K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2011 10:06 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

miszelina pisze:Niunia znalazła nową miejscówkę w tuneliku na klatce Dudzi, z tym, że wchodząc tam potwornie stresuje Torfika.

niunia już od jakiegoś czasu tam przesiaduje, widziałam ją tam w środę :)

gdzie jest kratka ściekowa? 8O

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie kwi 24, 2011 10:26 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Wesołych Świąt dla Was wszystkich!
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie kwi 24, 2011 15:14 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Wesołych Świąt (choć takie mokre) :1luvu:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Nie kwi 24, 2011 15:51 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Obrazek

Bardzo dziękujemy za karmę dla naszych kociastych :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 24, 2011 16:18 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Kocuria pisze:
miszelina pisze:Niunia znalazła nową miejscówkę w tuneliku na klatce Dudzi, z tym, że wchodząc tam potwornie stresuje Torfika.

niunia już od jakiegoś czasu tam przesiaduje, widziałam ją tam w środę :)

gdzie jest kratka ściekowa? 8O

Kratka ściekowa jest przed drzwiami wejściowymi, pod gumową wycieraczką. Przejeżdżałam tam przed kwadransem, woda już nie stoi, a guma przesunięta.
Albo ktoś odtykał, albo samo powoli przesiąkło.

Na kwarantannie rano capiło kanałami, czyli woda powoli się cofa.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie kwi 24, 2011 16:24 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Podczas porządków w domu w szafce znalazłam saszetkę RC convalescence mięsnego. Na dniach zdrowego żywienia kotów dostałam dla 10,5 miesięcznego Sezama... saszetkę RC suchego dla kittenów. We wtorek jestem na Kocimskiej to mogę tam obie zostawić chyba że ktoś potrzebuje i chce się jakoś inaczej umówić :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie kwi 24, 2011 18:21 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

dostałam właśnie sygnał od Kocurii via Miszelina, że nam cat-room zalewa 8O :evil: Miszelina tam idzie, Robert zaraz tez dojedzie to będę mieć pełniejszy obraz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie kwi 24, 2011 18:43 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

leje się ponoć ze ściany od łazienki :evil: najbardziej na razie ucierpiał ten wielki drapak od KubyTST, bo podmókł solidnie. Woda dotarła do połowy podłogi w cat-roomie. Koty na szczęście zareagowały bezstresowo. pompa się nie włączyła, bo wody nie jest tyle aby sięgnęła poziomu czujnika

Tweety

Post » Nie kwi 24, 2011 19:22 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Potwierdzam, wyciek jest od strony łazienki, jakby woda przesiąkała przez mur/podłogę. Ale skąd? Może to cofka z burzowca, który gdzieś tamtędy przebiega i pewnie jest nieszczelny i do tego zatkany :evil: ? Do niego jest podłączona też ta kratka ściekowa przy śmietniku, którs dzisiaj duużo wody zbierała.

Na szczęście to tylko niewielka warstwa wody, ale szeroko rozlana. Rano było suchuteńko.
Drapak przestawiony do drugiego końca pomieszczenia. Jak Robert go odsunął, okazało się, że stoi w kałuży :evil:

Zwracajcie uwagę przy opadach, czy sprawa się powtórzy. I zwracajcie też uwagę na kratkę przed drzwiami, czy się nie zatyka liścmi i innym paskudztwem.
Obrazek

miszelina

Post » Nie kwi 24, 2011 20:01 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

pozdrowienia od Fuksa i reszty - u nas słoneczko - życzymy tego samego
Obrazek

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie kwi 24, 2011 20:27 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

a tak poza zalaniem :mrgreen: to na catrómie wszystko w porządku :ok:

a koty zareagowały więcej, niż bezstresowo - wszędzie było widać ślady mokrych łapek, jakby któreś sobie taniec w kałuży urządziło :mrgreen:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon kwi 25, 2011 12:55 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Nosek nadal ładnie je, chociaż głównie z ręki ale też dzisiaj, jak jej sprzątałam, to podeszła do miseczki z suchym i chrupała sobie. Wczoraj zaliczyła KV, bo ostatnia kupa była we czwartek i trzeba było już zrobić lewatywę, bo ani parafina ani lactulosum nie pomagały.
Została zapakowana w kubraczek,niestety, bo rozlizuje ranę po sterylce i z taką sączącą układa się w kuwecie :(
Nie bawi się też już i słabnie pomału ...

Tweety

Post » Pon kwi 25, 2011 13:08 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

miszelina pisze:Cherry trzeba smarować dwa razy dziennie szew jodyną (jest w szufladzie) - Cherry nosi kubrak i nie umie w nim chodzić.

Jeśli mogę coś doradzić, to dużo lepsza jest polodina lub betadine - jodyna strasznie piecze, tamte dwa nie są na alkoholu (betadine trzeba rozcieńczyć 1:9).

Nosek ma potwierdzoną diagnozę, czy jeszcze nie wiadomo?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon kwi 25, 2011 13:48 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

_namida_ pisze:
miszelina pisze:Cherry trzeba smarować dwa razy dziennie szew jodyną (jest w szufladzie) - Cherry nosi kubrak i nie umie w nim chodzić.

Jeśli mogę coś doradzić, to dużo lepsza jest polodina lub betadine - jodyna strasznie piecze, tamte dwa nie są na alkoholu (betadine trzeba rozcieńczyć 1:9).

Nosek ma potwierdzoną diagnozę, czy jeszcze nie wiadomo?

jeszcze tylko proteinogram ma być dosłany. Albuminy, globuliny, bilirubina, wyniki morfoligii, płyn w brzuszku - to już potwierdzone.

Tweety

Post » Pon kwi 25, 2011 13:51 Re: K-ów, 3-dniowa Buu z zapaleniem płuc w kontenerze na śmieci

Wczoraj oglądałam bliznę Cherry, dzisiaj obejrzałam Małego - obie świetnie się goją :)
Kiedy zdejmiemy im kubraczki?

Jodynę zaleciła wetka. Tego drugiego nie ma w kociarni.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]