Czarne Diabły Tasm. III, czwórka tymczasów, 2 lata DT!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 22, 2011 11:26 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Agneska pisze:
alix76 pisze:Nie, nie kochanie co prawda pingwin prosi się o kłopoty wykopując tymianek (od razu się przyprawia!), ale ponieważ ma starających się, to nie pójdzie na grilla.

Taki chudy pingwin na grilla? Jakby się wytopił, to by nawet kostki do ogryzania nie zostały. :evil:

Tak, tak, taki chudy to lepiej się będzie w sosie prezentował. Udusić! :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 22, 2011 13:22 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Wędzony też niezły jest

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt kwi 22, 2011 13:24 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Do wędzenia też trzeba podtuczyć

OKI

Post » Pt kwi 22, 2011 13:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Jakbyś dała na próby ze dwa kiciusie tobym pobawił sie w nauke wędzenia. potem byśmy mogli przy pifku albo innej gorzałce skonsumować..
wchodzisz w to droga Oki?

:ryk:

salvadoredali67

Post » Pt kwi 22, 2011 13:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

OKI pisze:
Agneska pisze:
alix76 pisze:Nie, nie kochanie co prawda pingwin prosi się o kłopoty wykopując tymianek (od razu się przyprawia!), ale ponieważ ma starających się, to nie pójdzie na grilla.

Taki chudy pingwin na grilla? Jakby się wytopił, to by nawet kostki do ogryzania nie zostały. :evil:

Tak, tak, taki chudy to lepiej się będzie w sosie prezentował. Udusić! :mrgreen:

A czy ktoś zaniepokojony chudością pingwina ostatnio go widział :twisted: ? Bo poza paskudna skłonnością do plackowania, kocica jest całkiem mięciutka i dobrze odżywiona :twisted: , zażywa też dużo zdrowych ćwiczeń fizycznych. Vet był pod wrażeniem, że nie robi absolutnie wrażenia chorego kota :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 22, 2011 14:00 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

ma dobry pi-ar.

salvadoredali67

Post » Pt kwi 22, 2011 14:16 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Panie doktorze! Czuje się jakbym miala w sobie nowe zycie!
- To dobrze sie Pani czuje... Ma Pani tasiemca...

salvadoredali67

Post » Sob kwi 23, 2011 12:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Wieczór i poranek były dość trudne ... Dziewczynki nie jedzą, nawet przy Pani. Łatka daje sobie wcisnąć coś do pyszczka strzykawką, Kropcia nie za bardzo. Na szczęście Kropcia sama trochę je i pije z miski. W nocy zniknęła trochę mokrego, ale to mało :cry: .
Ponieważ miałam zły nastrój, koty miały świra, w nocy i rano. Zuzia rozkopała tymianek i szałwię, roznosząc ziemię po całym balkonie. Myśl o grillu była mi bliższa niż zwykle :twisted: . Zobaczymy, co dalej, obawiam się, że tymianek zwykły i jedna z szałwii nie przeżyją :( . Nietrudno będzie dokupić, ale przykro, tym bardziej, że teraz będę gotować i listki by się przydały ...
Teraz zabieram się za porządki i okazjonalne dokarmianie Łatki ... Kropcia wyszła sobie z kuchni i siedzi pod łóżkiem, dostała tam miseczkę i mam nadzieję, że zrobi z niej użytek.

alix76

Post » Sob kwi 23, 2011 13:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Biedne te koty :(

OKI

Post » Sob kwi 23, 2011 21:03 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Dziewczynki się dziś trochę integrowały ze stadem. Nie powiem, są dość ciekawskie, ciągnie je do pokoju ... po czym bunkrują się pod łóżkiem. Ponieważ muszę wiedzieć, ile zjadły i czy były w kuwecie, na noc powrót do kuchni. W promocji poidełko, które w zasadzie jest dla Bandido. Z jedzeniem dalej słabo: Kropka skubnęła kitekata i pije wodę z miski. Łatka dostała w ciągu dnia parę strzykawek wody i sosiku, wieczorem trochę conva - niestety, nie widziałam, żeby sama cokolwiek zjadła albo wypiła. To dla niej to poidełko. Tak ogólnie w formie są niezłej.
Zuzia znalazła się tak uprzejmie, że w ciągu dnia wykopała tylko 1 szałwię :twisted: . Zobaczymy, co w nocy, jeśli temperatura pozwoli na otwarcie balkonu. W dzień nie było żadnych placków w kuwecie, ale na razie jeszcze się nie cieszę.
CDT z satysfakcją wyleżały się na posłankach dziewczynek i powyjadały z ich misek. Również rozwlokły zabawki, które dostały od zaprzyjaźnionej Pani-Kocie-Żarcie :wink: . Przed chwilą byłam Bohaterem Dnia Codziennego dla Zidana i wyjęłam mu nową myszkę zza pralki. To i tak było łatwiejsze, niże późniejsze ewentualne wyjmowanie stamtąd kota :twisted:

alix76

Post » Sob kwi 23, 2011 21:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

ech...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie kwi 24, 2011 8:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

W nocy dziewczynki trochę pojadły ... i były 2 kupki w kuwecie! Rozrabiały strasznie, Kropka rozwaliła wszystko w szafce pod zlewem, która starannie uporządkowałam :roll: . Rano tradycyjnie Kropka liznęła kitekata i chlipnęła wody ... Łatka nie zainteresowała się (przynajmniej przy mnie) ani poidełkiem ani kranem ani karmą ... dostała dwie strzykawy conva na wszelki wypadek.
Gołąbeczka w świetnej formie. CDT zaintrygowane, ale ponieważ kuchnia jest otwarta a dziewczynki pod łóżkiem, to wszystko się wycisza.
To wesołych świąt, kto tam obchodzi ...

alix76

Post » Nie kwi 24, 2011 9:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Wesolych.

moje już wesołe jak zawsze. humor świąteczny. wczoraj zacząłem. Wizyta na cmentarzu u córy zawsze mnie nastraja. Ale tak zawsze mam w świeta. zniósłbym.
tylko rano katole już mnie wk.. rwili.
o szóstej rano ( to nie żart )pod oknami wybuchy ipiesiunio dostał drgawek ze strachu i się zlał. a zaraz potem klecha zaczął śpiewać mi pod oknami.

O k...rwa !!!!!! o szóstej rano procesja!!!!!!!!!!!
kulturalnie otworzylem okno i zawyłem : zamknij mordę klecho , chcę spać. potem dodałem " módl się w domu po kryjomu" i "Śpiewaj w kościele czarnuchu!!!!"

No i zaraz przyszli i załomotali kolbami o świcie ....
i Ja zrozumiałem dlaczego Blida zrobiła co zrobiła. chcieli wejść do środka ale zobaczyli Piesiunia który się zlał w przedpokoju ze strachu i odpuścili. mam mieć sprawę . tylko za co? Za to ,że chcę spać o 6.00? za to że wkurwili mnie strzrelaniem bo psa mi wystraszyli tak, że sie zlał ze strachu? a to bernardyn i na raz leje ze dwa litry szczyny pospolitej ? czy też za to ,że musiałem to sprzątać? podejrzewam ,że może być też za to ,że nazwałem gliniarza kościelnym i wysłałem do Torunia ?

Tak,że wesołych świąt. !!!!! :ok:

ps. kocham te dwa balasuńki kocie. bo u mnie w przedpokoju już wali światecznie domestosem.

w sumie mam świeżo umytą podłogę na święta... po raz drugi w ciągu dwóch dni. :mrgreen:

salvadoredali67

Post » Nie kwi 24, 2011 9:57 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Ech, kochanie, to wystrzałowo zacząłeś świętować :roll: . Niestety, po 6.00 już nie obowiązuje cisza nocna, chociaż to nie usprawiedliwia :? strzałów pod oknem. Wku@#$% gliniarzy nigdy nie jest dobrym pomysłem, ale o 6 rano, po kostki w szczynach bernardyna, to można nie mieć talentów interpersonalnych :twisted: .
A Panowie Cię spisali, coś podpisywałeś? Bo może sobie tylko odnotowali, że "pouczyli obywatela, żeby nie urągał legalnej procesji" bez adnotacji o klamerkach na nosie i zawartości psa na podłodze ...
A umyta podłoga zawsze się przyda :twisted:

alix76

Post » Nie kwi 24, 2011 10:38 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, Zuzia, Łatka i Kropka na DT!

Dziewczyny się rozkręcą pomału, za te kupale :ok:

Ja spuściłam na noc brzdące - rano to już żadna procesja mi nie była straszna :mrgreen:

OKI

[poprzednia][następna]