PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 28, 2011 16:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

W sobotę wieczorem łapiemy koty z Huty Lenina ;) co oznacza całe korowody przepustkowo-pozwoleniowe, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko. Mamy 6 sztuk do złapania, w tym ciężarowe pojazdy opancerzone ;), szt. 2.
Koty z telewizji Kraków domagają się mojej uwagi, bo nie zdążyłam ostatnio dokończyć akcji. W związku z powyższym pojawiły się ciężarówki, a mi opadły ręce. Koty zostaną w trybie pilnym złapane i przewiezione do mnie w drodze wyjątku, mam nadzieję, że w najbliższych dniach. Wyjątek jest skrajnie wyjątkowy ;), bo sytuacja grozi nam zalewem kociąt. Martwię się o Loę w związku z powyższym, bo nie czuje się zbyt dobrze, a dodatkowy stres może być przyczyną pogorszenia.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob kwi 30, 2011 20:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Mamy pierwsze od stachurki przebywającej na terenie huty - pierwsza kotka, prawdopodobnie ciężarna, już złapana. Akcja dalej trwa!
Obrazek

njord

Od: Pon cze 08, 2009 14:11

Post » Sob kwi 30, 2011 20:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

trzymam kciuki żeby ta 6 została dziś złapana :ok:

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Sob kwi 30, 2011 20:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Ania napisała, że złapał się już drugi kot.
Obrazek

njord

Post » Sob kwi 30, 2011 20:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

super, a Ania jest sama :?: :?:

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Sob kwi 30, 2011 20:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Trzy
Obrazek

njord

Post » Sob kwi 30, 2011 22:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

3:2 dla nas, koty, w tym Ciężarówka, czekają już na zabieg (na razie jeszcze nie wiem, kiedy się odbędzie...).
2 pozostałe koty złapię, mam nadzieję, w międzyczasie :).

Była to sprawna i szybka akcja, poza tym miałam bardzo sympatyczną osobę do pomocy :). Szkoda, że nie mogłam zostać dłużej, bo pewnie bym złapała całą piątkę, jednak nie mogłam zostać sama na terenie Huty.

starchurka

Post » Nie maja 01, 2011 21:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

gratuluję wspaniałej akcji :)

XAgaX pisze:
XAgaX pisze:ja znów po prośbie :oops:

chodzi o kotkę z aukcji:

http://allegro.onet.pl/oddamy-w-dobre-r ... 98466.html (Piekary Śląskie)

rozmawiałam z panią, ciąża jest wynikiem wprowadzenia państwa w błąd przez osobę, od której adoptowali kocurka, a także ich poprzedniego weterynarza twierdzącego, że kotka jest za młoda na zabieg. Kocurek stracił już "klejnoty" w marcu w ramach akcji Arki, kicię chcą kastrować po porodzie (przekonuję ich, aby zrobili to w przyszłym tygodniu, chyba że wet uznał, że na przeszkodzie stoją względy medyczne), problemem jest kasa... byłabym bardzo wdzięczna, gdyby udało się sfinansować zabieg, ja w razie potrzeby zwrócę część bądź całość kosztów :)

przypominam się z pytankiem- udałoby się pomóc tej kici? :oops: w razie potrzeby kaskę Wam zwrócę, ale lepiej będzie wyglądało, jak zabieg odbędzie się przez fundację, a i pewnie taniej wyjdzie :)

pani doprecyzowała, że mieszka w Bytomiu. Zabieg miałby się odbyć w II połowie czerwca.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 02, 2011 14:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Gratuluję akcji w Hucie :ok: Dobrze że ktoś jeszcze się za to wziął (mój tata który tam pracuje i jego współpracowniczki w ciągu tego roku złapali 3 oswojone koty stamtąd które przekazaliśmy AFN, jeden już w domu, 2 kotki jeszcze czekają), bo kotów tam jak mrówków... Powiedzcie, jak wygląda sprawa z przepustkami, czy bez problemu się da załatwić i długo się czeka?
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon maja 02, 2011 16:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

XAgaX pisze:Zabieg miałby się odbyć w II połowie czerwca.

Znaczy się, nie uda się aborcyjnej? :(
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pon maja 02, 2011 19:11 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Kotka została już wysterylizowana dzisiaj, bo to był pilny zabieg - kocurki (płeć domniemana :lol: ) będą miały wykonany zabieg już po świętach - w ramach krakowskich talonów sterylizacyjnych udostępnionych nam przez AFN. Dziękujemy!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto maja 03, 2011 15:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

feryenne pisze:
XAgaX pisze:Zabieg miałby się odbyć w II połowie czerwca.

Znaczy się, nie uda się aborcyjnej? :(

niestety nie, a próbowałam walczyć, choć nie wiem, czy to nie decyzja weta :( choć pani przekonuje, że wszystkie kociaki mają zaklepane domy, a jeden zostanie u niej.

Bardziej mnie martwi, że sądząc z jej słów kicia bardzo źle znosi ostatni okres ciąży, obawiam się, że może jej się coś stać...

tak czy inaczej - będziemy obie bardzo wdzięczne za info, czy (ewentualnie pod warunkiem pokrycia przeze mnie części bądź całości kosztów) możemy liczyć na pomoc w organizacji zabiegu :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 04, 2011 8:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

kasumi pisze: Powiedzcie, jak wygląda sprawa z przepustkami, czy bez problemu się da załatwić i długo się czeka?

Przepustki załatwiała dla mnie osoba, która dokarmia w Hucie koty (oczywiście, tylko w jednym miejscu ;) ). Teraz Asia próbuje zaklepać przepustkę na sobotę. Od wewnątrz sprawa wygląda na łatwą. Jednak nie wiem, czy w ogóle da się załatwić wejście z wolnej stopy od zewnątrz.

Dzisiaj odbędzie się sterylizacja dwóch "kocurków" (?!) dzięki uprzejmości AFNu :) z kasy miasta.

starchurka

Post » Śro maja 04, 2011 8:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dzięki, chodziło mi właśnie o to czy w ogóle zgadzają się na to żeby wpuścić kogoś w celu łapania kotów, bo akurat możliwość załatwienia przepustki po znajomości mam ;) Póki co w miejscu gdzie mój tata pracuje kotów nie ma (ostatnie trafiły do AFN :lol: ), ale jak się jakieś pojawią na pewno skorzystam z takiej możliwości.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Śro maja 04, 2011 21:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dzisiaj została wysterylizowana pozostała dwójka z Huty - jak się okazało kocurek i kotka (już w ciąży). Nad ich wybudzaniem czuwała Grzanka.ch i Starchurka - od Ani dostałam wiadomość jeszcze przed chwilą, że kociaste mają się dobrze :).

Jutro podjadę z aparatem uwiecznić trójkę z Huty :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

[poprzednia][następna]