~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 9:12 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

joshua_ada pisze:Gdyby ktoś jechał w kolejną sobotę to: kończą się kocyki i ręczniki, podusie. Jakaś nowa dostawa w miarę dobrym stanie - mile widziana! :D

Widzę, że drapaków a drapaków. Ja w ramach podziękowań dla Moniki (razem z Muffinem i Moim Mężczyzną) przymierzamy się do zakupu dla Waszych Kizaków prezentu. A skoro zostało już co nieco nadmienione to pociągnę temat - jakbym mogła poprosić o małe instrukcje co najlepiej (wielkość? kolor? stopień puszystości ? :) rodzaj, firma... podusie?!). Najlepiej jak najbardziej łopoatologicznie, bo jestem początkująca we wszelkiej maści kocich zakupach.

lottaa

Od: Sob sty 29, 2011 10:36

Post » Nie kwi 10, 2011 13:00 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocyków z Czerwonego Futra jest jeszcze sporo. Zawsze przydadzą się małe budki.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie kwi 10, 2011 16:48 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Pekinusie pojechały do pekinczykolandii - czyli jakiejś fundacji od piekińczyków. Teraz jest tam Cezary i Gabi.

Co do materiałów, to ja uważam, że dobre są materiały polarowe, bo ciepłe, miękkie, ale nie wchłaniają tak wilgoci jak np. koce wełniane. Łatwiej czyścić.
Dobre są też flanelowe pieluchy. No i legowiska typu budki czy kapcie, albo coś w stylu takich psich tylko małe rozmiary (obrazek dla prezentacji o co mi chodzi: http://exclusivezoo.pl/portal/components/com_virtuemart/shop_image/product/Legowiska_owalne_4ca47cd9bfe0f.jpg )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie kwi 10, 2011 21:15 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

To ja dodam słówko na temat Cezarego i Gabi. Jego Bura Pręgowatość Cezary jest kotem absolutnie bezproblemowym. Można go głaskać trzymać na rękach, wystawił nawet brzuch do drapania... Z kolan uciekł, ale najwyraźniej nie chciał się zbytnio oddalać od parapetu, na którym leżał razem z Gabi. Jest bardzo czujny i reaguje na każdy szelest, ruch i zamieszanie, ale moim zdaniem to efekt nowego miejsca i nowych, nieznanych odgłosów.

Gabi nadal przestraszona :( Pozwoliła się głaskać Rafałowi, ale jeszcze nie polubiła i nadal się boi dotyku człowieka. Za to jak tylko Rafał przestawał ją głaskać natychmiast zasypiała wyluzowana :) Krótko mówiąc - sama obecność człowieka w pobliżu nie przeszkadza jej tak bardzo, za to boi się jeszcze kontaktu.

Jedno nie ulega wątpliwości - Cezary i Gabi są bardzo zżyte. Cały czas się przytulają. Jak się boją to wtulają się w siebie jeszcze bardziej (wyobraźcie sobie wielkiego kocura wtulającego się w niewielką koteczkę :D )

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Nie kwi 10, 2011 21:41 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

joshua_ada pisze:Pekinusie pojechały do pekinczykolandii - czyli jakiejś fundacji od piekińczyków.

Ja nieśmiało podpytuję, gdzie konkretnie. Jakby kto miał większe info, to dajcie znać, może być na pw :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro kwi 13, 2011 10:50 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Zależało mi na panu kocie ale słabo widzę transport, wygadałem się przed towarzyszkami z fundacji i na 99% dostanę fundacyjnego.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro kwi 13, 2011 16:16 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Anuk pisze:Umieściłam zdjęcia Budynia na Facebooku: mam nadzieję, że się nie pogniewacie :)
:1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Czw kwi 14, 2011 8:52 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Z tego, co wiem, pekińczyki pojechały do Fundacji Koci Świat w Nasielsku
http://www.kociswiat.org.pl/index.php
Na stronie ich jeszcze nie ma
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob kwi 16, 2011 18:14 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Dziś do domu pojechała Kalinka-Mila :) Trafiła do bardzo fajnych opiekunów. W ogóle mała bardzo się zmieniła w ciągu ostatnich tygodni pobytu w schronie. Stała się dużo śmielsza i nie boi się już nas tak bardzo. Jak się zirytuje, to wali łapą bez zastanowienia :) Dziś bawiliśmy się z nią nowymi zabawkami i Mila fikała w powietrzu jak mała małpka :) W zabawie zapomina o całym strachu. Dobrze, że już pojechała do domu.

Oprócz tego w kociarni mają miejsce wielkie zmiany! W Dużej Kociarni wstawione zostały dwa okna, dzięki czemu jej wnętrze przestało przypominać ciemną piwnicę. Teraz to jest zupełnie inne miejsce! Tylko dzikusy trochę przerażone hałasami - na czas prac nie zostały nigdzie przeniesione, bo tak naprawdę nie ma gdzie. Ale na szczęście prace już się kończą i w poniedziałek nie będzie im już nikt przeszkadzał. Również Mała Kociarnia została wyposażona w nowe okno, dzięki czemu i tam jest duuuużo jaśniej. Na czas przeróbek Cezary i Gabi trafiły do jednej z izolatek. W poniedziałek prawdopodobnie wrócą do Małej Kociarni. Niestety nie zrobiliśmy dziś żadnych zdjęć, więc musicie poczekać do przyszłej soboty na foto-relację :)

Ze względu na adopcję i parę innych zajęć nie miałem dziś czasu dla Cezarego i niestety również dla Gabi :| Ale winni wolontariusze poświęcili im trochę czasu. Ada obłaskawiała Zuzię, która zachowywała się dziś całkiem znośnie :) Zuzia dostała dziś w prezencie nowy drapaczek, zabawki i kocie łamigłówki :) Bardzo dziękujemy opiekunom Budynia za te dary :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie kwi 17, 2011 15:10 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

:)

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Nie kwi 17, 2011 15:13 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

A co u Różyczki ?

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Wto kwi 19, 2011 21:51 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Różyczka bardzo szybko trafiła do nowego domu znalezionego przez schroniskowa Panią doktor, ale nie mamy kontaktu z tym domem.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Wto kwi 19, 2011 22:21 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Mila - ostatnie foty ze schroniskowej kociarni. Jak zawsze - becikowo lub na kolankach. Ona to uwielbia. Na szczęście nowy domek przyznał się, że też uwielbia nosić koty na rękach. No to się dobrali. :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zuzi nie sposób było sfotografować w bezruchu. Dostała zabaweczki i szalała dziewczyna. Jak młody kociak! :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
(będzie jeszcze filmik)
Tu Zuzia pod koniec odwiedzin. Już usypiała, oczka się kleiły... :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cezary - super kot. Kot spokojny, bardzo chciałby być kochany - to widać po nim. I jak niemal zawsze - łapka musi wisieć z drapaczka :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety nie mam zdjęć Gabusi, bo ona się boi, przy mnie cały czas była w budce :( Efezka, Amiga i Killer nie mają zdjęć, bo były na wybiegu, a w ich kociarni było wstawianie okien więc się pochowały. Za to teraz ich kociarnia bywa nazywana Sheratonem lub Hiltonem :wink:

Piórka, drapaczki, zabawki sposorowała opiekunka Budynia: key_west. DZIĘKUJEMY! :1luvu:
Kocyki (fajne, grube) podarowała Poddasze (dt Kocich Adopcji) DZIĘKUJEMY! :1luvu:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 20, 2011 8:05 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

joshua_ada pisze:Obrazek
Ona jest po prostu cudna :kotek:
A Cezary.... eh, gdybym mogła mieć jeszcze jednego kota...

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Śro kwi 20, 2011 13:26 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Cezarego zawsze można odwiedzić w schronie. Tym bardziej, że jest już ciepło, a Cezary i Gabi mają teraz wybieg do dyspozycji :kotek: Jest dużo przyjemniej niż wewnątrz kociarni.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]