Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 25, 2011 19:43 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

W górę :kotek:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro kwi 06, 2011 15:38 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Nie zapominajmy o azylu i kotach ! :arrow: viewtopic.php?f=1&t=120696
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 06, 2011 17:28 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Obecnie i tak kociaki nie mogą iść do domów. Muszą przejść kwarantannę.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw kwi 07, 2011 16:55 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Na koniec miesiąca planowany jest remont w azylu.
Od forumowych "znajomych" zbieramy farby i w związku z tym potrzebny jest transport z Pruszkowa w okolice Koszalina. Może to być Słupsk czy Kołobrzeg.
Jeśli ktoś chętny pomóc proszę o kontakt na pw.

Dyktatura

Post » Śro kwi 13, 2011 14:19 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Dyktatura pisze:Na koniec miesiąca planowany jest remont w azylu.
Od forumowych "znajomych" zbieramy farby i w związku z tym potrzebny jest transport z Pruszkowa w okolice Koszalina. Może to być Słupsk czy Kołobrzeg.
Jeśli ktoś chętny pomóc proszę o kontakt na pw.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw kwi 14, 2011 6:49 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Kociaki się odnalazły, mamuska przeniosła je do innej piwnicy, są już wielkości dłoni (mojej :mrgreen: ) takie puchate kuleczki, narazie byłam u nich raz, jedzenie zostawiam w innej piwnicy bo boję się że gdzieś znowu małe wyniesie, myślę że jeszcze z miesiąc i już będą pięknie same jadły, wtedy będę myśleć co dalej...
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Pt kwi 15, 2011 13:01 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Kurcze, szkoda że nie dało rady ich uśpić wcześniej :(
A ile klusek jest ? :p
Obrazek

kinia098

Post » Nie kwi 17, 2011 12:29 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

kluski są 3 tylko pojawił się problem, zajrzałam dzisiaj do nich bo strasznie płakały, kocicy nie było, jeden spał drugi spacerował a trzeci się właśnie rozbudził,
najgorsze jednak to to że oczka zaklejone ropą... :( myślę że kociaki mają około 5-6 tygodni nie potrafie jednak dokładniej tego określić bo tak doświadczona to ja nie jestem, no i pojawia sie pytanie i co teraz? co mam robić? zabierać? jak sie nimi opiekować?
może opiszę swoją sytuację jaką mam mieszkaniową i kotowo-człowieczą:
mam 2 kocuru (rocznego Kazika :1luvu: (7kg żywej wagi) i półtorarocznego Bolka :1luvu: (5kg )) no ja i mój chłop
mieszkamy w kawalerce do kuchni nie ma drzwi, przedpokój jest na jedna góra dwie osoby bo inaczej drzwi się wyjściowych nie otworzy, w łazience kuweta i brak kratki wentylacyjnej w drzwiach, koty mają wszędzie swobodny dostęp...
jeśli wzięłabym te kociaki do siebie to nie mam pomysłu jak je zostawić jutro na 9 godzin w domu, żeby nić im się nie stało, no i pytanie czy moje koty są narażone na załapnie jakiegoś wirusa, dodam że Bolek to kot schroniskowy z ostrym KK i długo o niego walczylismy i jest troche podatny na różnego rodzaju świństwa,oczywiście jeszcze kwestia ustalenia tego z Tż-em (Kazika wzięłam podstępem poprostu go przyniosłam w domu nie było miło i nie chcę tym razem załatwić tego w ten sposób, bo to może całkowicie popsuć mój plan przyzwyczajania go że czasem takie koty będą do nas trafiać)
przyszło mi jeszcze do głowy żeby załatwic żeby wzięli je do lecznicy na Franciszkańską na podleczenie tych oczu a ja bym szukała juz im w tym czasie DS,

prosze pomóżcie, nie wiem co robić...
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Post » Pon kwi 18, 2011 8:16 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Kociaki szt.3 trafiły do mnie wczoraj późnym wieczorem.
Największy super misiak pięknie je, nawet się myje.
Gorzej z pozostałą dwójką. przelewały się przez ręce, odruch ssania zanikły. Podczas karmienia bałam się, że mogą się zadławić.
Wstaje dziś o 4 robię mleko, biegnę do maluchów, sięgam i czuje, że średniaczek jest sztywny. [*] :cry:
Zostały 2. U dużego miasia życie nie jest zagrożone, ale boję się o tego maleńtaska. Był taki zimniutki. 15 minut masowałam mu ciałko żeby pobudzić krążenie.
Wiem, że po moim wyjściu do pracy unosił główkę, za jakiś czas pobiegnę do domu z pracy żeby nakarmić maluszki i dam znać co u nich słychać.
Trzymajcie kciuki.

Dyktatura

Post » Pon kwi 18, 2011 8:58 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Maleńki podążył za swoim braciszkiem. Biegaj maleńki za TM [*] :cry: :cry: :cry:

Dyktatura

Post » Pon kwi 18, 2011 13:52 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Biedne maluszki :cry: [*]
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 19, 2011 8:05 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Postaram się dziś zrobić zdjęcia Miśkowi. Wczorajsze wyszły bardzo ciemne.
Misiek nabiera sił. Biega po całej łazience, walczy z palcami i w ogóle jest kochany. Po masci otworzył już zaropiałe oczka a 3 powieka już mu się cofa.
Coś czuję, że będą się o niego zabijać.

Dyktatura

Post » Wto kwi 19, 2011 10:47 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

To jest Pitulinek a nie Misiu :twisted:
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Post » Wto kwi 19, 2011 13:59 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Żaden Pitulinek.Ja ciebie od Pitolków przezywać będę. ;)
To jest Miś i w dodatku gryzli.

Dyktatura

Post » Wto kwi 19, 2011 21:25 Re: Mamy szczepienia, jesteśmy odrobaczone, brakuje nam domu !!!

Nazwijcie go Gruby i będzie spokój :P :mrgreen:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]