PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2011 12:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Ja zawsze miałam pieska i kotki, przychodziły za mną do domu z całego podwórka, jak wracałam ze szkoły w podszewkowym fartuszku z białym kołnierzykiem i tornistrem na plecach. Wszystkie były głaskanie, karmione, zostawiane na drzemkę, a jak chciały już wyjść - wypuszczane.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt kwi 15, 2011 13:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Wpadłam na chwilę. Nie nadążam Siostry! :crying: Nie wiem, kiedy Was doczytam...
Co do komunii - sukienka mi się podobała (ale w "moich czasach" nie było udziwnień. Pamiętam, że jedna jedyna dziewczynka miała suknię na kołach i wszyscy się z niej śmiali, a ona biedna nie potrafiła w tym chodzić, nie mówiąc o klęczeniu...). Włosy miałam zakręcone przez mamą na papiloty. Próbne zakręcenie wyszło super, a na komunię skręt zrobił się taki, że rano sterczały mi druciki wokół głowy :lol: Mama sobie z tym poradziła i na zdjęciach wygląda fajnie 8) O takich cudach jak kosmetyczka przed komunią nikomu się nie śniło... A co do prezentów - dostałam chyba 3 identyczne zestawy: długopis, kalkulator, zegarek :lol:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt kwi 15, 2011 13:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

...wracałam ze szkoły w podszewkowym fartuszku z białym kołnierzykiem i tornistrem na plecach.

Aaa, pamiętam te fartuszki... Najpierw miałam taki z kołnierzykiem, a jak podrosłam, to mame kupiła mi taki jakby kuchenny. Miał falbanki na ramionach i był wiązany z tyłu - okropnie byłam nieszczęśliwa, bo chciałam mieć taki, jak wszyscy :crying:
No cholibka, nie pamiętam, co dostałam na komunię 8O Starość, czy co?

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Pt kwi 15, 2011 13:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Te czarne faruszki wiązane z tyłu, z plisowanymi brzegami to był sam szyk :twisted:
Która miała taki - w młodszych klasach oczywiście - to już miała inne notowania :twisted:
Potem błogosławiłam granatowe kitle bo mogłam pod nie założyć portki i ukryć rosnący w zawrotnym tempie cyc :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 15, 2011 13:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Ja nigdy nie byłam "szykowna" :F Tak dla zachowania równowagi w rodzinie chyba, bo moja mame to zawsze musiała być na tip-top i w zgodzie z aktualnie obowiązującą paranoją :D
A cyc to i owszem, też chowałam za workowatymi koszulkami i swetrami :oops: Teraz to nie bardzo mam szansę go schować, musiałabym chodzić w pudle po telewizorze (ale nie takiej współczesnej plaźmie, tylko starym, "bańkowym") :mrgreen:

Coalla

Post » Pt kwi 15, 2011 13:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Ja na szczęście nie miałam co schować, ale worowato zawsze sie ubierałam , gdyż nie było widać, jakam chuda :mrgreen:

jasdor

Post » Pt kwi 15, 2011 14:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Ehh, trochę Ci zazdroszczę... Przez to chowanie cyca zaczęłam nosić stanik dopiero na studiach, i teraz mam "jedno oko na Paryż, drugie na Moskwę" :D Proponuję hasło na dzisiaj:
HEJ DZIEWCZYNY, DBAJCIE O SWOJE MELONY I CYTRYNY!!!

Coalla

Post » Pt kwi 15, 2011 14:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Coalla pisze:Ehh, trochę Ci zazdroszczę... Przez to chowanie cyca zaczęłam nosić stanik dopiero na studiach, i teraz mam "jedno oko na Paryż, drugie na Moskwę" :D Proponuję hasło na dzisiaj:
HEJ DZIEWCZYNY, DBAJCIE O SWOJE MELONY I CYTRYNY!!!

:ryk:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt kwi 15, 2011 14:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

jasdor pisze:Ja na szczęście nie miałam co schować, ale worowato zawsze sie ubierałam , gdyż nie było widać, jakam chuda :mrgreen:

O to to to! Jeszcze 3 lata temu ważyłam 39 kg 8O A potem poznałam TŻ i zwiększyłam wagę o 50% :ryk:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt kwi 15, 2011 14:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Pasibrzucha pisze:
jasdor pisze:Ja na szczęście nie miałam co schować, ale worowato zawsze sie ubierałam , gdyż nie było widać, jakam chuda :mrgreen:

O to to to! Jeszcze 3 lata temu ważyłam 39 kg 8O A potem poznałam TŻ i zwiększyłam wagę o 50% :ryk:

Też przytyłam jak się K. wprowadził. Ale jak się wyprowadził,, to schudłam :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt kwi 15, 2011 14:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Pasibrzucha pisze:

A TŻta nie da się sklonować ? Bo mój jakoś na moja wagę się nie przekłada :mrgreen:

jasdor

Post » Pt kwi 15, 2011 14:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

jasdor pisze:
Pasibrzucha pisze:

A TŻta nie da się sklonować ? Bo mój jakoś na moja wagę się nie przekłada :mrgreen:

Sklonować może by i się dało, ale chcesz czekać na efekty kuracji, aż TŻ osiągnie odpowiedni wiek? :lol:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt kwi 15, 2011 14:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Dotarlam, na chwile, zawiadamiam kochane Siostry ze odcieli nam prad wiec nie bede na internecie regularnie. Zna ktos metode na robienie kawy bez goracej wody? chetnie sie przyucze ;) :ryk:

Pomponmamo, bylo mi bardzo bardzo milo Cie zobaczyc w czwartek. TRZYMAJCIE KCIUKI kochane Siostry bo chce sie przestac miedzywojewodzko rozkraczac... nie zebym byla nierozciagliwa czy cos ale juz mi w pachwinie strzyka i ciezko na mnietle sie siada ;) :twisted: :ok:
Ostatnio edytowano Pon cze 20, 2011 17:50 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt kwi 15, 2011 14:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Sol, cholera :evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt kwi 15, 2011 14:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

jozefina1970 pisze:Sol, cholera :evil:

No cholera to moje drugie imie :twisted: dzieki temu jeszcze przetrwalam... i zamierzam przetrwac w ukryciu dalej, jak zalazki waglika, jak cholera, jak dzuma... seseseseseeeee :twisted:
a tak na powaznie - cholera, no... ale co zrobic. trzeba zyc dalej mimo wszystko.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]