Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 16, 2011 11:26 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Tylko ze jakoś pani nie chciała dzisiaj rozmawiać z horacy7 i się pojawił pewien zgrzyt :?
Ale jedno jest pewne: Makary pojedzie dzisiaj do domku! wprawdzie nie wiadomo na 100% jeszcze do którego, ale pojedzie.

Więc trzymajmy kciuki za adaptację kotów w ich nowych domach :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: no i za zdrowie Brynia - właśnie wchodzi na wizytę do weta.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob kwi 16, 2011 11:27 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

sebow pisze:
Marzenia11
wyslalem Ci PW

dzięki - już dzwoniłam :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 11:35 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Nie: nie chciała, tylko nie mogła. Spała :)
Pani jest prezenterką tv. A ja jestem tłumaczką i świetnie ją rozumiem: uwielbiam spać do południa ;). Poza tym 500 osób do niej dzwoni w sprawie 1 kota, ja ją rozumiem. Dziś wstałam wcześniej tylko dlatego, że sąsiedzi mnie obudzili telefonem, że przemyśleli sprawę i biorą na stałe :lol: kotkę bezdomną, którą od lat dokarmiali na balkonie, a którą 2 tygodnie temu złapała Koteria, kotka okazała się przytulaśna, więc nie pozwoliłam jej wypuścić i siedziała w mojej separatce, czyli garderobie. Piękna, dymna, ale ewidentnie jedynaczka, pobiła moje koty w 3 sekundy, psa też. Więc siedziała sama.
Nie jestem pewna tej decyzji, bo boję się, że będzie chciała wyjść, mieszkają na parterze. A ja bym wolała jednak dla niej dom kanapowy, bo ona ma duży potencjał. I wolałabym ją najpierw zaszczepić, ale wet powiedział, że jeszcze za wcześnie.
To trzymajcie kciuki, bo jak Hermenegilda tam zostanie, to będę mogła wziąć nową bidę. Dokarmiają 9 kotów, zimą trzymali je w domu, więc przemyśleli sprawę, dlaczego nie wziąć któregoś na stałe? ;)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Od: Wto sty 04, 2011 22:40

Post » Sob kwi 16, 2011 11:40 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

każdy ma swoje odczucia - ja , Ty i horacy7 też. Już kiedyś pani jej powiedziała, zeby do niej kiedys tam oddzwoniła, dzisiaj nie powiedziała, ze zadzwoni bądź kiedy można oddzwonić - a to dzień w którym przyjeżdża do niej kot i dzwoni osoba która jej kota oddaje.

Ja rozumiem panią i rozumiem horacy7 - ledwo widzę na oczy ale czekam na info i decyzje. :wink:

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 11:41 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

To ta Hermenegilda o której mi wczoraj opowiadałaś? A państwo mogą zabepieczyć okna, zeby nie uciekła? :ok:

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 11:56 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Ale ona jest kotem wychodzącym, domek z ogródkiem byłby ideałem. Na razie podobno na wstępie wlazłam im do łóżka i na kolana. Dałam im lepszą karmę i kazałam zaszczepić. I nie otwierać okien, jak Hermenegilda jest w mieszkaniu. Marzeniu, oni nie mogą zabezpieczyć okien, bo 8 bezdomnych innych kotów wchodzi do nich czasem nawet w nocy, mają drabinkę. Wczoraj wieczorem, jak siedzieliśmy, przyszły 2. I to bardziej ich kot niż mój: oni znają ją od 3 lat, a ja od tygodnia. I nie mają innych zwierząt poza tymi przechodzącymi przez ich dom kotami, które Hermenegilda zna i nie będzie ich atakować. Bo moje zaatakowała natychmiast, dlatego więziłam ją w garderobie. Więc tam będzie mieć 40 m, a u mnie 4 m2, tam jej będzie lepiej. Mam nadzieję, że się zakochają i nie będą chcieli już jej oddać. Teraz jest na próbę, czy uda się to zgrać tak, żeby koty wpuszczać, a Hermenegildy nie wypuszczać. Trzymajcie kciuki :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob kwi 16, 2011 12:03 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

to może niech od razu meksykanka przywiezie ci jakąś kocią biedę ze szczytna na dt? :wink:

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 13:12 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Rozmawiałam z horacy7 - siedzi i płacze, bo dzieci oddała :D :D :D :D

czyli.... kociaste są w drodze do swoich domów!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 14:15 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

super :ok:
teraz czekamy na relację meksykanki z podrózy :)
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Sob kwi 16, 2011 14:18 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Marzenia11 pisze:to może niech od razu meksykanka przywiezie ci jakąś kocią biedę ze szczytna na dt? :wink:

Marzeniu, czytasz w myślach. Wcześniej już dzwoniłam do Horacy7, że gdyby się udało dziś zasiedlić mi garderobę, byłoby super. Ale jednak się nie da, za późno już :(
A właśnie dzwoniła pani zainteresowana Hermenegildą, mam nadzieję, że zakocha się w Jarudze, a ja już niebawem będę mieć 2 miejsca :))
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob kwi 16, 2011 14:28 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

No i super!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2011 14:39 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Kciuki za podróż :ok:

Basia, będzie dobrze, wiesz, że one dostały szanse głównie dzięki Tobie :1luvu: Tak mogło ich już nie być... No i oczywiście dzięki wielu innym osobom na tym forum :ok:
po_prostu_kaska

Post » Sob kwi 16, 2011 14:41 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Marzenia11 pisze:No i super!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A już byłam rozczarowana, bo nie było żadnych telefonów w sprawie kotek. Więc super, że coś sie ruszyło. I że Hermenegilda zostaje na osiedlu. :)

A Jaruga zrobiła się ostatnio tak fajną, przyjacielską kotką, tak ciepłą i piękną, że oczom nie wierzę! :) Dlaczego ja nie mogę jej przygarnąć...? :( Zakochałam się... :(
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob kwi 16, 2011 15:01 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Wow! Ale się dzieje a ja dopiero do kompa usiadłam. Kciuki ogromne :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob kwi 16, 2011 16:46 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

ASK@ te pretensje dotyczyły wizyty, którą ja przeprowadziłam wraz z JustinekWarszawa dla makarego.
Od dziś już mam telefon do horacy7 i podobnie jak Ty będę dzwoniła po wizytach z info i moimi wrażeniami - niestety wczoraj nie miałam, a po wizycie pojechałam jeszcze do edisi do szpitalika i byłam w domu po północy i nie przekazałam wszystkich informacji, a info od JustinekWarszawa było dla horacy7 nie wystarczające.
tak więc to nie do ciebie była informacja, a my mamy już wszystko wyjasnione :D

Marzenia11

[poprzednia][następna]