prosze o wiecej info na temat kotka: wiek, 1-2 zdjecia
mama ciagle planuje wziecie kota, mial byc rudy albo syjam. dalam jej namiary na schroniska ale sie jakos rozmylo, byla b. zajeta przez lato i poki co kotka nie ma.
nie mam pewnosci czy jest najlepsza opiekunka pod sloncem - 'wikt i opierunek' kot by mial, w domu ktos zawsze jest, i drapanie wieczorne do upadu tez. minusy - poprzedni byl wypuszczany, niekastrowany

i pewnego dnia nie wrocil
teraz po rozmowie widze ze mama chce kolejnego kotka nie wypuszczac na dwor, a co do kastrowania to tez bym ja naklonila. ewoluuje
to sa moje obawy, a mama ma jeszcze takie:
czy jak kotek dorosly to sie do nich przyzwyczai (czy da sie miziac?)
czy nie bedzie mebli niszczyl
czy nie chory skoro jest taki 'z ulicy'
w zwiazku z tym mowie szczerze, ze jezeli koteczek nie jest za bardzo towarzyski a zapedy niszczycielskie ma duze, to moze sie nie nadawac

to znaczy, mama moze sie do niego nie nadawac
z drugiej strony poprzedni Filipek byl zadbany przez oboje rodzicow tak jak umieli najlepiej. wyglada na to ze po zaginieciu poprzedniego maja nauczke. jezeli chodzi o wizyte u veta, zaszczepienie, odrobaczenie wykastrowanie i transport to ja moge pokryc koszta.
Rodzice mieszkaja w Gdansku, wiec gdyby adopcja wyszla trzeba by kotusia przeslac, moze przesylka kurierska? tylko czy zwierzaczki sa przewozone w dobrych warunkach?
Tak czy siak trzeba by zaczac od zdjecia, coby zapadl w serce.