S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 22:00 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

bardzo dziekuje za rady, bede probowala. musze zastosowac to chyba do miejsc, w ktorych Bruno najczesciej sie zalatwia. bo on ma swoje miejsca do robienia kupy - kolo zlewu, kolo swojej miski oraz wlasnie w komorze zlewu. pojedyncze sa dnie, w ktorych nie ma kupy w ktoryms z tych miejsc, o wiele czesciej jest przynajmniej w dwoch z nich.
bede zatem probowala tych sposobow bo jednak jest to zachowanie mocno klopotliwe.
Teodor dzisiaj za to jadl na spolke z tzem panierowane kulki z ryby. chrumczal tak znaczaco, ze nie mozna bylo go pominac :) Bruno nie byl zainteresowany. W ogole bruno jest coraz bardziej dziwnym kotem. jest ciezko go czymkolwiek zainteresowac, podczas gdy Teodor chrumka wsciekle o jedzenie, rzuca sie, prosi to Bruno na podane mu kaski patrzy ze zdziwieniem, zjada ale bez szczegolnej pasji. Kupuje mu coraz rozniejsze zabawki aby czyms go zabawic, ucieszyc, zainteresowac, ale w zasadzie nie reaguje na propozycje wspolnej zabawy. czasem przyjdzie sie pobawic w tgym sensie zeby go poglaskac, ale tylko na chwilke i potem odchodzi. Mam takie wrazenie jakby Teodor byl o wiele bardziej kontaktowy, ciekawy.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Czw kwi 14, 2011 18:02 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

może byc tak ,że Teodor bardziej kontaktowy, to akurat od wieku zupełnie nie zależy
:ok: za walkę z nietrafionym kuwetkowaniem

Tanunda-jak tam dziś?
nie byłam na wolontariacie :roll:

rano nie było nowych kotów
Arlekinowe chłopaki ładnie wybudzone po kastracji, ale nadal bardzo przerazone

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 14, 2011 18:21 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Dziś w schronisku bardzo spokojnie.
Nie było nas za dużo.
Za przybycie poszczególnych osób bardzo dziękuję :P
Zdjęć niestety nie udało się dziś zrobić - problemy z organizacją :mrgreen:

Na kociarni:
:arrow: królował Marchewek łasząc się potulnie, prosząc o uwagę. Pomruki zadowolenia podrostka dobiegały zewsząd
:arrow: tuż za nim caryca Kasia próbowała podstępem dostać się na kolana, nieważne czyje. Ważne, że były w ogóle tylko dla niej i nikogo innego
:arrow: na zakręcie Nevada jak chrabina Cosel dumnym wzrokiem obserwowała wszystko z boku. Zabawa naszej domenie się właczyła przez chwilę. Lecz uwaga.. w jej wydaniu moze to być niezła nauczka dla obcej ręki
:arrow: na ostatnim miejscu prasował sie dziś Walenty boroczek jak śpiąca królewna leżał i drzemał w koszyczku. Niechętny na zabawę i wszystko co wokół

Na wybiegu:
:arrow: Miluś/Leonidas - ADHD to mało powiedziane. Chłopak w każdym zakamarku. Garnął się do ręki ludzkiej chodząc jak piesek za tobą. Na rękach nie usiedzi, ale ugniatać spodnie to on potrafi :mrgreen:
:arrow: Forest - na kociarni długi już czas więc chłopak swobodnie się przemieszcza. Kontrola i obserwacja nowych osób - pełen profesjonalizm. Kocie lico bardziej wypogodzone niz tydzień temu
Margaretka....Brina - jeżeli są to ukryte w cieniu. Same nie wyjdą by się przywitać. Oczy czujne i przerażone spoglądają spode łba gdy próbujesz nawiązać kontakt
:arrow: Notus - nieufny i nadal syczące rytmy w nim siedzą. Niechce z tobą kontaktu wzrokowego, a co dopiero zbliżająca sie ręka. O zgrozo..Lepiej miej respekt przed nim bo potrafi dobrze wycelować
:arrow: Łatek....Ucieszka - Pan Łatek ma się bardzo dobrze..nadal dziczy i dobrze mu z tym. Ciekawy osób odwiedzających, ale o większy kontakt trzeba się samemu solidnie postarać.
:arrow: Pani Ucieszka dziczy jeszcze bardziej i przestać zamiaru nie ma. Cóż, trzeba to uszanować i z daleka podziwiać jej Dexterowe umaszczenie
:arrow: Pchełka - Mruczka proludzka kocha ludzką rękę, lecz sama rzadko przyjdzie się przywitać. Siedzi na podusi i czeka potulnie. Starsza i doświadczona wie, jak obchodzic się z człowiekiem :wink:
:arrow: Iwanowa - Nieśmiała to mało powiedziane. Trzesie się ze strachu i kuli w kącie gdy ktoś się zbliża. Gdy nie broni jej Notus podejrzliwy swym mężnym pazurem, masz szansę by wziąć ją w ramiona i uspokoić istotkę. Nie mija pół godziny i mruczenie dopada twego ucha. To piękna nagroda za chwilę trudu.
:arrow: Dzika - wraz z Forestem trzyma wartę. Pełna kontrola co, kto i kiedy. Subtelna i wdzięczna niedopuszcza do siebie.
:arrow: Triszka i Briszka - proludzkie i otwarte jak zawsze. Blisko ciebie na wypadek gdybyś nie miał się kim zająć.
Reszta kociaków przemykała jak duch bądź chowała się po kątach.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw kwi 14, 2011 21:12 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

nie zdążyłam dziś dołączyć :roll:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Czw kwi 14, 2011 23:07 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Jeśli ktos bywa w okolicy Wiertniczej.
Jest możliwość wywieszania papierowych ogłoszeń w tej dużej szkole. Jest tam tablica ogłoszen właśnie dla kotów prowadzona przez p. Zbigniewa Markiewicza. Wystarczy przynieść ogłoszenia i zostawić na portierni na nazwisko.
Na pw podam ewentualnie nr telefonu, albo jesli ktoś by wolał przez pośrednika to służę

Medyczna Szkoła Policealna
Województwa Śląskiego nr 1
im. Zofii Szlenkierówny w Katowicach
40-304 Katowice, ul. Wiertnicza 3

Warto korzystać. Jeśli nie będzie chętnych to w koncu przeznacza to mejsce na cos innego. Wydawało się, ze będzie trzeba kolejkowac ogłoszenia a tu echo:( Nikt nie potrzebuje:(
Mogą też byc ulotki, gazetki. Żeby ta tablica ożyła.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 15, 2011 0:44 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Mam pytanie :) Mieliście może takiego kota do adopcji, bo znajoma mamy znalazła dzisiaj takiego domowego kastrowanego cudaka

CatAngel pisze:Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 15, 2011 16:57 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Akcja adopcyjna Silesia jest jutro czy za tydzień?? Bo teraz zgłupiałam :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt kwi 15, 2011 16:58 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

TanundA pisze:Akcja adopcyjna Silesia jest jutro czy za tydzień?? Bo teraz zgłupiałam :roll:

Jutro, za tydzień święta, więc raczej nie byłoby chętnych... ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt kwi 15, 2011 17:20 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

CatAngel pisze:Mam pytanie :) Mieliście może takiego kota do adopcji, bo znajoma mamy znalazła dzisiaj takiego domowego kastrowanego cudaka

CatAngel pisze:Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

przypomina mi Spartakusa 382/10 od sierpnia w schronie
viewtopic.php?f=1&t=120799&p=6950601&hilit=kot+Spartakus#p6950601
ale to chyba nie ten osobnik

Lola_ pisze:nie zdążyłam dziś dołączyć :roll:

Lola może następnym razem się uda jak czas Tobie pozwoli :wink:
Dzięki za chęci :1luvu: :1luvu:
Było tak mało ludzi i nas, że może lepiej nawet wyszło niż byś się miała gonić i przyjść na próżno :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt kwi 15, 2011 17:23 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

siriwan pisze:
TanundA pisze:Akcja adopcyjna Silesia jest jutro czy za tydzień?? Bo teraz zgłupiałam :roll:

Jutro, za tydzień święta, więc raczej nie byłoby chętnych... ;-)

No rozjaśniłeś mi w głowie, dzięki :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt kwi 15, 2011 18:01 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

to nie jest Spartakus :wink:
sporo było takich kotów w schronisku przez te kilka lat, ale nie skojarzył mi sie ten z żadnym
pewnosci nie mam

tak akcja jest teraz
a ja pracuję :roll: , bardzo Was przepraszam
dacie rade :ok:

..a w schronisku..

dzis na kociarnie trafiły juz
Flavia-siedzi przerazona w budce :(
Fuksja-bardzo sie denerwuje :( , musiałm ja dac na drugą część, bo chce uciekac drzwiami.a tam jeszcze bardziej sie stresuje :(
Cambujo- to jest luzak :wink:

krówkowato sie zrobiło
nie pomylcie jutro Milusia z innymi krówkami

sterylki dzis były
ciachniete: Iberia,Aurelia,Wetlina, Jokasta i Oriana
a jeszcze kilka czeka w kolejce :roll:

są nowe dwa koty, z przypisem-agresywne, jeden na obserwacji
to ta burasiia-( na oko baba)
Obrazek

i ta kicia?kicio-ale tez na oko baba
Obrazek

trzymajcie sie jutro, dzwońcie nawet z ,,pierdołą,, do mnie :wink:
moge odbierać tel

Mała1

Post » Pt kwi 15, 2011 18:08 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Mam pytanko odnośnie wolontariatu na jakich zasadach się odbywa i jakie warunki trzeba spełnić?
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Pt kwi 15, 2011 19:50 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

są nowe dwa koty, z przypisem-agresywne, jeden na obserwacji
to ta burasiia-( na oko baba)
Obrazek

MAGO

i ta kicia?kicio-ale tez na oko baba
Obrazek

KARES

Imiona są takie unisex gdyby sie okazało ze to jednak nie babeczki :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt kwi 15, 2011 19:57 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

puskas-Ty w zasadzie juz jestes wolontariusz :wink:
Wpadnij do Silesii-będą dziewczyny-stoją pod dużym srebrnym kotem-opiszą wszystko
albo kiedys się spotkamy na kociarni po prostu-wszystko ci powiem
jeśli jesteś chętna-witamy z otwartymi rękami

Mała1

Post » Pt kwi 15, 2011 20:09 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Kurka rzepa kalarepa w ten weekend nie mogę i w ogóle weekendy mam rzadko wolne mam tak popieprzoną pracę że nie wiem co jutro będzie :roll:
czy da się tak z doskoku od czasu do czasu?
ale moja znajoma też jest zainteresowana nie dysponuje niestety netem i prosiła o jakieś informacje :)
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

[poprzednia][następna]