Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2011 8:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Bo ja to nie umiem tak do starszego człowieka, zawsze kazali mi rozumieć i wybaczać starszym. Chyba muszę sie nauczyć. No i ja za szybko się denerwuję.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt kwi 15, 2011 8:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

pozytywka pisze:(problem w tym, że bywają i tacy, którzy mają to w de i złośliwość płynie im w zyłach :wink: )

nawet jak ktoś ma to w de - to najczęściej odczepia się od osoby, która protestuje
i szuka sobie łatwiejszej ofiary :wink:
jest taka interesująca dziedzina wiedzy wiktymologia czyli nauka o ofierze przestępstwa, która zastanawia się nad tym dlaczego te, a nie inne osoby są okradane, zabijane czy oszukiwane :roll:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt kwi 15, 2011 8:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Oooo Patmol ale mnie zainteresowałaś tą nauką. Chętnie bym poczytała. Tym bardziej że pracy dla psychologów podobno najwięcej teraz w więzieniach :roll: nie kręci mnie to, ale z braku laku to mogę tam wylądować. Mnie zawsze interesowało robienie profilu psychologicznego przestępcy. Od I roku planuję przeczytać taką wielką księgę z naszej biblioteki, o kryminologii, ma chyba 1500 stron 8O
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt kwi 15, 2011 8:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

ale to nie jest nauka o przestępcach, ale o o ich ofiarach 8)
bo psycholodzy tez powinni pomagać ofiarom i uczyć ich jak się zmienić, żeby nie przyciągać przestępców konkretnego rodzaju

Patmol

Post » Pt kwi 15, 2011 8:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

a propos ofiar 8)
jak miałam małe dzieci, takie w wózeczku, to zawsze się do mnie jakieś cholerne stare klępy przyczepiały o wszystko - dawały sobie prawo pouczania mnie, jak należy ubierać, karmić, kłaść dziecko w wózku i w ogóle wszystko :evil:
Coś we mnie musiało takiego być, że wiecznie przyciagałam, jakieś sfrustrowane babska, które własnych dzieci nie wychowywały, ale do mnie sie przyczepiały.
Móżliwe, ze młodzieńczy wygląd je mylił i prowokował do udzielania napomnień (długo wyglądałam dosyć dziecinnie).
Potem już, jak tylko ktoś mi się zbliżał do wózka, to się cała jeżyłam, wyginałam grzbiet i zaczynałam syczeć :twisted:
Ale raz zdarzyła mi się niezykła historia i bardzo sympatyczna - Ola zawsze bardzo marzła, szczególnie zimą w wózeczku, nie pomagały kocyki i śpiworki (nie było wtedy takich wypasistych artykułów dla dzieci jak teraz) - i jak zmarzła to okrutnie płakała. Ja ją zagadywałam i gnałam do domu, do ciepła. I raz jakaś starsza pani sie pochyliła nad nami i powiedziała, że jej synek też strasznie marzł zimą i dlatego ona mu kładła podusię na nóżki :)
Ale w pierwszej chwili, jak się do nas zbliżyła i otwarła usta, żeby coś powiedzieć, to zmarszczyłam groźnie brwi i cała się spięłam, żeby ja odegnać precz :D a tymczasem ona powiedziała to w sposób niebywale sympatyczny, nienarzucający się i widac było, ze chodzi jej o to, żemy mnie i Oli było lepiej, a nie żeby mi przy..., ze dzieckiem nie umiem się zająć.
Wtedy właśnie wzięłam moją stara puchową kurtkę i zrobiłam "śpiworek" dla dziecka - skończyły się przemarznięte nóżyny - a ja tamta panią wspominam wciąż i wciąż z uśmiechem.
I przez jakiś czas przestałam się spinać na różne babony skradające mi się do wózka. :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt kwi 15, 2011 8:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

No wiem że o ofiarach, dlatego mnie tak bardzo zainteresowało. W tej wielkiej księdze też był rozdział o tym, ale nie znałam nazwy dziedziny.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt kwi 15, 2011 8:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Moja Sis jest taką ofiarą właśnie - w rozumieniu wiktymologii.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 15, 2011 8:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

to znaczy co masz na myśli?
ma jakieś cechy ofiary danego typu?

Patmol

Post » Pt kwi 15, 2011 8:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Dokładnie tego nie przestudiowałam - ona jest po prostu osoba, która przyciąga naciągaczy, oszustów i złodziei kieszonkowych :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 15, 2011 8:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Ja przyciągam niezbyt fajnych panów :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt kwi 15, 2011 9:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Shalom, jako nastolatka byłam obiektem zachwytów panów dobrze po 40tce :evil:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt kwi 15, 2011 9:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

Ja też :oops: :evil: zawsze starsi, zawsze lubili komentować co mi urosło a co nie :evil: a poza tym standard to żule, miejscowe pijaczki i niewyżyci zakompleksieni niedojrzali chłopcy
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt kwi 15, 2011 9:38 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

jak dobrze, że mam to już za sobą
:mrgreen:

pozytywka

Post » Pt kwi 15, 2011 9:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

NO :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt kwi 15, 2011 9:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.II - postępy?

AYO - przybij piątkę :mrgreen:
:piwa:

pozytywka

[poprzednia][następna]