Sezam jakoś spokojnie trawił, Balbina... nie zdążyła. Na szczęście nikt wtedy nie jadł i to było w takim miejscu, że dało się łatwo wyczyścić.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto maja 03, 2011 9:31 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

pozytywka pisze:Witaj Majowa Jutrzenko!
3 maja uczcilismy pawiem gigantem :roll:
Zdaje się, że dziecko się przeżarło, przy okazji podkradając chrupki Lokiego, potem pobiegało ze szczurem w pysku, wskakując na meble i polując jak dzik - i efekt gotowy.
Siedziałyśmy sobie z dzieckiem przy późnym śniadanku, a tu nagle spod stołu zaczęły dobiegać charakterystyczne dźwięki :roll:
No, to był, rzec można, iście świąteczny paw :evil:
Niewiele brakowało, a skończyłoby się pawiem wspólczulnym, multiplikowanym, ale jakoś się opanowałyśmy. Nawet zdołałyśmy dokończyć śniadanko.
Wtedy to dźwięki zaczęły dochodzić spod łóżka.
Ochrzczony mam również pokój - ewidentnie Caillou daje mi do zrozumienia, że czas umyć podłogi.
Wygląda na to, że tak tu brudno, że po....ć się można :mrgreen:
Idę sprzątać zatem;
nasz kot - nasz pan :!:

:ryk: uwielbiam Twoje opisy.
Musisz jej wytłumaczyć, ze po jedzeniu trzeba posiedzieć, zeby się ułożyło :lol: Ja chyba jestem nienormalna bo koci paw jakoś nie działa na mnie obrzydzajaco.

Ja mam za to ostatnio ściółkę w całym mieszkaniu na podłodze :lol: koty bardzo mnie motywują do częstszego sprzątania :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto maja 03, 2011 9:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

ależ te koty dosadne w swoich stwierdzeniach :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto maja 03, 2011 9:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

no co te koty, no?
a jak twoja angina Conchita?

no dokładnie, kasumi - identyczny scenariusz
a o 4 rano się gonili jak wariaci i dawali do zrozumienia, że głodni, nakarmiłam i poszłam spać; o 9tej żulili, to nasypałam trochę do misek i jak widać był to błąd :twisted: ; na drugi raz wolę zagłodzić, niż dać jeść do wypęku

shalom - sam paw koci jest ok (lepiej wygląda i pachnie niż paw dziecinny - to na pewno), ale te odgłosy :roll:
szczególnie przy śniadaniu - sugerują żołądkowi, że powinien zrobić to samo :mrgreen:

No, trochę się umęczyła dziewczynka, bo jeszcze ją szarpnęło na balkonie - ze trzy razy już samą śliną, czy sokami; leży sobie teraz u mnie na oknie, w najbardziej niewygodnym miejscu i śpi, nie chciała na ręce, jakby była obolała, bidulka.
A Loki łazi i jęczy, bo nie ma się z kim bawić :roll:
Rany, jak z dziećmi

Marta - jaka Duża, takie koty :mrgreen: - niewyparzone pyszczki mają :D

pozytywka

Post » Wto maja 03, 2011 9:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

No to ładne miała zawirowania w żołądku :roll: Jak mój Konan się nażarł, porzygał to od razu chciał nową porcję :roll: oczywiście nie dawałam, to zbir jeden mnie terroryzował, że głodny. Jakby to moja wina była :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto maja 03, 2011 10:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Kupy i pawiki - bez tego kocie wątki nie byłyby prawdziwymi kocimi wątkami :mrgreen:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto maja 03, 2011 10:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

tez tak uważam :mrgreen:
ciekawe, czemu chętniej czytam o tych przypadłościach na miau, niż na e-mama? :ryk:

pozytywka

Post » Wto maja 03, 2011 11:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

W pawikach najgorsze jest to, że leżą w miejscach newralgicznych :evil: Zawsze wchodzę w nie gołą stopą :cry:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto maja 03, 2011 11:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

u nas na bieżąco oglądamy i ścieramy
nikt jeszcze nie wdepnął
powoli jednak zapycha nam sie pralka :roll:
nie wiem co jest, ile jeszcze pawików samą żółcia może jeszcze być?
opiła się wodą i pomyślałam, że może dobrze, bo jej się w brzuszku uspokoi i faktycznie było ok przez godzinkę, spała spokojnie, nawet mruczała, a teraz znowu ją pociągnęło - właściwie wyłącznie woda
:(
Kurcze, jeszcze chwila i zacznę się martwić

pozytywka

Post » Wto maja 03, 2011 11:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

A masz może Lakcid w domu?

Pawiki w które udało mi sie wdepnąć to nocne pawiki-niespodzianki!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto maja 03, 2011 11:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

nie wiem jak na Caillou, ale na Lokiego lakcid działa przeczyszczająco, jak mi się przytykał, to dostawał lakcid i wychodziło z poślizgiem
Nie chcę ryzykować, że lakcid małą jeszcze z drugiej strony przeczyści, bo jak na razie było ok - boje się odwodnienia

kurcze, czy ona czegoś nie połknęła?
Chwilę wcześniej biegała jak oszalała z e szczurem w pyszczczku i wariowała, a potem takie atrakcje :?
cholerka, dzieci i koty zawsze chorują, w wolne :evil:

pozytywka

Post » Wto maja 03, 2011 11:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i matura

Wszystkie nowe myszki w naszym domu pozbawiane sa oczek i noska, inne zabawki sa oglądane pod tym samym kątem . Jeśli coś da sie wydłubać , wydłubujemy my, albo nie kupujemy. Mimo to, nie da sie ochronić kota przed normalnym życiem :cry:
Biełka kocha folie, trzeba uważac bo gryzie wszystko co szeleści, Jaśka uwielbia skarpetki, ale ucinamy dzwoneczek.

Lakcid daje poślizg 8O 8O 8O na moje działa odwrotnie!
Obrazek

Szura-najmysi mama

[poprzednia][następna]