S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 23, 2011 17:15 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Trzymam kciuki za Nasturcję oby to był ten domek :ok: :ok: :ok: :ok:

Mitras wylądował u nas na tymczasie. Ma własny kącik i wszystko co mu potrzeba by odzyskać siły i spokój. Na jak długo?? Tak naprawdę sami nie wiemy, oby jak najdłuższy :twisted: W razie czego będziemy kombinować. P.s Na wątek tymczasów naskrobię coś jutro, bo ktoś się tu dopomina o uwagę..cała trójka 8) :lol:

W schronisku słonko było tak kuszące, że kto z podopiecznych był mniej zestresowany - wychodził i zażywał słonecznej energii :D :D
KLATKOWCE:
:arrow: Pchełka nasza znalazła się w klatce gdzie drzemała grzecznie. Potrzebuje teraz spokoju i jak najmniej stresu. Gorsze samopoczucie kotki nie przeszkadzało jej okazywać empatię wobec nas :P Podreperuje się trochę i zapewne wróci z powrotem na wybieg, a może i kto wie? Domek dla niej blisko??
:arrow: Matis i Boston dwa przeurocze arlekinki ostrożne i jak na razie lekko zestresowane..wciśnięte w kąt...ale jakby troszkę mniej niż tydzień temu :)
:arrow: Wetlina bez zmian. Mało widoczna w porównaniu z innymi kotkami. Szukam w pamięci czy się poruszyła przy nas i wyszła ze swojego klatkowego koja czy próbowała coś zjeść..cisza :?
:arrow: Krywań pewny siebie kocurek potrafi dać znać, że coś mu się niepodoba, zaznaczyć swoją obecność. Pan kolega także potrzebuje choćby chwilowego zainteresowania i dotknięcia łapki i pieszczot słownych
:arrow: Jana i Pati tutaj także jak ostatnio. Jana reaguje na głosy i podchodzi się poocierać o kraty, powąchać. Jest ciekawska, ale z głową. Pati z kolei w większości obserwuje z boku siedząc na podusi lub zajadając małe co nieco
:arrow: Rilla jest naprawdę przepiękna. Na samych zdjęciach wygląda zjawiskowo, a co dopiero na żywo. Taka piekna, że domek znajdzie naprawdę szybko :D

KOCIARNIA ZAMKNIĘTA:
:arrow: Kaśka dalej zasmarkana. Humor ciut lepszy. Gdyby nosek nie był zatkany to i może większa swoboda przekazu empatycznego z jej strony by była. Jedno trzeba jej przyznać. Wyluzowała trochę i już tak nie gnębi innych :lol:
:arrow: Nevada też jakby złagodniała. Może to ręka wolontariacka bądź rozgrzewające słoneczko, które lekko roztopiło serduszko naszej Hrabiny Cosel :lol:
:arrow: Marchewek słodziak podrostek przyjazny wobec wszystkich. Czy to mucha czy to nowy koci osobnik. Tulaśny jak zawsze rozczula najtwardszych bywalców. I co się okazuje - odważny bo wita się z nagroźniejszymi schroniskotkami, a przy tym i sprytny bo wykorzystuje nieuwagę by przedostać się na wybieg. A zgrywa nieporadnego 8)
:arrow: Iberia tak nam przypomina wyglądem piękną Erin. Kropla w kroplę. Nie, przesadziłam. Jak jej młodsza siostra. Zawyć potrafi, pomruczeć potrafi, pazurkiem pogrozić umie jak dama wybredna :mrgreen:

WYBIEG/KOCIARNIA OTWARTA:
Tutaj mamy prawdziwy szał. Walka o dominację albo raczej kłótnia o to, która z nich piękniejsza :ryk: Co to się dzieje. Trzeba to zobaczyć na własne oczy :ryk:
:arrow: Triszka i Briszka pozują nienagannie zgodnie na przemian tarzając się na wybiegu i rozciągając swe trikolorowe wdzięki. Mają talent do zwracania na siebie uwagę
:arrow: Tarnica i Rawka na wybiegu czują się pewnie na tyle, że nic sobie nie robią z zaczepek innych kocich lokatorek. Konkurs piekności najwyraźniej je nie interesuje. Noo, może czasem Rawce się wyrwie, ale wybaczmy jej to. W końcu młodziutka to dokazuje :wink:
:arrow: Agrypina jak widać na zdjęciu zrobionym przez Małą jest zestresowana i ciężko ją stamtąd wyciągnąć. Pogłaskać się da, ale na więcej sobie nie pozwala. Może trzeba być odważniejszym co do niej jak w przypadku Iwanowej?? Warczy gdy zbliżają się inne koty, nie lubi ich towarzystwa. Może się przekona w czasie przyszłym najbliższym??
:arrow: Milana trikolorka, która obecnie jest największym prowokatorem tyle, że często nieświadomie. Wiecie kogo mi przypomina?? Rozpieszczoną panienkę z dobrego domu, która wylądowała na wakacjach na wsi. Robi wielkie oczy na widok muchy..biega za nią jak szalona nie patrząc na przeszkody wokół. Dziś tą przeszkodą była właśnie Agrypina w tym żółtym coś. Milana niestrudzenie wpadła na nią przypadkiem przez co biedna Agrypina wyskoczyła jak oparzona, zawarczała i zaczęła syczeć. Panna Milana zaskoczona i zła, że przerwano jej zabawę sama syk podniosła, a przez co Oriona siedząca mi na kolanach także się przyłaczyła. Podniosłam wrzask i ja by było ciekawiej :ryk: Dziczek obserwował wszystko będąc pod regałem z żarełkiem. Fuksja zaciekawiona co sie dzieje, człap człap....a może Rawka to była?? No nieee..naprawdę jeden wielki młyn :ryk: :ryk: P.S. Milana zjadła jedną muchę. Chciała i drugą. Nic dziwnego, że obraziła się na Agrypinę
:arrow: Oriona zestresowana, nie cierpi innych kotów i warczy na nie bez przerwy. Dla ludzi miła. Na kolankach zamruczyć potrafi, ale gdy nie ma w pobliżu innego kota. Ma charakter trzeba jej to przyznać. Marchewek próbował się z nia zaprzyjaźnić. Niestey lipa :twisted:
:arrow: Iwanowa i Notus jak stare małżeństwo. Notus zdecydowany w swych dzikych priorytetach..Iwanowa chyba coraz bardziej się przełamuje. Jeden malutki kroczek do przodu. Notus wiernym jej mężem bo odrzucił zabiegi Milany, która podziwiała walory boksu dziwiąc się po co i czemu te kółko/otwór w boksie. Czyżby do wchodzenia i wychodzienia?? Przecież są drzwiczki?! Milana jak panna z miasta nieporadnie próbowała wyjść z boksu....drąpiąc w owe drzwiczki :ryk: :ryk: Notus cierpliwy był dla niej, ale co jakiś czas jego syk przypominał, że on woli swoją Iwanową :mrgreen:
:arrow: Fuksja to kolejny miziakowy przykład ADHD. Zdjęcie ciężko jej zrobić, wziąć na ręce to też gimnastyka..ale w słoneczku jakby bardziej rozleniwiona.Tak minimalnie rozleniwiona.
:arrow: Jokasta szybko się przystosowała na wybiegu i okazała się miziakiem o co jej nie podejrzewaliśmy. A to niespodzianka!! Podchodzi..mruczy..ociera się..okrąża cię..i znów to samo od nowa. Cudownieee, to nie ta sama kotka :ok: :ok:
:arrow: Imbir rudzielec o bladoniebieskich oczach. UWAGA! Można sie zakochać :lol: Stoicki spokój i gracja. Na kociarni nieźle sobie radzi. Omija babskie bójki. On woli na słoneczku się powygrzewać
:arrow: Ucieszka i Dzika z tyłu paczki. Na przodzie oczywiście Forest, Łatek, a także i Host. Forest przewodzi co do tego nie mam wątpliwości :lol: Sama chciałabym miec taką paczkę. Czuj czuj czuwaj - lecz się wygrzewaj! Ich dzisiejsze hasło przewodnie :lol: :lol:
:arrow: Karolinka smarkatka wygrzewała się na słoneczku ostrożnie. Nieufna buraska jest dzikawa, ale oswojona, wolnożyjąca, ale i ręka ludzka jej potrzebna.

Robi się naprawdę ciepło. Tyle miziaków nam przybyło. Potrzebują ciepła i pieszczot. O domkach czy choć tymczasach nie wspomnę. To jak z wami?? Przybywacie w następna sobotę hurtem?? :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob kwi 23, 2011 18:03 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Obrazek

Niechaj święta Wielkiej Nocy, będą pełne Boskiej mocy.
Aby zdrówko dopisało, i jajeczko smakowało.
A nasze kociaste poznajdowały najfajniejsze domki
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob kwi 23, 2011 20:42 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Ale fajne opisy....
no i Mitras na dt - :1luvu:

Zdjęcia z dzisiaj:

Obrazek
Imbir

Obrazek
Tara

Obrazek
Jokasta

Obrazek
Fuksja

Założylyśmy album na Picasie
Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/owczarekko ... eKwiecien#
Dodane są tam też - mniej więcej od połowy - zdjęcia sprzed dwóch tygodni.

I też wesołych świate życzymy wszystkim :kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob kwi 23, 2011 20:46 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Wesołego wszystkiego, zdrowia, szczęścia, mokrych zająców, zdrowych i szczęśliwych kotów! Dla tych na dwóch nogach i na czterech!
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Sob kwi 23, 2011 20:52 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Kociakom i ich wspaniałym opiekunomZDROWYCH, POGODNYCH ŚWIĄT!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob kwi 23, 2011 21:08 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reszta gdzieś tutaj: http://www.flickr.com/photos/siriwan/
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob kwi 23, 2011 21:50 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Ucieszka kaskaderka stworzona do zawodu strażak :ryk:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob kwi 23, 2011 21:59 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Obrazek

Oby jak najmniej było porzucanych, samotnych, niekochanych... :kotek:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie kwi 24, 2011 8:45 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Wesołych wszystkim.... :kotek:
Gosiara

Post » Nie kwi 24, 2011 12:53 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 24, 2011 16:29 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

piękne mamy schroniskotki :love:
aż ciężko uwierzyć ,że siedzą w schronisku

dziekujemy bardzo za życzenia
mnie wstyd okropnie ,że w tym roku kompletnie je zaniedbałam-życzenia znaczy :oops:

...a w schronisku....
najbiedniejsze w tej chwili braciki Matis i Boston-oba sie bardzo zasmarkały, oba od dwóch dni na antybiotyku
Bardzo wycofane są, choć Boston dziś ciut się ośmielił i lizał mnie po rękach

Pchełeczka zdecydowanie lepiej :mrgreen: , bardzo się cieszę , bo to przekochana starowinka jest
Bardzo bym chciała ,żeby znalazła swoich ludzi

Barolo-dla mnie gruba Berta jest koteczką, okazło się ,że to faktycznie dokarmiany piwniczny kot 8O , jej karmiciel przywiózł ją na sterylkę. Na razie i tak jest na antybiotyku, bo zasmarkana byla

Mała czarna Rilla jest w zasadzie zarezerwowana-tylko jakoś trzebaby zorganizować jej zawiezienie do domku-tak się umawiałam a to i dobrze, bo się sprawdzi od razu warunki
chodzi o Dąbrowę Górniczą

ciągle nie wiem jak wcisnąć w mój któryś dzień zasiatkowanie tej jednej stadniowej komory dla Łatka i chyba Margaretki, od wtorku znów wpadam po łeb w mega niepewnośc czasową

Dziś szczęście uśmiechnęło się dla króla czarnego
na Święta trafił do Kitty 27-niezawodniej w sprawie ostatnich króli
tym bardziej miał szczęście ,że to podobno zwykły król hodowlany, nie miniaturka i mógłby również trafić jako produkt na swiąteczny stół
Jest młodziutki, będzie z niego normalny duży królik, szuka domu z ogrodem

No i wczoraj nikt nie napisał dużymi literami ,że nasz rudy Imbir jest niebieskooki-prześliczny i przemiły z niego kot

nowa tripiekność Milana nadal chodzi i wszystkie koty pierze :roll:
dziś przy mnie dostało się Forestowi
bardzo pewna siebie panna z niej jest- nie boi sie innych, bez zmróżenia okiem paca w łeb
Oriana i Agrypina to niestety typowe jednynaczki :?
i Ruska dzis podeszła do mnie na 1 metr :ok: -no cóż Święto w końcu :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie kwi 24, 2011 19:17 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Szkoda mi tego Barolo..jak go zobaczyłam..jak spojrzał na mnie, a potem z powrotem łepek położył i wzrok przed siebie..taki zrezygnowany i..obsmarkany..Polubiłam ją..go od razu :)

Pchełko nasza trzymam o lepszą poprawę :ok: :ok: ona taka optymistyczna jest :1luvu:

Oriana stres..na kolanka do ludzi..ale na wybiegu przemykała podkulona..Ba, czołgała się unikając innych kotów. Warczenie gdy tylko który przechodził obok. Nie wiem czy wyluzuje jak już w klatce miała takie zapędy czyli: gdy ją najpierw głaskałam była słodka i ugniatała, ale gdy najpierw głaskałam np Nasturcję, a potem chciałam Orianę wystarczyło przez kratki dać palce do powąchania i już powarkiwała bo wyczuwała innego kota - jak Druzylla. Miałam nadzieję, że jej to przejdzie...Może da radę
Agrypinka podobnie, ale bardziej nieśmiała i wycofana, ale i tu warczenie jest :|
Co to z nimi będzie??

Wow Ruska miły prezencik sprawiła :P

A Milana :twisted: :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie kwi 24, 2011 19:25 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Mała1, jeśli potrzebujecie transportu Katowice - Dąbrowa Górnicza, to w dowolne popołudnie mogę pomóc. Mogłabym się umówić z Tangerine i ja bylabym za kierowcę, a ona sprawdziłaby domek. Jeśli mogę się przydać, to chętnie służę i czekam na priv :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie kwi 24, 2011 23:18 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Witam

Przychodzę z wieściami o schroniskowych królach, a więc

1). Tobi, króliczek, który na jedno oko nie widzi parę tygodni temu pokicał do nowego, cudownego domku, zaprzyjaźnił się z kotami i psem. Żyje sobie bezklatkowo i zajarzył do czego służy kuweta :)
2). Anielcia, która przebywa na DT w Opolu wciąż czeka na swojego człowieka, jest zdrowa, żywiołowa i piękna http://www.przygarnijkrolika.pl/?p=591 oraz forum SPK http://forum.kroliki.net/index.php?topic=11330.0
3). Guliwer, młodziutki hodowlaniec, prawdopodobnie jest to olbrzym belgijski, ale za to ile ciałka do kochania i głaskania :1luvu: Kuwetkowy jest, od razu wiedział, do czego służy kuweta. Potrzebuje dużo ruchu i przestrzeni, dlatego szukam dla niego domu z ogrodem http://www.przygarnijkrolika.pl/?p=797 oraz forum SPK http://forum.kroliki.net/index.php?topi ... #msg234820

Na bieżąco daję info także na FB http://www.facebook.com/Przygarnij.Krolika

Jeszcze raz dziękuję za zaufanie do mojej osoby :D
Obrazek

Kitty27

Od: Czw kwi 09, 2009 7:47

[poprzednia][następna]