Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2011 7:56 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

Bardzo możliwe ze to ta pani. Jednego kotka udało jej się po zimie uratować (kilka nie przeżyło - prawdopodobnie dostały zapalenia płuc, bo nie miały się gdzie ogrzać w te mrozy). Wyleczyła go i jest już na terenie wypuszczony - taki czarny.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Nie kwi 17, 2011 9:12 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

ossett pisze:
jessi74 pisze:
Agita pisze:Dzisiaj rano łapałyśmy z martką na maślicach, na terenie domu pomocy społecznej. Dwie kotki złapane :ok: - mają dume zaufanie do fajnej pani, która je dokarmia i dają jej się troszkę dotykać. Niestety jedna już w tym roku rodziła, ale dzieci martwe leżały na terenie - podobno je wyniosła i "pomarzły" :(

może mniej super że tam taka bieda...dla zwierząt....mówiła mi o tym miejscu nasza pani Zosia....

Spotkałam niedawno u weta panią, która dokarmia na terenie domu pomocy społecznej (z tamtejszym kotem)-może to to samo miejsce?
Radziłam jej Kż. Wisi tam plakat Kż, ale bez numeru telefonu...

pani Zosia opowiadała mi że o tym miejscu wie i Toz i KŻ....

martka i Agita - jeszcze raz
:1luvu: :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie kwi 17, 2011 12:04 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

Agita pisze:Bardzo możliwe ze to ta pani. Jednego kotka udało jej się po zimie uratować (kilka nie przeżyło - prawdopodobnie dostały zapalenia płuc, bo nie miały się gdzie ogrzać w te mrozy). Wyleczyła go i jest już na terenie wypuszczony - taki czarny.

No to na pewno ta. Ten kot miał straszne zapalenie płuc.
Mówiła, że tam pozabijali okienka piwniczne.
Nawet dopytywałam się się gdzie to jest, ale nie zapisałam i zapomniałam nazwę ulicy.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie kwi 17, 2011 12:07 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

jessi74 pisze:pani Zosia opowiadała mi że o tym miejscu wie i Toz i KŻ....

martka i Agita - jeszcze raz
:1luvu: :1luvu:

No tak.
A już myślałam, że ta pani(naprawdę jest wyjątkowa) w końcu zapytała lekarza o numer telefonu i Agita jest z kż...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie kwi 17, 2011 12:22 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

majka2222 pisze:Tak, to tam widziałam kota. Bardzo ruchliwe miejsce. Wydaje mi się, ze jakiś czas temu było wybite okienko w piwnicy tuż za schodami, od strony parkingu, ale teraz chyba już nie. Dużo tam kotów? Ktos karmi?

na Piaskowej sa dwie Panie karmicielki, bardzo sympatyczne ale niestety zastraszane przez reszte lokatorow. piwnicy nie ma tam otwartej. z okolo 4-5 kotow zime przezyla jedna ktora sie wlasnie okocila. nie licze malych ktore na jesieni mieszkaniec wytrul :(

z lepszych wiadomosci zlapalam dzis o 1 w nocy (z Celina) kicie w okolicy Karkonoskiej, ta ktora ma guza w buzi i nie mogla jesc.
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Nie kwi 17, 2011 12:24 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

iga5 pisze:
majka2222 pisze:Tak, to tam widziałam kota. Bardzo ruchliwe miejsce. Wydaje mi się, ze jakiś czas temu było wybite okienko w piwnicy tuż za schodami, od strony parkingu, ale teraz chyba już nie. Dużo tam kotów? Ktos karmi?

na Piaskowej sa dwie Panie karmicielki, bardzo sympatyczne ale niestety zastraszane przez reszte lokatorow. piwnicy nie ma tam otwartej. z okolo 4-5 kotow zime przezyla jedna ktora sie wlasnie okocila. nie licze malych ktore na jesieni mieszkaniec wytrul :(

z lepszych wiadomości złapałam dziś o 1 w nocy (z Celina) kicie w okolicy Karkonoskiej, ta ktora ma guza w buzi i nie mogla jeść.

super że się udało :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Nie kwi 17, 2011 14:24 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

a to uratowany z budowy kotek - rozkoszny Marcyś - już zaszczepiony :1luvu: :1luvu:
jessi74 pisze:Marcyś

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

jessi74

Post » Pon kwi 18, 2011 6:32 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

jessi :1luvu: bardzo dziękuję
byłam wczoraj na budowie, kocurki rzuciły się na suchą marnej jakości karmę, nawet b. blisko podchodziły jak nigdy
maluszków jeszcze nikt nie widział
niestety okazało się, że domowa kotka ma świerzba skórnego, dostała ivermctynę, i adocata, zastanawiam się jak pomóc reszcie stada, bo widać przełysienia na skórze, tak żałuję, że nie wiedziałm wczesniej zanim wypuściłam tą czarną koteczkę po zabiegu :( :oops:
szukam sponsorów na adcocta i to nie jednego dla tego stada i dla innego
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon kwi 18, 2011 7:08 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

Niestety domek koteczki nie wypalił, jestem zmuszona szukać dalej, tylko nie mam za dużo czasu :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Pon kwi 18, 2011 8:45 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

martka pisze:Niestety domek koteczki nie wypalił, jestem zmuszona szukać dalej, tylko nie mam za dużo czasu :(

ojej :-( no to trzeba ogłoszenia porobić. Kto może pomóc z ogłoszeniami dla koteczki?

Jak dobrze, że złapałyście tą koteczkę z guzem.
Kurcze to z Piaskowej przydałoby się maluszki i kotkę zabrać, skoro tacy źli ludzie tam mieszkają. Tylko dokąd :-(
Marcyś jest śliczny :1luvu:
Martka deklarowałam 50 zł i dalej deklaruję, ale coś się nie odzywasz żebyśmy się mogły umówić abym mogł je Tobie dać.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon kwi 18, 2011 16:47 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

Martka, czy mówisz o domku dla Marcysi, o tym domku, co prawie był pewien na 100%. Ogłoszenia Marcysi mam na Allegro, Gumtree, OLX i Tablicy.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pon kwi 18, 2011 19:54 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

mawin pisze:Jak dobrze, że złapałyście tą koteczkę z guzem.
Kurcze to z Piaskowej przydałoby się maluszki i kotkę zabrać, skoro tacy źli ludzie tam mieszkają. Tylko dokąd :-(
Marcyś jest śliczny :1luvu:
Martka deklarowałam 50 zł i dalej deklaruję, ale coś się nie odzywasz żebyśmy się mogły umówić abym mogł je Tobie dać.

i niestety smutna wiadomość kicia z guzem okazało się że miała raka kości zaraz kolo szczeki, pila juz tylko kaszke i mleko, stwierdzilysmy z wielkim bolem ze nie mozemy jej wypuscic zeby dozyla swoich dni na wolnosci bo rak kosci strasznie boli a i niemożność jedzenia i smierc glodowa to tez okropne, ona byla bardzo dzika i nie dalaby sie drugi raz zlapac gdyby juz bylo z nia bardzo zle (lapalysmy ja ok 10 tyg).
podjelysmy ta decyzje. kicia jest juz za TM
ciezki dzis dzien :(
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Wto kwi 19, 2011 6:29 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

Byłam wtedy w lecznicy, widziałam..., jak ona musiała cierpieć z tymi zaropiałymi dziurami :cry:
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto kwi 19, 2011 6:30 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

majka2222 pisze:Martka, czy mówisz o domku dla Marcysi, o tym domku, co prawie był pewien na 100%. Ogłoszenia Marcysi mam na Allegro, Gumtree, OLX i Tablicy.

Tak, o domku dla Marcysi, ja innych tel. już nie miałam. Będę jeszcze z panią rozmawiać, ale nie wiem jak to się zakończy.
Na razie leczymy świerzba :( , boję się o inne zwierzęta.
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto kwi 19, 2011 8:39 Re: Wrocław/Martka łapie Karkonoska, Piaskowa, bibli.uniwersyt.

biedna koteczka :-( dobrze że jej już nic nie boli, dziewczyny to była słuszna decyzja.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]