FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2011 11:28 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

To chyba znak że wracają do zdrowia :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto kwi 26, 2011 11:42 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Kolejny szczurek...
Darł się w kanale...

Na oko 5tyg, chyba dziewczynka, z grubsza umyta, śpi. Jeść nie chciała, może nie umie? Dziś pewnie trafi do weta na przegląd..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto kwi 26, 2011 14:23 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

u mnie tez maluch 2 tyg., dziewczynka, mama pilnuje.....tez będę jej pilnować,zabieram za 3 tyg. ( WG RAD Z GÓRY:)),
dałam jej na imię CZESIA

Obrazek

a tę kotke zawiozłam na sterylizacje....i muszę szybko wypuścic
Obrazek

wysterylizowana, ucho naciete, wypuszczona i oddana dzieciom, które siedzą w budce od PISIKOTA:) Obrazek, jest ich 5: 1czarne+2bure+1białe w bure groszki, 1 czarno-białe, maluszki urodzone jakoś około 15kwietnia
Ostatnio edytowano Nie maja 01, 2011 16:46 przez bordo, łącznie edytowano 4 razy
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto kwi 26, 2011 14:46 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

A u mnie porazka totalna...
Marusia - ta znaleziona na Teczy - nie chce jesc, podtykam jej po nos wszystko co mi przyjdzie do glowy, glaszcze i karmie strzykawka + zastrzyki ma watrobe... Z tych zlapanych na sterylke i doleczanych posterylkowo antybiotykiem - jedna okazala sie domowa kotka, w silnym stresie - i tez nie chce jesc... dokarmiamy strzykawka :(
Do tego wszystkiego - mloda kicia (max 6 miesiecy), ktora zostawilam po sterylce na tydzien, zeby ja odkarmic (strasznie zabiedzona byla) i wyleczyc jej lzawiace oko - oswoila sie :( tak totalnie... mruczy, barnakuje, wlazi na kolana :( je ladnie, ale chyba ma przepukline - moze na skutek gimnastyki, bo juz na drugi dzien zdjela sobie samodzielnie kubraczek...

podlosc kocia nie ma granic...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Wto kwi 26, 2011 15:08 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Miodalik pisze:A u mnie porazka totalna...
Marusia - ta znaleziona na Teczy - nie chce jesc, podtykam jej po nos wszystko co mi przyjdzie do glowy, glaszcze i karmie strzykawka + zastrzyki ma watrobe... Z tych zlapanych na sterylke i doleczanych posterylkowo antybiotykiem - jedna okazala sie domowa kotka, w silnym stresie - i tez nie chce jesc... dokarmiamy strzykawka :(
Do tego wszystkiego - mloda kicia (max 6 miesiecy), ktora zostawilam po sterylce na tydzien, zeby ja odkarmic (strasznie zabiedzona byla) i wyleczyc jej lzawiace oko - oswoila sie :( tak totalnie... mruczy, barnakuje, wlazi na kolana :( je ladnie, ale chyba ma przepukline - moze na skutek gimnastyki, bo juz na drugi dzien zdjela sobie samodzielnie kubraczek...

podlosc kocia nie ma granic...

:roll: :roll: :roll:
Sterylek miejskich nadal nie ma.. Ty juz lepiej nic nie łap chyba...
Daj zdjęcia tej małej oswojonej..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro kwi 27, 2011 9:44 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

mam prośbę: gdyby ktoś z Radogoszcza Wschód zauważył kotę ze zdjęcia i opisu poniżej - dajcie proszę znać. Kotka jest zupełnie niesamodzielna. Po operacji szczęki przyjmuje tylko specjalny rozwodniony pokarm lub jest karmiona strzykawką. Do tego brak oka. Sama nie ma szans. Wiem, że nie powinna w ogóle wychodzić :roll: , ale rzeczywistość jest jaka jest :(.
Zaginęła czarna kotka w okolicach ul. Syrenki (Radogoszcz Wschód). Kotka jest po operacji szczęki i usunięcia oka, ma wyliniałą sierśc na przednich łapkach oraz przycięte ucho. Jeżeli ktokolwiek wie gdzie może się znajdować proszę o kontakt pod numer 509 100 903
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro kwi 27, 2011 18:19 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Kicia, ktora samowolnie sie oswoila czyli Porazka vel Awaria rzeczywiscie miala przepukline... jest juz po operacji - wlasnie ja odebralam od veta... ma byc w klatce i pod obserwacja... zaczyna mi brakowac wolnegio miejsca w domu :(
Zdjecia beda - kilka zrobilam wczoraj, dzis ciag dalszy - zeby mozna bylo wybrac cos ladnego...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Śro kwi 27, 2011 19:30 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Miodalik pisze:Kicia, ktora samowolnie sie oswoila czyli Porazka vel Awaria rzeczywiscie miala przepukline... jest juz po operacji - wlasnie ja odebralam od veta... ma byc w klatce i pod obserwacja... zaczyna mi brakowac wolnegio miejsca w domu :(
Zdjecia beda - kilka zrobilam wczoraj, dzis ciag dalszy - zeby mozna bylo wybrac cos ladnego...

Asiu wyślij zdjęcia do mnie napiszę dziewczynie ogłoszenie :) Maria - Awaria to znana postać, może "nasza" Awaria zaistnieje w szoł-biznesie :P
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro kwi 27, 2011 19:41 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Dopiero teraz trafiłam na ten wątek. Zaznaczę sobie.
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro kwi 27, 2011 20:40 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

złapałam dzis "coś czarnego", jutro bedzie sterylizowane i boję się ze to mama CZESI
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Czw kwi 28, 2011 19:11 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

bordo pisze:złapałam dzis "coś czarnego", jutro bedzie sterylizowane i boję się ze to mama CZESI

I co dziewucha :?: :|
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt kwi 29, 2011 15:34 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

to była dziewczynka w ciązy :))) :dance2:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Pt kwi 29, 2011 17:16 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Pochorować się kilka dni nie można, bo wątek pędzi...

Doczytam na spokojnie, bo teraz ja pędzę.

O czarnej zaginonej Balbinie wysłalam smsy do WSZYSTKICH znanych mi i ni znanych osób z Radogoszcza, ktore kiedykolwiek w jakiej kolwiek sprawie kntakowały się ze mną.
A jej opiekun - szkoda słów...

kalewala

Post » Pt kwi 29, 2011 21:08 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

annskr pisze:Pochorować się kilka dni nie można, bo wątek pędzi...

Doczytam na spokojnie, bo teraz ja pędzę.

O czarnej zaginonej Balbinie wysłalam smsy do WSZYSTKICH znanych mi i ni znanych osób z Radogoszcza, ktore kiedykolwiek w jakiej kolwiek sprawie kntakowały się ze mną.
A jej opiekun - szkoda słów...
dziękuję annskr :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob kwi 30, 2011 15:07 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Dziś z Mariją 6+1 kotów z Dowborczyków.
Marija ma zdjęcia i opisze to z właściwym sobie pazurkiem :mrgreen: - uzupełniam

marija pisze:Dzięki :1luvu:

Wczoraj było łapane :mrgreen: Najpierw na Dowborczyków, na terenie jednej z firm.
Łupem padła najpierw domowa, łagodna szylkrecia:
Obrazek

na zdjęciu nie wygląda wyjściowo, ale jest ładna i po zabiegu pojedzie do dt i będziemy szukać Domku.

Potem złowione zostały jeszcze dwa burelle:
Obrazek

Obrazek

i czarna wścieklica:
Obrazek

A na podwórku nieopodal- po walce z upierdliwą i roszczeniową karmicielką i awanturze z budowlańcami robiącymi nowe elewacje- dwa pingwiniaste:
Obrazek

Miłej Majówki :1luvu:

A ja tylko wybiję 7 głębokich pokłonów do stóp CC. Jak zwykle niezawodnej.

Plany na weekendowe popołudnie i wieczór:

Bordo łapie 4 ciężarne, pięć kociaków już ma, takich do adopcji :?
dwie klatki czekają do 17 na Dowborczyków, potem zabieram i
z Miodalik na cmentarz na Lodowej, łapać wbrew woli karmicielki-"tradycjonalistki", potem
na parking Joli Dworcowej, może coś się skusi.
A potem wracam chorować.

Kciuki bardzo prosimy.
Za łapanki i za to, by nas z lecznic weekendowa obsada nie pogoniła...
Ostatnio edytowano Śro maja 04, 2011 12:29 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

[poprzednia][następna]