Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ossett pisze:jessi74 pisze:Agita pisze:Dzisiaj rano łapałyśmy z martką na maślicach, na terenie domu pomocy społecznej. Dwie kotki złapane- mają dume zaufanie do fajnej pani, która je dokarmia i dają jej się troszkę dotykać. Niestety jedna już w tym roku rodziła, ale dzieci martwe leżały na terenie - podobno je wyniosła i "pomarzły"
![]()
może mniej super że tam taka bieda...dla zwierząt....mówiła mi o tym miejscu nasza pani Zosia....
Spotkałam niedawno u weta panią, która dokarmia na terenie domu pomocy społecznej (z tamtejszym kotem)-może to to samo miejsce?
Radziłam jej Kż. Wisi tam plakat Kż, ale bez numeru telefonu...
Agita pisze:Bardzo możliwe ze to ta pani. Jednego kotka udało jej się po zimie uratować (kilka nie przeżyło - prawdopodobnie dostały zapalenia płuc, bo nie miały się gdzie ogrzać w te mrozy). Wyleczyła go i jest już na terenie wypuszczony - taki czarny.
jessi74 pisze:pani Zosia opowiadała mi że o tym miejscu wie i Toz i KŻ....
martka i Agita - jeszcze raz
![]()
majka2222 pisze:Tak, to tam widziałam kota. Bardzo ruchliwe miejsce. Wydaje mi się, ze jakiś czas temu było wybite okienko w piwnicy tuż za schodami, od strony parkingu, ale teraz chyba już nie. Dużo tam kotów? Ktos karmi?
iga5 pisze:majka2222 pisze:Tak, to tam widziałam kota. Bardzo ruchliwe miejsce. Wydaje mi się, ze jakiś czas temu było wybite okienko w piwnicy tuż za schodami, od strony parkingu, ale teraz chyba już nie. Dużo tam kotów? Ktos karmi?
na Piaskowej sa dwie Panie karmicielki, bardzo sympatyczne ale niestety zastraszane przez reszte lokatorow. piwnicy nie ma tam otwartej. z okolo 4-5 kotow zime przezyla jedna ktora sie wlasnie okocila. nie licze malych ktore na jesieni mieszkaniec wytrul
z lepszych wiadomości złapałam dziś o 1 w nocy (z Celina) kicie w okolicy Karkonoskiej, ta ktora ma guza w buzi i nie mogla jeść.
martka pisze:Niestety domek koteczki nie wypalił, jestem zmuszona szukać dalej, tylko nie mam za dużo czasu
mawin pisze:Jak dobrze, że złapałyście tą koteczkę z guzem.
Kurcze to z Piaskowej przydałoby się maluszki i kotkę zabrać, skoro tacy źli ludzie tam mieszkają. Tylko dokąd![]()
Marcyś jest śliczny![]()
Martka deklarowałam 50 zł i dalej deklaruję, ale coś się nie odzywasz żebyśmy się mogły umówić abym mogł je Tobie dać.
majka2222 pisze:Martka, czy mówisz o domku dla Marcysi, o tym domku, co prawie był pewien na 100%. Ogłoszenia Marcysi mam na Allegro, Gumtree, OLX i Tablicy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 41 gości