Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Wto kwi 26, 2011 21:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

1/ Fil, ciotka cię kocha bardzo, BARDZO! :1luvu:
I codziennie czeka na twoje występy wespół zespół z Felkiem. Tylko Pańcia skąpi ci chyba dostępu do kompa.
I więcej SWOICH zdjęć pobieraj z pańciowego aparatu. A nie tylko koty wałkujące się po łóżkach, pufach czy ziemi! :evil:

2/Żądam CODZIENNIKA Fila, bogato ilustrowanego!

3/Nie będę się z ciotkami licytowała, bo OCZYWIŚCIE (oczywista oczywistość, której udowadniać nie trzeba!) największym miziakiem i tak jest mój Misiek! :wink: Misiek ekstatycznie wije się na moich ramionach (owija się wokół szyi, przewiesza przez ramię, etc), wtula, wkręca ryjek, mamroli z zamkniętymi oczkami, czasem w tym zapamiętaniu traci grunt pod łapkami i zwala się z moich ramion czy pleców! Bardzo wyraziście i ekspresyjnie mnie kocha, i to o każdej porze dnia i nocy :?
I proszę mi wybaczyć ten afekt matczyny... :wink:

4/Dobra, mogę się zgodzić, że macie najbardziej miziate w województwie (mazowieckim) sztuki (o różnych porach dnia), bo mój Misiek aktualnie przebywa w woj.lubelskim. Tam jest poza konkurencją!

5/ lm /D od mecz- meczów! (nie: meczy)
U mnie w redakcji piany na pyskach dostają po "meczy"- natychmiast ktoś złośliwie dopowiada: "meczy to koza!" :roll:

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Wto kwi 26, 2011 21:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Drogie ciocie.
Z tym chrapaniem to jakieś plotki...
CZY JA WYGLĄDAM NA KOGOŚ KTO CHRAPIE?...
Obrazek

Zresztą pańcio NA PEWNO zaświadczy, że nie chrapiemy - ani ja, ani on!
Obrazek

A w ogóle nie chce mi się z wami gadać... Pańcio jest najważniejszy i na pewno mnie obroni przez wszelkimi szkarłupniami... szkalumniami... kalumniami? Znaczy się - proszę mnie nie szkalować bo w morde dać możemy dać!
Ta polska język trudna jest. Zwłaszcza dla nas, zwierzyny...
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 20:49 przez Megana, łącznie edytowano 2 razy

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto kwi 26, 2011 21:32 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Piękna kota, pięknie komponująca się z polarem ( 8O a gdzie mój ulubiony sweterek?!) Pańcia.
I w ogóle nie chrapie!

A poza tym zwierzyna BAAARDZO wygadana, żeby nie powiedzieć -wyszczekana! :ok:

annafreesprit

Post » Wto kwi 26, 2011 21:45 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Sweterek został przez pańcię sprytnie schowany. Podobno uszami jej ten widok wychodził. 8O

Megana

Post » Wto kwi 26, 2011 21:59 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Hm. :?

annafreesprit

Post » Wto kwi 26, 2011 22:23 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

No skądże. To jest Sielawka, nie Muniek S!

Megana

Post » Śro kwi 27, 2011 1:35 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Szalony Kot pisze:I to jest ten dzikus niby? :roll:

Wskazówka dla Cioci pomocna przy deszyfrowaniu kotów:
Dzikuna jest -nadal- trochę mniej niż Sielawki, więc nie... rozlałby się tak pięknie na kolanach Pańcia, i dzik ma najpiękniejszy w województwie marmurkowy deseń :wink:
Niczego nie ujmując pięknym pręgom Sielawki -rzecz jasna!

annafreesprit

Post » Śro kwi 27, 2011 7:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Meg, czy Ty chcesz tego SSSCat'a dla Muńka?
-Wożę go, zakitranego w samochodzie, od 1,5 tygodnia i zapomniałam w ferworze przedświątecznej walki umówić się konkretnie jak/dokąd go przywieźć.

annafreesprit

Post » Śro kwi 27, 2011 18:48 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Nadczytałam zaległości i poprawiłam sobie nastrój :mrgreen:
Przy okazji przypomniałam sobie o czym całkiem zapomnialam - o wysłaniu żurawiny :oops: :oops: :oops: Jutro kopsnę męża na poczta :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro kwi 27, 2011 21:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!

Obrazek

Pańcia - kociste, alarm! Jakieś obce rude na waszym terenie!
...
...
Pańcia - kurde, co z wami?? Wiewióra wam przed nosem lata, fuka bezczelnie a wy co??

Obrazek

Kartofel (zwany ostatnio Monsieur Alphonse) - ja, ja jestem świadek, a co się stało...?
Gabunia - nie pytaj, zasuwaj skoro każą.
Pańcia - emm. :?
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 20:52 przez Megana, łącznie edytowano 2 razy

Megana

Post » Śro kwi 27, 2011 22:01 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ależ one karyple, większe to to chociaż od kotów? :mrgreen:
Pamiętaj, ja mam takiego, co to nie do pomylenia z kotem, cały czas siedzi :twisted:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw kwi 28, 2011 6:47 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

:mrgreen: Meg, czy Ty robiłaś badania przesiewowe słuchu swoim kotom czy to był test posłuchu u kotów?

Bo albo one głuche są, albo...Cię olały! -znaczy pokazały koci charakter (esencję kota w kocie)- że na wołanie czy gwizdanie to pies może/ a nawet powinien przyjść, ale nie kot :wink: Koty pewnie miały ważniejsze rzeczy do roboty- wygrzewanie sie na słonku i tym podobne poważne sprawy, których ot tak nie mogły porzucić dla marnej wiewiórki na sośnie...

Ale Twoja straż przyboczna stawiła się! Karne pieseczki! :mrgreen:

annafreesprit

[poprzednia][następna]