Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
turkawka pisze:To ja poproszę na PW co to za lekarz, żeby do niego nie iść.
ossett pisze:turkawka pisze:To ja poproszę na PW co to za lekarz, żeby do niego nie iść.
Z prawdziwą przykrością posłałam Ci pw. Ale koty są ważne.
ossett pisze:piątek -22.04.11 - poziom mocznika 73,1 mmol/l
poziom kreatyniny 1920 umol/l
(w niedzielę i poniedzialek miał kroplówkim podskórne bo nie mial apetytu i nie pil-).
wtorek -26.04.11-poziom mocznika 4,7mmol/l
poziom kreatyniny 135 umol/l
nie miał już we wtorek i potem żadnej kroplówki; odzyskał apetyt i pragnienie po wyjęciu cewnika...
piątek - 29.04.11-poziom mocznika 5,5mmol/l
poziom kreatyniny 137umol/l
ossett pisze:Przypominam normy: mocznik : 4,15 -11,62 mmol/l
kreatynina: 80- 229 umol/l
PcimOlki pisze:ossett pisze:piątek -22.04.11 - poziom mocznika 73,1 mmol/l
poziom kreatyniny 1920 umol/l
(w niedzielę i poniedzialek miał kroplówkim podskórne bo nie mial apetytu i nie pil-).
wtorek -26.04.11-poziom mocznika 4,7mmol/l
poziom kreatyniny 135 umol/l
nie miał już we wtorek i potem żadnej kroplówki; odzyskał apetyt i pragnienie po wyjęciu cewnika...
piątek - 29.04.11-poziom mocznika 5,5mmol/l
poziom kreatyniny 137umol/l
Nefropatia zaporowa. Pozanerkowa azotemia spowodowana wysokim ciśnieniem moczu. We wczesnym stadium całkowicie odwracalna. Który to taki świetny, żebym przez przypadek nie trafił do niego?
PcimOlki pisze:ossett pisze:Przypominam normy: mocznik : 4,15 -11,62 mmol/l
kreatynina: 80- 229 umol/l
229 umol/l = 2.6mg/dl - to jest głębokie stadium drugiej fazy CRF.
Prawidłowa norma: 142 umol/l = 1.6 mg/dl
Nie rozpowszechniaj takich baboli proszę.
ossett pisze:....
Bywasz u niego chyba czasem.
ossett pisze:...
Tak mam na wydruku z UP. Nie znam się jeszcze za dobrze na tym.
PcimOlki pisze:ossett pisze:....
Bywasz u niego chyba czasem.
Wolałbym wiedzieć konkretnie, nie na podstawie domysłów u kogo bywam. Ostatnio z Olkiem bywam wyłącznie na UP.
ossett pisze: Mam parę kotów i wolałabym nie chodzić tylko do jednego i tego samego lekarza ze wszystkimi, bo już przy trzech kotach uchodzi się na osobę nienormalną.
ewado pisze:ossett pisze: Mam parę kotów i wolałabym nie chodzić tylko do jednego i tego samego lekarza ze wszystkimi, bo już przy trzech kotach uchodzi się na osobę nienormalną.
Ja się tym nie przejmuję, bo wychodzę z zalożenia, ze to nie ja tylko ogólnie przyjęte "normy" są nienormalne.![]()
Dziękuję za pw. Właśnie tam chodzę
ossett pisze:....W ostatni piątek na USG czekał pan, który przyjechał ze swoim kotkiem z miejscowości odległej od Wrocławia aż o100km....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 745 gości