K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 12:25 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Tosza pisze:To ja kupuje 15 termometrów, przesyłka jest za 15 zł, więc doliczę po złotówce do każdego, żeby było prościej :mrgreen:

dziękuję :)))))))

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt kwi 29, 2011 12:29 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Annazoo pisze:
Tosza pisze:To ja kupuje 15 termometrów, przesyłka jest za 15 zł, więc doliczę po złotówce do każdego, żeby było prościej :mrgreen:

Policzyłam, musze kupić 20 :D pewnie będę miała nalot inspektorów z wydziału ochrony środowiska :mrgreen:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt kwi 29, 2011 12:33 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Tosza pisze:
Annazoo pisze:

Policzyłam, musze kupić 20 :D pewnie będę miała nalot inspektorów z wydziału ochrony środowiska :mrgreen:

Całkiem możliwe :mrgreen:
Dzięki Tosza :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt kwi 29, 2011 13:26 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Tosza pisze:
Annazoo pisze:

No to wsadzisz im termometr w miejsce gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę i się odczepią ...... :mrgreen:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt kwi 29, 2011 14:03 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Proszę o sprytną poradę: jakiego naczynia używacie by dyskretnie wsunąć pod sikającego kota?
Czy koci mocz może/powinien być przechowywany w lodówce?

Annazoo

Post » Pt kwi 29, 2011 14:22 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Annazoo pisze:Proszę o sprytną poradę: jakiego naczynia używacie by dyskretnie wsunąć pod sikającego kota?

nabierak do zupy albo dać czystą kuwetę bez żwirku albo jest specjalny żwirek do zbierania tychże siuśków

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt kwi 29, 2011 14:24 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Cammi pisze:
Annazoo pisze:Proszę o sprytną poradę: jakiego naczynia używacie by dyskretnie wsunąć pod sikającego kota?

nabierak do zupy albo dać czystą kuwetę bez żwirku albo jest specjalny żwirek do zbierania tychże siuśków

Takiego żwirku dziś nie kupię, chochla - dobry pomysł ;)

Annazoo

Post » Pt kwi 29, 2011 19:19 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Annazoo pisze:Takiego żwirku dziś nie kupię, chochla - dobry pomysł ;)

No to trzymam kciuki i szczęścia życzę. :ok:

Mój nie chciał sikać jak tylko widział coś pod dupinką, do pustej kuwety również nie, a od wczoraj usiłuje go przekonać, że te białe resztki w kuwecie to najfajniejszy żwirek. I mam strajk ;)
Pamiętaj, że przechowywanie siuśków max. do 4 godzin. Wetka mnie na to uczulała.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pt kwi 29, 2011 19:23 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

fiszka13 pisze:

Mój nie chciał sikać jak tylko widział coś pod dupinką, do pustej kuwety również nie, a od wczoraj usiłuje go przekonać, że te białe resztki w kuwecie to najfajniejszy żwirek. I mam strajk ;)
Pamiętaj, że przechowywanie siuśków max. do 4 godzin. Wetka mnie na to uczulała.

Mój nie zareagował na (wyparzoną) chochlę, zebrałam mocz w ciągu 4 posiedzeń w pół godziny i od razu zaniosłam do weta. Wyniki będą jutro. Kolor lekko różowawy, krewka...

Trochę to było surrealistyczne, kot na chochli, zwłaszcza że nie sądziłam, że on sika nieco do tyłu ;)

Annazoo

Post » Pt kwi 29, 2011 19:37 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Annazoo pisze:
fiszka13 pisze:

Mój nie zareagował na (wyparzoną) chochlę, zebrałam mocz w ciągu 4 posiedzeń w pół godziny i od razu zaniosłam do weta. Wyniki będą jutro. Kolor lekko różowawy, krewka...

Trochę to było surrealistyczne, kot na chochli, zwłaszcza że nie sądziłam, że on sika nieco do tyłu ;)

Muszkieterom starszym podstawiam spodeczek szklany, Kikur jednak od niego ucieka, więc dla niego mam duużą łyżkę do zupy :wink:
Żwirek do pobierania moczu został jednogłośnie zbojkotowany.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt kwi 29, 2011 20:27 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Annazoo pisze:Mój nie zareagował na (wyparzoną) chochlę, zebrałam mocz w ciągu 4 posiedzeń w pół godziny i od razu zaniosłam do weta. Wyniki będą jutro. Kolor lekko różowawy, krewka...

Szczęściara. :wink: To mnie się taki egzemplarz trafił. Jak coś w kuwetce jest, sikania nie ma, za to często są protesty, że brudno, że on swojej łapki tam nie wsadzi. I takie tam.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Sob kwi 30, 2011 7:52 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Wpadłam na Kocimską oddać laserek, który od dwóch dni noszę w kieszeni :evil:

Lolek ma spore rozwolnienie, nie ruszył mokrego z wieczora. Trzeba mu dawać tylko suchy intestinal na razie. Postaram się jeszcze przed południem podrzucić tabletkę Dia Cat and Dog (koci probiotyk), trzeba dawać 2 razy dziennie po 1/4.

A dla Muńka przyniosę pastę gimpet, bo chyba zakłaczony - Milu pisała o ksztuszeniu się, a on się ciągle wylizuje. Też podawać dwa razy dziennie dopyszcznie.
Obrazek

miszelina

Post » Sob kwi 30, 2011 9:30 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

W zwiazku z wyprowadzka mam pytanie: co mam zrobic z drapakiem ktory przyjechal do mnie z Wielopola? Granatowy taki, budka na dole na gorze podest. Jest dosc chwiejny i ekhm zuzyty.
Prosze o wskazowki, bo musze sie ewakuowac stad dosc szybko a nie wiem co z nim moge zrobic a czego nie.
Mam tez miseczki, kuwete i gabkowa budke z Kocimskiej, w ktorys dzien podrzuce na kociarnie.

i moja prywata: wyprzedaje ksiazki i inne szpeja, moze ktos bedzie zainteresowany - na nowym mieszkaniu zmniejsza mi sie objetosc trzykrotnie, mebli tez nie mam za wiele wiec trza ciac zasoby ;) viewtopic.php?f=27&t=127178
zapraszam. kto nie moze niech choc podrzuci :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob kwi 30, 2011 9:45 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

Doniosłam dla Lolka tabletkę, trzeba podawać strzykawką 2 razy dziennie. I pastę dla Muńka też.

Cherry ma świerzb!!!! Rano wyczyściłam jej uszy, wieczorem Milu poda oridermyl. Procedurę tę powtarzać należy do 14 maja włącznie.
Innym kotom w cat-roomie uszy sprawdziłam (poza Niunią), są ok.
Obrazek

miszelina

Post » Sob kwi 30, 2011 9:58 Re: K-ów,FIP znowu w natarciu;(( plus 4-tygodniowa panna z ulicy

W ciągu ostatnich dwóch tygodni do perfekcji opanowałam kradzież moczu na chochlę (ludy północy nazywają to łyżką wazową)
Polecam laboratorium na Katarzyny 3, robią szybko, fachowo, oznaczają dokładnie,
zawiezione rano-o 12 wynik
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]