Zabrała moje serce i poszła sobie. Kasia [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 18:20 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

martwi mnie ta cisza :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob kwi 30, 2011 22:11 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Żyjemy! Leczymy się, stawiamy opór przy jedzeniu... Normalne życie...

Integrujemy się

Obrazek Obrazek

Robimy poważne miny

Obrazek

Rozpoczęliśmy sezon balkonowy. Balkonowanie jest suuuuper!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie maja 01, 2011 7:17 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Oj tak, balkonowanie jest super :) I widać, że kicia szczęśliwa :) i że jej się podobało :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie maja 01, 2011 8:29 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

mokkunia pisze:Oj tak, balkonowanie jest super :) I widać, że kicia szczęśliwa :) i że jej się podobało :)

słoneczny czas nastał :1luvu: Niech się ślicznota nacieszy promykami i spokojem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 01, 2011 9:25 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Aniu, nie wiem czy Ci potrzebne, ale mam prawie całe opakowanie Ipakitine. Jeśli potrzebujesz, to napisz.

Pozdrowienia dla kotków i dla Ciebie. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie maja 01, 2011 9:38 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

mimbla64 pisze:Aniu, nie wiem czy Ci potrzebne, ale mam prawie całe opakowanie Ipakitine. Jeśli potrzebujesz, to napisz.

Pozdrowienia dla kotków i dla Ciebie. :D
Dziękuję, właśnie kupiłam duże opakowanie. :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Pt maja 06, 2011 20:26 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Hanelko, czy dostałaś moje pw? Wysłałam dwa.
Chętnie zapłacę za wizytę i leczenie Kasi w klinice leczenia nerek u pani dr Neski-Suszyńskiej w Kostancinie.
Możesz poczytać o niej w watku dla nerkowców.
Leczyłam u niej kilkanaście kotów z pnn, jest najlepsza w tym kraju, szkolona w USA, prowadzi warsztaty i ma szereg publikacji o leczeniu dróg moczowych (www.nerkiwet.com)
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

Post » Pt maja 06, 2011 21:14 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

alinka6 pisze:Hanelko, czy dostałaś moje pw? Wysłałam dwa.
Chętnie zapłacę za wizytę i leczenie Kasi w klinice leczenia nerek u pani dr Neski-Suszyńskiej w Kostancinie.
Leczyłam u niej kilkanaście kotów z pnn, jest najlepsza w tym kraju, szkolona w USA, prowadzi warsztaty i ma szereg publikacji o leczeniu dróg moczowych (http://www.nerkiwet.com)
Witaj :)
Bardzo dziękuję za propozycję. Dostałam jedno pw, jeszcze nie zdążyłam odpisać.

Zostałam już za to zbesztana na tym wątku, ale zdecydowałam, że nie będę szukać innego weta, niż tego, u którego Kaśka jest leczona. Czytałam o doktor Nesce. Doktor Borkowska nie specjalizuje się co prawda w chorobach nerek, ale jest bardzo dobrym wetem. Ona również odbywała praktyki w Stanach. Leczę u niej wszystkie swoje futra, w tym 15-letniego Kastora z pnn. Zamierzam przy niej pozostać. Jesteśmy w stałym, ścisłym kontakcie i jestem pewna, że Kasia ma najlepszą opiekę.
Jeżeli mimo to zechcesz nas wesprzeć, będę bardzo wdzięczna. :)
Obrazek

hanelka

Post » Pt maja 06, 2011 21:24 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Hanelko, to jak ta Pani leczy kota woła o pomstę do nieba.
Kot ma wywalone kosmos białko całkowite, co znaczy, że jest bardzo odwodniona, a to powoduje cierpienie. Podawanie furosemidu niszczy nerki doszczętnie, chyba, ze mamy do czynienia z ostrymi nerkami. A ipakitine sprawiło, ze wapń jest wysoki, co jest również bardzo niebezpieczne.
Hanelko, ten kot nie ma szans, niebawem zejdzie z tego świata przy takim leczeniu.
Kasia robi się anemiczna, dlaczego nie otrzymałażelaza i erytropoetyny? Jak ją nawodnisz, to morfologia jeszcze dalej poleci. Nie odrzucaj pomocy, bo Kasia potrzebuje specjalistycznego leczenia, a przecież Ci na niej zależy.
No i ma stan zapalny. Gdzie jest badanie moczu z posiewem?
Sfinansuję w całości leczenie Kasi, ale nie u dotychczasowego lekarza, bo to pieniądze wyrzucone w błoto, to Kasi nie pomoże.
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

Post » Pt maja 06, 2011 22:17 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Hanelko, kochanie ja oczekuje na dniach zwrotu podatku z U S :mrgreen: , co mogę wpłacę. Kciuki :ok: :1luvu: :1luvu:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pt maja 06, 2011 23:21 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Hanelko, a ja bym kotkę u specjalistki od nerek skonsultowała. Chyba, że to trudne jest z przyczyn technicznych, np. dojechania do lekarza. Przekonuje mnie argument, że ludzie np. na serce, płuca lub nerki nie leczą się u internisty, ale u kardiologa, pulmunologa czy nefrologa. Naprawdę lekarz ogólny może się na nerkach nie znać.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie maja 08, 2011 14:10 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Jeśli wolno mi w tej kwestii zabrać głos,to jestem całkowicie za tym,aby rzeczywiście Kasią zajął si e specjalista.Nie,że nie mam zaufania do wety,która dotychczas leczyła Kasię.Pani doktor Borkowska jest bardzo dobrym lekarzem,wspaniałym człowiekiem i mocno zaangażowanym w losy zwierząt.Uważam,że hanelka powinna sprawę przemyśleć.
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Nie maja 08, 2011 14:30 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

a kogo polecacie ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie maja 08, 2011 14:35 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

dorcia44 pisze:a kogo polecacie ?

Parę postów wyżej:
alinka6 pisze:Hanelko, czy dostałaś moje pw? Wysłałam dwa.
Leczyłam u niej kilkanaście kotów z pnn, jest najlepsza w tym kraju, szkolona w USA, prowadzi warsztaty i ma szereg publikacji o leczeniu dróg moczowych (http://www.nerkiwet.com)
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Nie maja 08, 2011 14:46 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

mamut ,bardzo dziękuję :oops:
myślę że jeżeli hanelka się zgodzi ,a wiem że tak bo zrobi wszystko żeby pomóc Kasi to skorzystamy alinka6 z twojej propozycji.
czekam co na to hanelka.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]