PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 8:22 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Biamilko, Lisek ma super opiekę, wszystko już wcześniej przekazałam, ma codziennie kroplówki, jest karmiony, jego opiekunka walczy z całych sił. Nam pozostaje tylko trzymac kciuki.

Za to Teoś zaczął jeść samodzielnie :D , chyba przez tą chorobę był taki jakiś, że miski nie kumał dziś rano sam rzucił się na jedzenie wciągnął dosłownie prawie pół słoiczka gerberka i potem jeszcze sporo rozdrobnionej puszeczki animondy. Aż miło patrzeć jak kotek je z wielkim apetytem.
W ogóle nie chcę zapeszać, ale w ciagu 3 dni odkąd jest u mnie poprawa jest diametralna, w środę gdy go przywiozłam był strasznie zasmarkany, zapuchnięte oczko, zaklejony nosek, słaby, ciągle spał, jadł tylko ze strzykawki, a dziś już nawet smarki zniknęły, biega żwawo, żarełko wciąga aż miło. Chyba trafilimy z antybiotykiem (dostaje augmentin w zawiesinie)
Jeszcze ma tylko trochę problemy z trafianiem do kuwety, ale mam nadzieję że i z tym sobie szybko poradzimy.
Wstawię zdjęcia Teosia niedługo tylko baterie musza się naładować.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob kwi 30, 2011 8:51 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

:ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob kwi 30, 2011 10:12 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

ObrazekObrazek
Takie trochę kiepskie te zdjęcia, ale obiekt trudny do fotografowania, ruchliwy i zawsze ciśnie w kierunku aparatu, więc trudno o jakies przemyślane ujęcia.
Ma taką lichą sierść, a jak nastroszy ogonek to wygląda jak szczotka do mycia kibli :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 30, 2011 10:14 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Jaka szczoteczka... 8O
:lol:

Kciuki za wszystkie sprawy.
Za Liska-Honzika szczególnie. :ok:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob kwi 30, 2011 11:00 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Cudny chłopak :1luvu: i widać, że ostro i zawzięcie korzysta z kuwety :wink:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob kwi 30, 2011 13:07 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

No właśnie czasem korzysta a czesem nie korzysta, ten malowniczo rozsypany żwirek to akurat działo Tess, burej kotki, która mieszka razem z nim w pokoiku.

Ale kotuś mądry jest wszędzie za mną łazi, trzeba uważać aby go nie zdepatać, bo plącze się przy nogach, wie już że mieseczkę ma w klatce, aby Tess mu nie wyjadała i sam sobie wchodzi i wychodzi z klatki.

Dziś wieczorem Totinka się przeprowadza, ona jeszcze nie wie, a już mam lekką sraczkę na myśl o tym, strasznie mi szkoda, że znów będzie się stresowała, ale domek jest naprawdę the best, świadom trudności wszelakich z doświadczeniem z kotami i z odpowiednim podejściem, lepszego nie znajdę, nie ryzykowałabym stresowania Totinki gdybym nie miała pewności, że jest 90% szans, że się uda. Obiecałm sobie i Totince, że to jest ostatnia próba adopcji, jeśli ta się nie powiedzie to Totka wróci do mnie na prawach rezydenta.
Oczywiście domek da koteczce maksimum czasu i starań aby się przyzwyczaiła, mają juz jedną kotkę, dziś się przeprowadzają i od dziś obie kotki będą w nowym mieszkaniu - myślę, że tak będzie dobrze, że od razu będa jakby na równych prawach w tym mieszkaniu, a nie że jedna będzie intruzem na terytorium drugiej.
Trzymajcie kciuki za aklimatyzację Totinki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 30, 2011 13:23 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wszystkie kciuki trzymane z całych sił. Będzie dobrze - skoro domek świadomy i kumaty, to powinien sobie poradzić.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob kwi 30, 2011 13:30 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

u nas juz zero warków, syków a wręcz skąpa bo skąpa ale milośc już panuje:)
Obrazek
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Sob kwi 30, 2011 15:36 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Lalka, zaloz swoim kotom watek na Kotach, ja chetnie poczytam ich historie i poogladam fotki :D
Ciekawie Ci sie ulozylo, ze masz akurat Chanel i Coco ;) a do tego "swojska" Jozke :D

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Sob kwi 30, 2011 17:43 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Tak, dobry pomysł z tym wątkiem, oczywiście nie żebym miała za złe jak mi tu czasem wstawisz fotkę Coco :wink:

Znajdka w końcu przestała rujkować po prowerze, ale niestety znów zrobiła się wredna w związku z tym, dziś ją głaskałam a ona nagle tak mi posunęła pazurami po dłoni, ze mam znów piękne szramy :? Może to przez te wahania hormonów? Może po sterylce charakter jej się polepszy :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 30, 2011 17:57 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Ojoj, mała wredotka :roll:

Śliczny ten mały mopik ;)
Ogromne kciuki Monia za dzisiejszą adopcję Totko, by się wszytsko udało :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob kwi 30, 2011 18:10 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Te hormony to potężn sprawa. Troja dostawała proverę przez pięć dni przed sterylką, a prawie wcale sie nie wyciszyła. Prawdopodobnie był to jeden z powodów późniejszego krwotoku. Plus źle założone szwy. Po zabiegu była wedna jak zawsze, za to teraz... nie poznaję jej. Nie było mnie w domu dwa tygodnie i przez ten czas tak się zmieniła..Autentycznie - ażposzukałam wszystkich jej znaków szczególnych, plamek, piegów, pojedyńczych białych włosków..No nie da sie ukryć, to nadal Troja. Trzy tygodnie temu - wredna małpa, lała moje małe tymczasy...A teraz? Matkuje im. Mnie kocha na zabój.. jest po prostu kotem idealnym. Śpimy zwinięte w kłębek, fasolkę.. ja wokół kociego ciałka. I ona to lubi, mimo że przeciż krępuję jej ruchy i na pewno lekko podduszam swoim ciężarem. Moje cudowne stworzenie... zaczynają mi się goić wszystkie zyskane dzięki niej rany :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Sob kwi 30, 2011 20:00 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Ale to małe czarne śmiszne... Ogonek kojarzy mi się raczej z taką szczotką do mycia butelek. :)

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Sob kwi 30, 2011 20:22 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Też mi się ze szczotką do butelek skojarzył :D Ale może dlatego, że mi te szczotki sen z powiek spędzają, musze taką kupić i nie mogę dostać...
W jakimś filmie były podobne stwory... nie wiem co to był za film, ale..krwiście mi sie kojarzy 8O

KaleidoStar

Post » Sob kwi 30, 2011 21:17 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Eeeee.... Gremliny ? Gremliny atakują ?
A szczotki do butelek są. W Tczewie na ul. Gdańskiej. Tam jest wszystko. Jak chcesz, to po świętach ci taką kupię.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

[poprzednia][następna]