DO ZAMKNIĘCIA!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 17, 2011 23:35 DO ZAMKNIĘCIA!!!!

Na prośbę Temidy z dogo kopiuję post z prośbą o pomoc:

Wiele łódzkich podwórek kryje w swoich zakamarkach smutek
bezdomnych kocich serc, walczących o przetrwanie.
Dla 18 takich kotków odmieniła się karta życia.
Znalazły stałe schronienie i SERCE, jakie rzadko można odnaleźć.
Wszystko to za sprawą Pani Joli, która przygarnęła najstarsze
i najbardziej schorowane kotki do swojego życia.

Systematycznie i pomimo wielu wyrzeczeń udało jej się leczyć
i kastrować kocią sforę. Każdy z jej podopiecznych to dla niej
inna historia.

Pani Jola jest już jednak emerytką i otrzymywana kwota nie wystarcza
Każdego miesiąca stara się składać grosik do grosika, ale w marcu kumulacja różnych problemów sprawiła, że została praktycznie bez pieniędzy.

Pani Jola obecnie POTRZEBUJE KARMY.
Każda puszka, czy worek będzie na wagę złota
.

Jeśli ktoś miałby życzenie to najchętniej prosiłabym o pomoc rzeczową,
ewentualnie mogłabym zakupić puszki i osobiście przekazać p. Joli.

Liczę na Wasze pomysły.
Pomyślę też nad bazarkiem na ten cel.

A poniżej kotki p. Joli:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kontakt do Temidy
Amanda Chudek
tel. 507 180 857
adoptujserce@wp.pl

Pani Jola mieszka w Łodzi, gdyby ktoś chciał podesłać paczkę Temidka poda adres do wysyłki.

Wątek na dogo:

http://www.dogomania.pl/threads/206286- ... EBNA-KARMA
Ostatnio edytowano Sob kwi 23, 2011 23:40 przez Faflok, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Nie kwi 17, 2011 23:46 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

:!: :!: :!: :!:
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Pon kwi 18, 2011 6:59 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Razem na pewno uda nam się pomóc tej kobiecie zaspokoić potrzeby
kocich brzuszków.
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Pon kwi 18, 2011 9:44 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Zapoznam się z regulaminem miau.pl dokładnie i szczegółowo, może jakoś uda się ruszyć z bazarkiem?
Tylko fanty pozbieram po rodzinie ;)
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Pon kwi 18, 2011 13:43 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Podnoszę :!: :!:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon kwi 18, 2011 13:54 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Tyle osób przeczytało prośbę o pomoc i taki mały odzew? Ja wiem że to moje pierwsze wypowiedzi na tym forum ale wątek na dogo prowadzą znane wszystkim osoby i nie jest to żaden przekręt, kobieta o dobrym sercu prosi o wsparcie, nie chce wydać tych kotów, po prostu w jednym miesiącu zabrakło Jej funduszy i pomysłu na zdobycie karmy. Może jednak ktoś pomoże p. Joli?
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Wto kwi 19, 2011 22:32 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Cholerka...
MIKUŚ

Post » Śro kwi 20, 2011 8:49 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Zapraszam serdecznie i przesyłam pozdrowienia od koteczków p. Joli.
Dzięki Dogo udało się już zakupić troszkę puszek i karmy suchej.

:1luvu:

http://img805.imageshack.us/img805/3237/photo0390j.jpg

http://img851.imageshack.us/img851/2375/photo0582.jpg
Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2011 18:59 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcia zamieniłam na linki
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Śro kwi 20, 2011 17:49 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

18 kotów w jakimś domu, jak tu można mówić o jakichkolwiek warunkach, zamiast o karmę lepiej szukać jak najszybciej adopcji. Branie do domu więcej kotów niż można wyżywić jest równie wielką nieodpowiedzialnością, co ich wyrzucanie.

normalny

Od: Pt kwi 01, 2011 14:11

Post » Śro kwi 20, 2011 17:59 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Inne koty które trafiają do P.Joli są na bieżąco wyadoptowywane. (?)
Tych 18 to są kocie staruszki na dożywociu, nie są do wydania.
Ta kwestia z tego co zrozumiałam nie podlega dyskusji.

Myślę że używasz zbyt wielkich słów. Pani Jola kocha te koty więc jeśli raz zdarzyła Jej się taka sytuacja ie musimy od razu wszczynać alarmu. Na to samo by wyszło gdyby pojedyncze tymczasy prosiły o wsparcie w postaci karmy, jeżeli nie chcesz pomóc - przynajmniej nie odbieraj na to ochoty innym.
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Śro kwi 20, 2011 18:55 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Faflok pisze:Inne koty które trafiają do P.Joli są na bieżąco wyadoptowywane. (?)
Tych 18 to są kocie staruszki na dożywociu, nie są do wydania.
Ta kwestia z tego co zrozumiałam nie podlega dyskusji.

Myślę że używasz zbyt wielkich słów. Pani Jola kocha te koty więc jeśli raz zdarzyła Jej się taka sytuacja ie musimy od razu wszczynać alarmu. Na to samo by wyszło gdyby pojedyncze tymczasy prosiły o wsparcie w postaci karmy, jeżeli nie chcesz pomóc - przynajmniej nie odbieraj na to ochoty innym.

A to czemu? Przecież staruszki też znajdują domy... Z pewnością sytuacja takiego przekocenia nie jest komfortowa ani dla kotów, ani dla opiekunki.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 20, 2011 19:00 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Przenoszę wątek na Koty.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro kwi 20, 2011 19:24 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Skoro opiekunka nie chce wydać kotów chyba nie mają sensu dalsze spekulacje.
Koty są własnością Pani Joli, nie rozmnażają się między sobą, mają dach nad głową i rękę do głaskania.
Według TOZ koty są zadbane i prowadzone prawidłowo, pisze tutaj bo szukam dla tej Pani pomocy - nie nagonki.
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Czw kwi 21, 2011 9:48 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Faflok pisze:Skoro opiekunka nie chce wydać kotów chyba nie mają sensu dalsze spekulacje.
Koty są własnością Pani Joli, nie rozmnażają się między sobą, mają dach nad głową i rękę do głaskania.
Według TOZ koty są zadbane i prowadzone prawidłowo, pisze tutaj bo szukam dla tej Pani pomocy - nie nagonki.

Czy pytanie o adopcje to jest nagonka? 8O Pani jest - jak rozumiem - wiekowa. Nie jest w stanie utrzymać siebie i kotów. Jeśli nie przekonacie jej do zmniejszenia kotostanu, to za jakiś czas powstanie wątek "Właścicielka w szpitalu, kto da dom 18 kotom!!!". Rozejrzyj się ile takich wątków jest na Kotach choćby w tej chwili. Pomagać trzeba rozsądnie, a nie sponsorować kolekcję :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 21, 2011 9:55 Re: 18 kotów z ul znalazło dom i SERCE u p. Joli POTRZEBNA KARMA

Ja zakończyłam temat, proszę o zrozumienie i nie offowanie.
Wątek jest prośbą o wsparcie rzeczowe bądź datkowe.
Mało kotów szuka domu? Wydaje mi się że dostateczna ilość, więc po co tym dom odbierać i szukać na siłę innego?
Jeśli nie chcesz pomóc - nikt Cię nie zmusza, tylko nie wpieraj nam innych, nie do końca zrozumiałych rozwiązań bo zapewne TOZ dokładnie zbadał sytuację p.Joli i skoro padło takie rozwiązanie, tego będziemy się trzymać.

Dalszą dyskusję na ten temat będę uważała za OT i poproszę moderatora o usunięcie.
Obrazek Obrazek

Faflok

[następna]