S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 20, 2011 21:12 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

no i są nowe
jedna kicia bardzo mnie martwi , jej przyszłość nie wygląda różowo
mówie o starszej kici z tych dwóch dziewczynek nowych
112, 113 / 11
od 19 04 w schronisku
starsza kicia ma mega guza na listwie mlecznej, nie ma szans w schroinisku,nie wiem czy wogóle ma szansę
a tymczasu dla niej nie ma, na fotce widać to która starsza
Obrazek Obrazek Obrazek

JANA I PATI
rudy- 115 / 11
od 19 04
tricat 20 04
kastrat
właził komus do domu, zakurzony przytulak
Obrazek

IMBIR

114 / 11
od 19 04 w schr
młoda koteczka, miła
Obrazek

RILLA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 20, 2011 22:59 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Mitrasie :ok: :ok: :ok:

stareńka kicia ehhh szkoda mi jej. Co z tym tymczasem dla niej hmmm...co tu zrobić... :| :|

rudzielec Imbir miziak - fajny chłopak :P :P

Mały duży DŻO jest przeuroczy taki niewinny łobuzik :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw kwi 21, 2011 19:01 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

no to ja spóźnione wieści z rana

eeech
Pchełka stareńka cos kiepsko, nie chciała jeść, ma chyba rozwolnienie
martwie się , to przekochana kicia :(

no i jest nowy kot-nie jestem pewna płci
olbrzym, grubaśny strasznie, zasmarkany
znaleziony w piwnicy
na mój ,,nos,, wywalony kot po zmarłej osobie

do domu pojechał dzis Walenty :ok:
przy mnie, rano :ok:

czekamy na wieści wolontariackie...

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 21, 2011 19:25 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

A dziś w schronisku:

:arrow: Z tego co mi wiadomo koło południa domek znalazł Walenty
:arrow: Wczoraj bądź już dziś pojawił się nowy kot czarnulek duży, wygląda mi na babkę, ale nie mam pewności, przygnębiony i zestresowany o numerze 116/11 z Mikołowskiej bez zdjęcia (dlatego kliknęłam jej na szybko cosik) potem mała może to uporządkuje
:arrow: Martwię się o Pchełkę... nie wygląda za dobrze i to od kilku dobrych dni..Oczka coraz bardziej zaropiałe..sraka..posklejana sierść..już nie wita z taką żywiołowością..ale mruczy..

jesli chodzi o klatkowce:
JANA - starsza kicia jest żywsza i miziasta bardziej od jej młodszej towarzyszki PATI. która jest jak narazie nieśmiała
AGRYPINA - miauczy i ciśnie do człowieka, ma już troszkę dość klatki. Aczkolwiek czuje się tam bezpiecznie
AURELIA...RAWKA..krzyk by poświęcić im chwile uwagi lecz to panny uciekające z klatki więc trzeba uważać
IMBIR - miłutki i cichutki rudzielec od niedawna gości u nas, a już zachwyca każdego swym spokojem
NASTRURCJA - młoda panienka na kilku rączkach była. Pomruczała, porozciągała aż słodko patrzeć, a potem mykk do klatki bo jej dzika natura nie śpi
ORIANA - cierpliwie siedziała patrząc co się dzieje. Dziś była przymilną kicią i złowrogich warknięć z jej pyszczka ni słychu
JOKASTA - pozować do zdjęć nie chciała. Wierciła się przesympatycznie. Ocierała się intensywnie a potem spać poszła
MILANA...GALUNIA - kotki dwie dziś mało zainteresowane. Drzemały w kartonie nie pokazując swych wdzięków
KRYWAŃ - jego miauknięcia królowały gdy tylko się ktoś zbliżył i okazał mu więcej uwagi. Stęskniony kocurek za mizianiem..jakby krzyczał, że jest niewinny
RILLA - koteczka od dwóch dni zaledwie, a miziakowe zapędy jak bum cyk cyk. Czarna jak smoła urzekła mnie swoją (czujną) ufnością
AMI - biało szarawa kotka jak bałwanek przez kratki próbowała się przywitać..Pisk na widok człowieka, chęć do zabawy, ponoc panna AMI oswojona..
WETLINA - nadal nieufna i wycofana..piękna czarnulka która syczy gdy chcesz pogłaskać. Może za jakiś czas się bardziej sie oswoi
BOSTON...MATIS..dwa przecudne arlekinki..ciężko zrobić im zdjęcia a co dopiero pogłaskać. Wzrok wystraszony ale i..stęskniony

Na kociarni/wybiegu:
:arrow: Kaśka obsmarkana , a i przez to bardziej humorzasta. Wymiziana została jak trzeba wraz z Marchewkiem na czele:kotek:
:arrow: Triszka i Briszka wraz z Cambujo (dobrze piszę? ) wybawieni i uwaga im poświęcona napewno napełniła ich serduszka
:arrow: Neveda jakby zazdrosna troszkę. mniej wredna dziś była :ryk:
:arrow: Dzika, Forest, Łatek i Ucieszka zaczynają zgrywać spójną paczkę..obok siebie na podusi..niedaleczko podczas odpoczynku na słoneczku :lol:
:arrow: Iwanowa biedaczka ukryta obok pchełki w boksie..kuli się ale coraz mniejszy opór stawia ludzkim rękom
:arrow: Notus on to chyba :arrow: Triszka i Briszka wraz z Cambujo (dobrze piszę? ) wybawieni i uwaga im poświęcona napewno napełniła ich serduszka
:arrow: Neveda jakby zazdrosna troszkę. mniej wredna dziś była :ryk:
:arrow: Dzika, Forest, Łatek i Ucieszka zaczynają zgrywać spójną paczkę..obok siebie na podusi..niedaleczko podczas odpoczynku na słoneczku :lol:
:arrow: Iwanowa biedaczka ukryta obok pchełki w boksie..kuli się ale coraz mniejszy opór stawia ludzkim rękom
:arrow: Notus on to chyba z natury dziczek jednak jest i chyba tak pozostaniez natury dziczek jednak jest i chyba tak pozostanie

P.s zdjęcia postaram się jeszcze dziś wkleić :twisted: opóźnienie relacjami spowodowane przypadkowym wykasowaniem tekstu i korkami wrrrrrr :evil: :evil:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw kwi 21, 2011 19:38 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Marchewek, Walenty,Fuksja,Pchełka,Ibiza i Triszka i Briszka
nawet Newada domaga się głaskania
rąk brakuje rano
Ibiza na razie kiepsko się aklimatyzuje

Chłopaki i dziewczyny wypieszczone i wybawione na tyle na ile się dało. Wolontariuszom :1luvu: :1luvu:
eee Ibiza?? Chyba chodzi o Iberię? :twisted: hmmm
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw kwi 21, 2011 20:15 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Cambujo, juz w domu od Niedzieli :D
nie wiem kogo tam głaskaliscie, ale raczej nie jego :twisted:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw kwi 21, 2011 20:24 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Wasz Cambujo to Fuksja :wink:
a owszem na I to o Iberię mi chodziło

dzięki Tania za relację :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 21, 2011 20:59 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Mała1 pisze:Wasz Cambujo to Fuksja :wink:
a owszem na I to o Iberię mi chodziło

dzięki Tania za relację :ok:

hihi zgadza sie moja pomyłka Cambujo to Fuksja :oops: :P

walczę ze zdjęciami..jest ich ponad sto.... :lol: 8) 8O
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt kwi 22, 2011 0:56 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Po ciężkich zmaganiach walcząc rozpaczliwie by dziś wstawić te zdjęcia na forum wreszcie się to udało..od godziny bodajże 21 czyli po relacjach do drugiej w nocy!!! :oops: :oops: :evil: :evil: 8O 8O Nie udało by mi się to bez pomocy także - wybawicielowi bardzo bardzo dziękuję za cierpliwość i zrozumienie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zdjęcia z czwartku wolontariackiego 21kwiecień 2011:

nowy czarnulek116/11
ObrazekObrazek
Matis i Boston
ObrazekObrazekObrazek
Rilla przemiła
ObrazekObrazek
Oriana mrucząca
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Nasturcja nieprzewidywalna
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Wetlina bojaźliwa
ObrazekObrazekObrazek
Ami kusząca
Jokasta przebiegła
ObrazekObrazekObrazek
Aurelia słodka i Rawka pocieszna
Jana doświadczona i Pati zawstydzona
ObrazekObrazekObrazek
Imbir spokojny
ObrazekObrazek
Iberia niewypieszczona
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Katarzyna wspaniała
ObrazekObrazekObrazek
Marchewek miziasty
Nevada wyniosła
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Pchełka pieszczotliwa
Iwanowa strachliwa
Notus syczący
ObrazekObrazekObrazek
Triszka and Briszka top models :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Fuksja energiczna
ObrazekObrazek
Forest sprawiedliwy
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ucieszka przemykająca
ObrazekObrazekObrazek
Łatek urokliwy
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Brina czy Karolinka??
ktosie :oops:

A oto mój kitek dwunastoletni, który oczkiem w głowie rodziców(moim też) :1luvu:
Maksymilian leniwy - przedstawiam wam w końcu mojego kociego ufoludka
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt kwi 22, 2011 9:13 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Teraz jak świeższym okiem na to spojrzałam to kilka zdjęć zaginęło w akcji jak i część tekstu z relacji i mały chaos powstał..za co przepraszam.. :oops:
Pierwszy raz wstawiałam zdjęcia w taki sposób i muszę mini kurs odbyć co i jak :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt kwi 22, 2011 12:10 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Piękne kociaste! dziękujemy za relacje i fotki! Dzielnie zastępujesz Małą1 :)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt kwi 22, 2011 12:55 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Obrazek

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt kwi 22, 2011 13:15 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Kochani, mam ogromną prośbę - szukam bardzo pilnie transportu do Łodzi, ze Śląska, Krakowa... Dom traci kicia, tymczas na nią czeka, tylko transportu brak :(
Może ktoś wie o kimś, kto jechałby w tamtym kierunku....? Pomóżcie, proszę.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt kwi 22, 2011 13:59 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Może daj na wątek transportowy na dogo?:) Ta Pingwinka Orana śliczna:) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gosiara

Post » Pt kwi 22, 2011 14:07 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Na wątku transportowym już wisi, oczywiście. Niestety - ani tu, ani na Dogo nie ma żadnych ofert :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]