April ( Mania) , nieprawdopodobna historia!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 21:46 Re: April, cudna mizaiasta kotka.DT na cito!!!!!

Cham :evil: :evil: :evil: No nie mogę :evil: :evil: :evil: Ale jak to zmusił do uśpienia? Do tego chyba nie można zmusić :roll:

Eee tam - dwa koty wcale nie kosztują wiele więcej niż jeden :ok: Serio! :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob kwi 30, 2011 23:22 Re: April, cudna mizaiasta kotka.DT na cito!!!!!

Weterynarz nie może uśpić zdrowego psa czy kota !!!!! To April ma teraz awaryjny DT ? Chyba nie zasnę tak się zdenerwowałam.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Sob kwi 30, 2011 23:32 Re: April, cudna mizaiasta kotka.DT na cito!!!!!

zorba pisze:Weterynarz nie może uśpić zdrowego psa czy kota !!!!! To April ma teraz awaryjny DT ? Chyba nie zasnę tak się zdenerwowałam.

Myślę, że za kasę niestety niektórzy zrobią i to :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie maja 01, 2011 5:55 Re: April, cudna mizaiasta kotka.DT na cito!!!!!

Robią, nawet masowo.Nie pamiętam już nazwy miejscowości ( prokurator tym się już zajmuje), gdzie radni uchwalili usypianie wszystkich bezdomnych zwierząt.O ile pamiętam, wet uśpił ponad dwieście psów.
Tak, April ma awaryjny dom tymczasowy.Ma tam dobrze, ale szkoda mi Wiktorii, bo dziewczynka jest wrażliwym dzieckiem, przywiązała się już do kotki, im dłużej April tam jest, tym będzie ciężej się rozstać.
Zastanawiam się, co zrobić, bo ten "prawnik" czuje się bezkarny, boję się,że może skrzywdzić jakieś zwierzę.Dla niego ustawa nic nie znaczy.On jest PRAWNIKIEM.
"Koty wolno żyjące to zwierzęta dzikie, które w myśl art. 21 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. z 2003, Nr 106, poz. 1002 z późn. zm.) stanowią dobro ogólnonarodowe i powinny mieć zapewnione warunki rozwoju i swobodnego bytu. Stanowią one stały element ekosystemu miejskiego, a ich obecność w budynkach w zdecydowany i naturalny sposób zapobiega obecności i rozmnażaniu się gryzoni (myszy i szczurów), które mogą być potencjalnym źródłem niebezpiecznych chorób. Koty wolno żyjące nie są zwierzętami bezdomnymi, w związku z tym, nie wolno ich wyłapywać, wywozić, ani utrudniać im bytowania w danym miejscu. Utrudnianie, czy zamykanie dostępu do ich naturalnych schronień w terenie zabudowanym, jakim są przede wszystkim piwnice, jest niehumanitarne. Dlatego też powyższa ustawa daje możliwości wszczęcia postępowania wobec osób, które znęcają się nad zwierzętami poprzez świadome zamykanie ich w pomieszczeniach, bez możliwości wydostania się, skazując je na śmierć z powodu głodu i pragnienia."
Zacytowałam.Czy ta ustawa obowiązuje, czy nie?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 01, 2011 18:47 Re: April, cudna mizaiasta kotka.DT na cito!!!!!

ustawa obowiązuje
tu http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0031061002 stosowna informacja i cały tekst ustawy
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon maja 02, 2011 20:53 Re: April, cudna mizaiasta kotka.DT na cito!!!!!

No to może będzie nowa, bardzo młodziutka forumowiczka :lol: :lol: .Pokazałam Wiktorii wątek, ma się zalogować,pisać o April i wklejać zdjęcia.Ja już dawno nie widziałam tak szczęśliwego kota jak April.Korzysta z krytej kuwety, jest przemiziasta i już prawie czysta.Posturą przypomina Tacię, jest grubiutka, no ale apetyt to ona ma.Mięsa surowego, które przyniosłam nie tknęła, smakuje jej natomiast kitekat.Widocznie do tego była przyzwyczajona.Kotka odżyła, jest taka wdzięczna za ciepły dom, jest głaskana, przytulana, no pełnia szczęścia.Jutro ma Wiktoria przyjść do mnie zobaczyć kotki, pogadamy jak to się jest DT, że czasami trzeba oddać kotka, znaleźć mu dobry dom.Daisy zakumplowała z tym czarnym cudem z białym wibryskiem i szlaja się po piwnicach.Nie chce podejść.Dzisiaj w użyciu waleriana, oby skutecznie.

ewar

Post » Wto maja 03, 2011 13:28 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.W DT! Szukamy DS.

April ma przepiękną, okrągłą mordeczkę!!! :1luvu: Śliczna koteczka - taka kulka! :ok: :ok: :ok: za to, żeby Daisy wróciła do domu i zaprzyjaźniła się z April - obie miałyby kochający, dobry dom!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto maja 03, 2011 20:07 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.W DT! Szukamy DS.

Nie, będziemy szukać domu dla April.Jutro wizyta u weta, przegląd, zobaczymy, jaki jest stan zdrowia kotki.Wiktoria dzisiaj mnie odwiedziła, wybawiła się z kotami :ryk: :ryk: :ryk: i pokazywała mi zdjęcia April.Takich jeszcze nie widziałam.Kotka przytulona do niej całym ciałkiem, obejmująca ją łapkami za szyję.Ta dziewczynka musi mieć jakieś kocie feromony, albo co?
Pokazałam Wiktorii jak się wstawia zdjęcia, mam nadziej, że to zrobi.
A Daisy poczuła zew wolności i nie chce dać się złapać.Dzisiaj leje, może jutro się uda.

ewar

Post » Wto maja 03, 2011 20:31 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.W DT! Szukamy DS.

Wiktoria założyła April nowy wątek.Myślę,że to ona powinna go prowadzić.Poprosiłam o zamknięcie mojego.
viewtopic.php?f=13&t=127317

ewar

Post » Pt maja 06, 2011 18:45 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.W DT! Szukamy DS.

A jednak będę pisać na moim wątku.Daisy złapana, April jest w DT u Wiki.Takie zdjęcia dostałam na maila, jakość taka sobie, nie umiem nic z tym zrobić, ale wklejam.Ile jest takich tak miziastych kotów?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto maja 10, 2011 18:35 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.Potrzebny DT!!!!!!

Odwiedziłam dzisiaj April.Sytuacja jest nieciekawa, ogólnie rzecz biorąc.Daisy przegania April.Kotka jest przestraszona, smutna, zupełnie inna niż wtedy, kiedy Daisy była na gigancie.Z nerwów się wylizuje, siedzi na parapecie bardzo zestresowana.Nie pomaga to,że tymczasowi Duzi trzymają je często w osobnych pokojach, ale przecież jest jedna kuweta, kotki czują swój zapach.Na domiar złego, Wika i jej Mama mają wysypkę (widać na zdjęciach).Całkiem prawdopodobna jest alergia.Nie mam pomysłu, co robić.To znaczy wiem,że April potrzebuje domu i chyba takiego, gdzie byłaby jedynaczką.To jedyne wyjście, ale jak znaleźć domek? :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na jednym zdjęciu widać jakie ma puszyste futerko.

ewar

Post » Wto maja 10, 2011 18:48 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.Potrzebny DT!!!!!!

Jednak ten wątek reaktywowany?
No nie, rzeczywiście jest problem :( Czyżby to była reakcja alergiczna tylko na April? Taka z niej przytulanka, widać, że bardzo garnie się do człowieka, a tu same problemy :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto maja 10, 2011 18:58 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.Potrzebny DT!!!!!!

Duzi są bardzo w porządku, ale martwią się kotką.Taki miziaczek, a teraz taka nerwowa.We wtorek sterylka, zostanie chwilę w lecznicy, zobaczymy, co dalej.Tak mi jej szkoda.Zrobię kilka ogłoszeń, licząc na cud, prawdę mówiąc.

ewar

Post » Wto maja 10, 2011 19:23 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.Potrzebny DT!!!!!!

A ta wysypka od dawna jest?
Bo ja bym raczej obstawiała, że Daisy coś załapała na gigancie i przyniosła, pchły chociażby...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto maja 10, 2011 20:50 Re: April, cudna, miziasta kluseczka.Potrzebny DT!!!!!!

A wiesz,że o tym nie pomyślałam? Mam fiprex, Daisy nie psikałam, April owszem.Zapytam od kiedy ta wysypka, ale to możliwe,że Daisy przyniosła pchły.Obie kotki śpią w łóżku! O odrobaczeniu pamiętałam, ale o pchłach nie. :oops: :oops: :oops: Dzięki za sugestię. :1luvu:

ewar

[poprzednia][następna]