KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 20:16 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

No to jak trzeba mogę go potymczasować. Ale to na krótko - jakby był ktoś, kto go weźmie na dłużej - chętnie odstąpię zaszczyt. Mam nadzieję, że nie będzie nerwowo reagował na moje koty ani vice versa.
Widzisz Dorotko jak dobrze, że kupiłam tego feliwaya :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 21, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor dzięki - moze spróbujemy na początek dać go do przedsionka na zdrowej jak będzie dalej przerażony to poprosimy o tymczas.
A Kitty w nowym domu spokojna miziasta i przytulasta - dwoje starszych osób, będziemy z tym domkiem w stałym kontakcie.

słyszeliście o tym ?- podobno odczula kocie alergeny
http://www.demite.com/allerpet/products ... lerpetctm/

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw kwi 21, 2011 22:43 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Przypominam jeszcze o dyżurach na następny tydzień :!:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.04.-01.05.2011
25.04. pon. rano MaraS. wie. Teresa
26.04. wt. rano Gosia wie. Cookie1706
27.04. śr. rano brak wie. Dorotka
28.04. czw.ranobrak wie. Bona44
29.04. piat rano Asia,Bogusia wie. Alienor
30.04. sob. rano brak wie. Bona44
01.05. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw kwi 21, 2011 22:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Alienor dzięki - moze spróbujemy na początek dać go do przedsionka na zdrowej jak będzie dalej przerażony to poprosimy o tymczas.

Ewa jak kociak przyjedzie do nas i umieścicie go w przedsionku na zdrowej, przyklejcie kartkę, na szybie że jest kot w przedsionku, żeby osoby dyzurujace ostrożnie otwierały drzwi, zobaczymy może jak bedzie spokojniej bez szczekania psów i będzie miał większą przestrzeń troszkę wyluzuje - a może w ostateczności moznaby było Dorotko skontaktować się z tym babsztylem co go oddał niby z powodu alergii :evil: może przy niej się odblokuje - choć nie ręczę za siebie bo jak bym babę spotkała to chyba bym jej nabluzgała :evil: normalnie czasami na głupotę ludzi ręce opadaja jak na głupotę tej karmicielki która oddała 3 trzęsące się kociaki do schroniska bo nie mogła przez tydzień ich karmić efekt taki że jeden z kociaków niestety został dziś uspiony bo już nic nie dało się zrobić, a pozostałe dwa dalej w lecznicy i po prostu cierpią :evil: najlepsze jest to że baba ma własne koty i wydawałoby się że wie coś na temat kotów - a to g... prawda :evil: co ona myslała że schron to sanatorium :twisted:
Z epszych wieści - schroniskowa preguska, która jest u nas w kociarni jest w boksie pod Gracją warcząca i syczącadała mi się dziś dotknąć w nosek i w łapkę, ale tylko raz potem mnie dziabnęła łapką, ale chyba to jakiś lekki postęp. Dziewczyny psikajcie dalej Feliwayem i dodawajcie jej do jedzonka Calm Aid - gadajcie do niej , starajcie się ją dotykać, najważniesze że kicia ma apetyt je a dziś uwaliła wielkiego kupala do kuwety :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt kwi 22, 2011 0:01 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Babelek ma dom 8O :1luvu:
przez tą robote to nawet niewiem co sie dzieje :(
mam nieaktywny telefon-niemozna sie do mnie dodzwonic jakby ktos chcial mi cos przekazac przed dyzurem to tylko PW
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt kwi 22, 2011 6:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze: normalnie czasami na głupotę ludzi ręce opadaja jak na głupotę tej karmicielki która oddała 3 trzęsące się kociaki do schroniska bo nie mogła przez tydzień ich karmić efekt taki że jeden z kociaków niestety został dziś uspiony bo już nic nie dało się zrobić, a pozostałe dwa dalej w lecznicy i po prostu cierpią :evil: najlepsze jest to że baba ma własne koty i wydawałoby się że wie coś na temat kotów - a to g... prawda :evil: co ona myslała że schron to sanatorium :twisted:

no i te kociaki na świeta tez u nas lądują bo trzeba im podawać leki raz dziennie

Filomen

Post » Pt kwi 22, 2011 8:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

ważne

jutro trzeba będzie przewieźć koty dwa od karmicielki i kotkę po wypadku do kociej chatki bo Almavet przez święta nieczynny.
Kotkę po wypadku postaramy się póżniej wziąć do domu o ile nie będzie sie wydzierać.
Piotrek z Milusią jedzie jutro do Poznania więc nie damy rady przewieźć kotów z lecznicy.
bardzo proszę o zgłoszenie sie ochotnika.

Filomen

Post » Pt kwi 22, 2011 10:10 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ochotnik to ja ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt kwi 22, 2011 11:08 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

dzięki Mara :D
kocurek Gapa juz w chatce w przedsionku. Zesikał się do kontenerka pewnie ze strachu. Piotrek twierdzi, że strrasznie śmierdzacy mocz. Podrzucę jutro urinovet cat do karmy, mozliwe, że ma zapalenie pęcherza i dlatego babsko go oddało albo ma jajco jedno w brzuchu bo niby kastracja byla zrobiona. 8O
miziasty i dał się wziąc na ręce

Filomen

Post » Pt kwi 22, 2011 11:32 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Następna biedna istota nieodpowiedzialnego człowieka :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 22, 2011 11:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dzisiaj bylam z Mecenasem na przegladzie u weterynarza i sprawdzily sie moje podejrzenia, ze ma swierzbowca usznego. Pewnie inne kociaki tez choruja, a ze to bardzo uporczliwe i nieprzyjemne dla nich to warto zajrzec do ich uszu co tam slychac ;)

bvrka

Od: Śro kwi 06, 2011 21:47

Post » Pt kwi 22, 2011 12:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

bvrka pisze:Dzisiaj bylam z Mecenasem na przegladzie u weterynarza i sprawdzily sie moje podejrzenia, ze ma swierzbowca usznego. Pewnie inne kociaki tez choruja, a ze to bardzo uporczliwe i nieprzyjemne dla nich to warto zajrzec do ich uszu co tam slychac ;)

Dzięki za info w zbiorowisku kocim to faktycznie chwila :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt kwi 22, 2011 13:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

tylko martwi mnie fakt, ze w ogole nie reaguje na bodzce sluchowe, mozna go wolac kicici, drapac, nic, w ogole nie radaruje uszami na jakikolwiek dzwiek,nawet glosny. Mam nadzieje, ze to jest spowodowane tym swierzbowcem, a nie gluchota... :roll:

bvrka

Post » Pt kwi 22, 2011 13:17 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

bvrka pisze:tylko martwi mnie fakt, ze w ogole nie reaguje na bodzce sluchowe, mozna go wolac kicici, drapac, nic, w ogole nie radaruje uszami na jakikolwiek dzwiek,nawet glosny. Mam nadzieje, ze to jest spowodowane tym swierzbowcem, a nie gluchota... :roll:

A klaskałas za nim i co na to wet :?:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt kwi 22, 2011 13:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Na klaskanie tez zero reakcji. Dostal zastrzyk,za 10 dni nastepny, trzeba mu przemywac uszy i zobaczymy, czy bedzie poprawa, narazie trudno stwierdzic, czym to jest spowodowane, chociaz nie ma stanu zapalnego, wiec teoretycznie powinien reagowac w jakims stopniu.

bvrka

[poprzednia][następna]