TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 18, 2011 21:19 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

na litość Piekieł, Pci.....
jak spanielowi zbierzesz uszy w stanik push-up, też otrzymasz krągłości, ale pomyśl, jak to będzie powiewało w okolicach kostek po zdjęciu rusztowania.. :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Pon kwi 18, 2011 21:25 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:I co w związku z tym?

===============

Niestety - JA nie widzę powodu do eutanazji karmiącej kotki z powodu bliżej nieokreślonego uszkodzenia żuchwy i bez konkretnej diagnoizy. Może te cycki mi pole widzenia przysłaniają...

Nic :twisted:

Diagnoiza w tym nie pomoże :wink:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon kwi 18, 2011 21:30 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

kotx2 pisze:
KotkaWodna pisze:..ah, uraz okropny, Narcyza zwiędnięta,
a wszystko to razem
gdzieś w Łodzi dziś mieszka,
i tam się rozpełza i pędzi z pomocą,
w dzień jasny czy ciemną i - ah!! - groźną nocą!!
;P

o rany zabrzmiało prawie szekspirowsko :mrgreen:

migrena mję natchła.
jakby milińska chciała, mogę jej na pęczki pisać takich kawałków, tylko będzie musiała choć raz pozwolić mi w szpilkach poganiać po starych dechach przed kamerami...
KotkaWodna

Post » Pon kwi 18, 2011 21:32 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Km ma być na wystawie w Zgierzu w maju.
Nie że coś, ja tylko informacyjnie.
............

nie rozumiem - to ta kotka ze złamaną żuchwą ma kocięta pod opieką? Ona może je wymyć, pomasować brzuszki językiem? Maluszki jeśli juz chce się ratować, powinien ktoś kotce pomóc w opiece nad nimi.

Sam styl aukcji nie nowina.
Pod publikę i niczym z czasów minionej epoki.
Szkoda że kosztem prawdy i w pogardliwym tonie wobec tych, ktorzy kotkę z małymi w dobrej wierze oddali.
Ale co ja tam wiem.

KM nie usypia ślepych miotów.
Kocie życie jest cenne.

..............
Pcim, nie wierz oczom, retusz czyni cuda. Ubrania też.
Kobiety pewne siebie i swojej wartości nie paradują w mini przy każdej okazji.
I żeby nie było, że jestem zazdrosna :lol:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon kwi 18, 2011 21:37 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

O, Aniela z Arki była wczoraj w wydarzeniu na fb:

Aniela Roehr
Przeczytalam sam poczatek wydarzenia o tej fundacji. JESTEM PRZECIWNA temu aby nawet zdrowe zwierzeta domowe byly umieszczane w jakichkolwiek sklepach zoologicznych. A koty, to juz kryminal jak ktos zna nature kocią:((( Jak mozna wymagac od... sprzedawcy sklepu aby przeprowadzil dobrze adopcje wogole?? Miejsce do adopcji sa domy czy tez schroniska a nie sklepy, gdzie ludzie przy okazji kupienia roznych rzeczy maja zabrac zwierzaka??? Owszem zabiora pod wlywem impulsu, litosci, ale pozniej przychodzi opamietanie a zwierzeta kolejny raz sa pokrzywdzone. Mozna w sklepach rozwiesic plakaty o adopcji, postery poustawic ze zdjeciami zwierzat do adopcji ale nie wystawiac zywe zwierzeta!!! Kto jak kto ale Organizacja ma SWIECIC przykladem a nie zachowywac sie jak PSEUDOHODOWCA! "Piekna" lekcje edukacyjna dla zwyklych ludzi, dzieci,ze ZWIERZETA MOZNA TRAKTOWAC jak RZECZY, jak karme stojaca na polce w sklepie zoologicznym. A potem sie dziwmy,ze ludzie sa nieodpowiedzialni jak tu "TAKI" daje sie przyklad!!Zobacz więcej
Wczoraj o 14:19 · Lubię to!Nie lubię · 1 osobaŁadowanie....

Aniela Roehr Cristina, nie plec bzdur oki?? Sa granice ratowania, w dzisiejszych czasach, przy takim poziomie medycyny, to mozna przy zyciu utrzymac jakis czas ale w cierpieniu!! Ratowanie"trupa" to jest brak poszanowania i ZNECANIE sie nad zwierzeciem. I wąpie,ze to robicie skoro zwierzeta wystawiacie w sklepach!! W sklepie ten kot staje sie psychicznym TRUPEM!!Nie wiesz o tym, przestan wiec tu truc i zajmowac sie zwierzetami!!

Sis

Post » Pon kwi 18, 2011 21:45 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Drogie Panie i Panowie my tu gadu,gadu a gdzie jest Femka. Coś się z lekka niepokoić zaczynam :roll:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon kwi 18, 2011 21:47 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

pisała w piątek bodajże, że do wtorku jest out of order, jeśli o internet chodzi.
KotkaWodna

Post » Pon kwi 18, 2011 21:50 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

nie ma netu, a dzis była poza Łodzią

Sis

Post » Pon kwi 18, 2011 22:05 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Ulga w Cierpieniu pisze:W związku z zaistniała sytuacją, na którą składa się m.in. publiczna aukcja Allegro:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=1569746559

FOZ "ULGA W CIERPIENIU" INFORMUJE :

AUKCJA CHARYTATYWNA ZAWIERA W SWEJ TREŚCI KŁAMSTWA ZNIESŁAWIAJĄCE TARNOGÓRSKĄ FUNDACJĘ JAK RÓWNIEŻ LECZNICĘ WETERYNARYJNĄ- Z TEGO POWODU POWINNA BYĆ ZAWIESZONA. ROZSTRZYGNIĘCIE SPORU POWINNO NASTĄPIĆ NA DRODZE SĄDOWEJ..... LOS KOTÓW SPOCZYWA WYŁĄCZNIE W DECYZJI ICH WŁAŚCICIELKI ZAMIESZKAŁEJ W MIASTECZKU ŚLĄSKIM. WYROK SĄDOWY ZOSTANIE PODANY DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI.

MAGDALENA MAZUR

też się przywitam i potrzymam kciuki!

guzik

Od: Wto sie 12, 2008 23:37

Post » Pon kwi 18, 2011 23:01 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Ulga w Cierpieniu pisze:W związku z zaistniała sytuacją, na którą składa się m.in. publiczna aukcja Allegro:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=1569746559

FOZ "ULGA W CIERPIENIU" INFORMUJE :

AUKCJA CHARYTATYWNA ZAWIERA W SWEJ TREŚCI KŁAMSTWA ZNIESŁAWIAJĄCE TARNOGÓRSKĄ FUNDACJĘ JAK RÓWNIEŻ LECZNICĘ WETERYNARYJNĄ- Z TEGO POWODU POWINNA BYĆ ZAWIESZONA. ROZSTRZYGNIĘCIE SPORU POWINNO NASTĄPIĆ NA DRODZE SĄDOWEJ..... LOS KOTÓW SPOCZYWA WYŁĄCZNIE W DECYZJI ICH WŁAŚCICIELKI ZAMIESZKAŁEJ W MIASTECZKU ŚLĄSKIM. WYROK SĄDOWY ZOSTANIE PODANY DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI.

MAGDALENA MAZUR

No pięknie. To ja mam kilka pytań:

1. Co znacza "zawieszenie" w przypadku fundacji? Jakie przepisy ustanawiają taką możliwość? W szczególności: czy fundacja może zostac "zawieszona" w wyniku wyroku dot. zniesławienia popełnonego przez jej zarząd/wolontariuszy?

2. Co dokładnie oznacza "...ROZSTRZYGNIĘCIE SPORU POWINNO NASTĄPIĆ NA DRODZE SĄDOWEJ...."? Brzmi jak pobożne życzenie. Może i powinno, ale jakiego sporu i kto ma ten spór sądowi do rozpatrzenia zapodać?

3. "LOS KOTÓW SPOCZYWA WYŁĄCZNIE W DECYZJI ICH WŁAŚCICIELKI ZAMIESZKAŁEJ W MIASTECZKU ŚLĄSKIM." - no chyba nie bardzo skoro fizycznie koty znajdują się w piwnicy zarządzanej przez inną osobę. Istnieje rozróżnienie między własnością a władaniem.

4. "...WYROK SĄDOWY ZOSTANIE PODANY DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI...." - jaki wyrok? Sprawy jeszcze nie ma i najprawdopodobniej nie będzie. Dlaczego? Ano ze względów ekonomicznych - o zniesławienie wnosi sie z powództwa cywilnego. Proponuję rozeznać się w koniecznych do takiego powództwa opłatach.

Lipa na maksa.

P.S> Release CAPSLOCK

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon kwi 18, 2011 23:07 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Z tym zawieszeniem to mi sie wydaje, ze chodzilo o zawieszenie aukcji .

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon kwi 18, 2011 23:07 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Nie o zawieszenie fundacji tu raczej chodziło. Tylko tej aukcji na Allegro.
Aukcja może być tylko usunięta. A tylko konto allegrowicza zawieszone.
Krzysiekbolo

Post » Pon kwi 18, 2011 23:27 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocia Mama ma nieposzlakowaną opinię na Allegro. Tam negatywne komentarze ciężko wymazać. Jeśli macie twarde dowody na to, że działanie KM krzywdzi zwierzęta, kupcie jakąś tam cegiełkę i dajcie negatywa (za sposób w jaki się KM wywiązuje z obowiązków jako fundacja pro-zwierzęca), a w komentarzu odeślijcie tu, lub do wydarzenia na FB.
Krzysiekbolo

Post » Pon kwi 18, 2011 23:42 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

to jest bardzo dobra myśl, aczkolwiek istnieje również możliwość usunięcia komentarza negatywnego - za zgodą obu stron, nie jestem pewna, czy może też to nastąpić w wyniku interwencji w samym serwisie, tj gdy użytkownik nie zgadza się z wystawionym komentarzem i mimo sprzeciwu drugiej strony usiłuje wymóc na allegro usunięcie wpisu. Trza by to przetestować..
KotkaWodna

Post » Wto kwi 19, 2011 0:20 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Agor-ia pisze:Z tym zawieszeniem to mi sie wydaje, ze chodzilo o zawieszenie aukcji .

Istotnie.

Krzysiekbolo pisze:...w komentarzu odeślijcie tu, lub do wydarzenia na FB.

Jak odeślijcie? Coś mi się kojarzy, że linkować zewnętrznie nie można.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]