Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
puszatek pisze:czasami trzeba podjąć taką decyzję dla dobra kotów
dalia pisze:Będąc na forum już trochę zauważam pewną prawidłowość - sterylizacje aborcyjne i usypianie ślepych miotów wykonują głównie te osoby, które aktywnie kastrują koty wolnożyjące, latają po piwnicach i odławiają maluchy, monitorują schroniska. I nie dziwie się. Rozumiem.
pwpw pisze:AnielkaG pisze:Obrońców życia zapraszam do schroniska na Paluchu- jest świeża dostawa kociąt , pewnie nie jedzących samodzielnie. Umrą w ciągu kilku dni.
Taki argument stawiam na równi z argumentem, "dlaczego nie pomagacie dzieciom, tyle jest chorych"..
Każdy pomaga, jak potrafi, a na osoby pomagające nie można zrzucać ciężaru za całe zło tego świata![]()
EOT
Olat pisze:pwpw pisze:AnielkaG pisze:Obrońców życia zapraszam do schroniska na Paluchu- jest świeża dostawa kociąt , pewnie nie jedzących samodzielnie. Umrą w ciągu kilku dni.
Taki argument stawiam na równi z argumentem, "dlaczego nie pomagacie dzieciom, tyle jest chorych"..
Każdy pomaga, jak potrafi, a na osoby pomagające nie można zrzucać ciężaru za całe zło tego świata![]()
EOT
rozumiem.
A masz pomysł, co z tymi konkretnymi kociakami zrobić?
Albo z siódmą, wysokociężarną kotką, znalezioną w tym sezonie?
Poważnie pytam. Wczuj się w sytuację i doradź.
pwpw pisze:A muszę?
pwpw pisze:Ani za kolejną, ani za każde porzucone, potrącone, skrzywdzone nie jestem odpowiedzialna, jestem za to, co ja robię![]()
pomagam jak mogę, z własnej woli![]()
Olat pisze:Moje pytanie było i jest konkretne: co zrobić z tymi kociakami i z tą ciężarną kotką?
Nie mydl mi oczu demagogią.
Postaw się w sytuacji: masz kolejny miot i kolejne ciężarne kotki, które weszly Ci w ręce. Dziś. Są i piszczą pod domem. To juz dziesiąte w sezonie i masz chatę zapchaną na maxa.
Jasne, z tego co piszesz- nie bierzesz za to odpowiedzialnosci, bo calego swiata nie zbawisz. Ok.
Niech zdychają pod oknem? Na PP albo KK? To humanitarne? Jak rozwiązywać takie sytuacje, ktorych co roku jest kilkadziesiąt?
Olat pisze:Pwpw, kompletnie mnie nie znasz i nie masz pojęcia, co i jak robię.
Piszesz bzdury. Dla mnie EOT.
pwpw pisze:Olat pisze:Pwpw, kompletnie mnie nie znasz i nie masz pojęcia, co i jak robię.
Piszesz bzdury. Dla mnie EOT.
No ja co robię i jak opisałam, Ty wolisz się wykpić.
EOT
Wesołych Świąt.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 86 gości