Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 16, 2011 16:57 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']...Roman Potężny jedzie w poniedz.

Erin pisze:
Marzenia11 pisze:JEST QPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie jem obiad :mrgreen:
Ale bardzo się cieszę :ok: :ok: :ok:

:ryk: :ryk: :ryk:

SMACZNEGO! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob kwi 16, 2011 17:05 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']...Roman Potężny jedzie w poniedz.

A dziękuję :P
Za Ediśkę :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob kwi 16, 2011 22:05 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']...Roman Potężny jedzie w poniedz.

...wiecie co...ja już nie mam siły..

dziś umarła Trisia..
w skrócie-była osowiała ,głównie leżała (ale ona zawsze była spokojna i czas spędzałą na leżeniu,więc nikogo to nie niepokoiło.. ),dziś po przyjeżdzie z rowerów pan zauważył że słania się na łapkach więc pan pojechał z nią do weta,wetka dała jej rapidexon,katosal i rinospectin, stwierdziła mocznicę i zapalenie płuc a kotka zmarła w drodze od weta..

może Marzenia napisze coś więcej,ja jestem w szoku..
chciałam zabrać Trisię do siebie i zrobić kici sekcję zwłok ale pan już kicię pochował-obiecał mi przesłać wyniki dzisiejszej morfo na maila,bo przecież ja przed sterylką badałam Trisi krew i była idealna-krea 1 a mocznik poniżej stu,nie pamiętam dokładnie..

nie wiem już co myśleć o tym wszystkim ,zwariować można..nie mogę uwierzyć że Trisiuni już nie ma..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob kwi 16, 2011 22:07 Re: Kicie u Smarti 3

Trisiuniu-nie taki miał być Twój los.. śpij spokojnie,piękna i delikatna Kotusiu[']

smarti pisze: Trisia
smarti pisze:Obrazek
prześlicznej urody kicia o aksamitnym futerku i oczętach bardziej bursztynowych niż bursztyny..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob kwi 16, 2011 22:16 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

O matko..
Smarti, bardzo mi przykro..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob kwi 16, 2011 22:23 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Tak mi przykro, taka śliczna kicia :( :( Aż trudno uwierzyć.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob kwi 16, 2011 22:25 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Nic więcej nie napiszę..... potrzebuję zamknąć oczy i żeby ten świat zniknął..... niestety mimo zamknięcia bombarduje mnie milion pytań i obraz przeoczonych sygnałów... i tylko jedna nurtuje potrzeba - prawda o śmierci Trisi... co się stało i dlaczego i czy można było tego uniknąć..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 22:33 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

półtoraroczna kicia zdrowa jak rybka!!
czy możliwe żeby w miesiąc dostała tak śmiertelnej mocznicy???

pani mówi że piła normalnie a ostatnie 3 dni siusiała pod siebie ale pomyśleli że to objaw jej problemów kuwetkowych o których byli uprzedzeni..

miała pecha kotunia odkąd od nas wyjechała pierwszy raz...nie trzeba było jej oddawać..przecież u nas była taka szczęśliwa..z Chmurką i Lalunią, z Mrusią i z Arnim..

gdybym wiedziała...gdybym mogła przewidzieć..wybacz mi Trisiuniu...

smarti

Post » Sob kwi 16, 2011 22:43 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Strasznie mi smutno.. [*] Trisia :cry:
Miało być tak pięknie.. :cry:
Przecież sikanie pod siebie to poważny objaw :( Państwo mają jakieś doświadczenie z zwierzętami?
Co z Karmelkiem ?
pwpw

Post » Sob kwi 16, 2011 22:46 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Matko co się stało? Mocznica? W takim tempie? 8O
Strasznie smutno :cry: :cry: :cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob kwi 16, 2011 22:53 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Ona nie sikała pod siebie tylko posikiwała, a ściślej popuszczała, tak jakby jej trochę poleciało moczu: w środę raz, w czwartek - dwa razy, a wczoraj juz trzy. Wczoraj wieczorem dostałam smsa, miałam dzisiaj dzwonić żeby pogadać....

Z Karmelkiem w porządku, w ramach adaptacji....

Nie chce mi się pisać.... nie będę myśleć, ze oni coś przeoczyli, bo tak nie było.... my też możemy się zastanawiać co przeoczyłyśmy - może jednak tę jej osowiałość? Ile dostałam smsow: Trisia ciągle na łózku, Karmel - na szafie; może moje wrażenie, że jednak linieje w dużych ilościach? No i ten łupież w dniu adopcji.... i troszkę ostre w dotyku futerko, bardzo troszkę.... A to ze po powrocie z adopcji od tej babki była smutna i nie schodziła z parapetu? Potraktowałyśmy jako depreję, tęsknotę za utraconym domem.... a może to już objaw chorych nerek...

Wiem, gdyby człowiek wiedział, ze się przewróci to by nie wstawał.....

Czy ktos umie jakoś chocby w przybliżeniu powiedzieć co się mogło stać z nerkami Trisi od 31.01 do dzisiaj? 2 i pół miesiąca, gdy nerki ze stanu bardzo dobrego są w stanie moczniy i to bardzo zaawansowanej.

Co się mogło wydarzyć co zniszczyło tak nerki w dwa i pół miesiąca??? Macie jakies pomysły??
31.01 - badanie krwi, kreatynina 1,1 (norma 1,1-1,8) mocznik 46 (norma do 70)
potem sterylka
16.04 - zaawansowana mocznica, zapalenie płuc..

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 22:55 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Strasznie mi przykro Iwonko. Trzymaj sie jakos......

Trisiu ['] pamietamy o Tobie.
magdajedral

Post » Sob kwi 16, 2011 22:57 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Marzenia11
Ja nie oceniam, tylko tak przeczytałam post Smarti..
Mniejsza o to.
pwpw

Post » Sob kwi 16, 2011 22:59 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

Trisieńko [*] wciąż nie mogę uwierzyć :(
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob kwi 16, 2011 23:05 Re: Kicie u Smarti- Czesia [']..........TRISIA ['] !!!!!!!!!!!!!

pwpw pisze:Marzenia11
Ja nie oceniam, tylko tak przeczytałam post Smarti..
Mniejsza o to.

wiem, napisałam nie tylko dla Ciebie ale także dla innych, dla każdego kto czyta, aby była jasność...

Marzenia11

[poprzednia][następna]