"Syberyjska" kotka - odeszła [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 11, 2011 12:47 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Dolly jest kotem idealnym.
Bardzo grzeczna, bezkonfliktowa, nawet nie prychnęła na moje koty po wypuszczeniu z łazienki, nie biega po firankach, zasłonkach i ścianach jak niektóre kocie egzemplarze, czytaj Pinezka :twisted: .
Przychodzi wcisnąć się na kolana, pięknie mruczy, zawołana przybiega a zapytana zawsze odpowiada , prawie ideał, jej jedyna wada to długa sierść :wink: , ale jak ktoś kocha koty długowłose to polecam Dolly :D
Do tego wszystkiego jeszcze te jej oczy, piękne duże i hipnotyzujące, gdyby była krótkowłosa to bym jej nie oddała :twisted:

Można już się starać o łapkę tej uroczej damy :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon kwi 11, 2011 12:50 Re: "Syberyjska" kotka - bardzo potrzebne WSPARCIE NA OPERACJĘ!

Myślę, że przy jej urodzie (i ducha i ciała) chętnych będzie wielu :)
Czy potrzebne są ogłoszenia?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro kwi 13, 2011 12:03 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Ech, cudna kicia, za najlepszy domek :ok:

Ja mam długowłose koty i uwielbiam, ale niestety czwartego teraz nie mogie...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw kwi 14, 2011 23:26 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Podniosę koteńkę. Ona zasługuje na najlepszy z najlepszych, forumowy dom. Nie miała łatwego życia, żyje dzięki Iwci i dzięki pomocy forumowiczów, którzy wsparli jej leczenie i marzy mi się, że wypatrzy ją ds naprawdę idealny :) Do tego - ma zjawiskową urodę i przemiły charakter...

Liwia_

Post » Czw kwi 28, 2011 11:12 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Dolly właśnie została w gabinecie, trzymajcie za nią kciuki.
Brodawczak nie odrasta więc mała będzie tylko sterylizowana.
Sterylizacja to spore obciążenie dla jej organizmu ale mamy nadzieje, że po niej brodawczak nadal nie będzie odrastał.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw kwi 28, 2011 11:35 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Są mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw kwi 28, 2011 13:03 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

i ja też trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Czw kwi 28, 2011 19:13 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

I ja trzymam z całych sił :ok:

Liwia_

Post » Pt kwi 29, 2011 19:40 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

I jak Dolly po operacji? Mam nadzieję, że wszystko w porządku?

Liwia_

Post » Pt kwi 29, 2011 21:44 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Dolly już doszła do siebie, wczoraj wieczorem próbowała już wskakiwać na parapet, założyłam jej kubraczek i na szczęście krępuje jej na tyle trochę ruchy, że mała nie wskakuje na wysokości.
Nie podoba jej się ten kaftanik ale chwilowo musi w nim chodzić, jak się rana podgoi i mała będzie mogła skakać to kubraczek zdejmiemy.

iwcia

Post » Pon maja 02, 2011 8:04 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Mam nadzieję, że koteczka już zapomniała o zabiegu :)
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto maja 03, 2011 12:50 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Ja też :) I że wszystko u puchatej panienki w porządku? :)

Liwia_

Post » Pt maja 06, 2011 11:52 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Dollunia już bez kaftanika, zdjeliśmy go już i mała jest przeszczęśliwa, wreszcie ją uwolnili.

Mam pytanie do opiekunów kotów długowłosych jaką szczotką najlepiej czesać takiego kota ?
Mam doświadczenie z psami długowłosymi i wiem co u nich sprawdza się najlepiej ale raczej kota psim zgrzebłem czesać nie będę :roll: .
Pliz podpowiedźcie coś.

iwcia

Post » Pt maja 06, 2011 12:29 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

Mam maincoona i syberyjkę. Czeszę metalowym grzebieniem o dość szerokich zębach, szczotką metalowa, która ma zakrzywione lekko "szpilki"-włosy :) i używam furminatora do wyczesywania matrwych włosów. Pomocny jest grzebień do wyczesywania kołtów-filcak.
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt maja 06, 2011 12:40 Re: "Syberyjska" kotka - powoli rozgląda się za najlepszym ds!

kirke18 pisze:Mam maincoona i syberyjkę. Czeszę metalowym grzebieniem o dość szerokich zębach, szczotką metalowa, która ma zakrzywione lekko "szpilki"-włosy :) i używam furminatora do wyczesywania matrwych włosów. Pomocny jest grzebień do wyczesywania kołtów-filcak.

Dziękuję za podpowiedź.
Te dwa mamy, furminator u Dolly nie bardzo nam się spisuje, może dlatego, że dziewczynka dopiero odrasta i nie bardzo ma martwe włosy. Na razie jest zachwycona gdy czesze ją choć tak na prawdę głaszczę taką szczotka do czesania niemowlaków :lol: .
Muszę jeszcze sprawdzić ten filcak, co prawda mam tylko psi dość szeroki ale wypróbuję go na ogonie, bo tam tylko została dziewczynce długa sierść, jak będzie jej pasował to zakupimy mniejszy.

iwcia

[poprzednia][następna]