Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 21:42 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

horacy 7 pisze:
Marzenia11 pisze:Jeżeli paskowy był robiony 1 kwietnia to powtórka testu pcr najwcześniej za 3 miesiące - pytanie co w tym czasie? Czy podawać np. interferon? cos wet powiedział oprócz uśpienia?
Wet uśpienia nie proponował tylko osoba związana ze schroniskiem.Tylko co teraz?O leczeniu nie rozmawiałyśmy bo nie wiedziałyśmy w ogóle gdzie go umieścić i to wtedy i teraz jest najważniejsze a później reszta.Przecież w piwnicy siedział wiecznie nie będzie ,wtedy rzeczywiście chyba uśpienie byłoby bardziej humanitarne,ten kot potrzebuje człowieka,kontaktu ,głasków a kiedy mam mu to dać.Wracam z pracy 17 lub 20 ,jak jestem to często zajmuje się sforą innych zwierząt które są w domu,a on samotnie egzystuje tylko do kiedy.Długo tak nie pociągniemy.

Wiem o czym piszesz... Frania też była w piwnicy w klatce... :( Nie do wytrzymania to było.
Kurcze mam nadzieję że się ten dom jednak odezwie :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 14, 2011 21:48 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Gibutkowa pisze:
horacy 7 pisze:
Marzenia11 pisze:Jeżeli paskowy był robiony 1 kwietnia to powtórka testu pcr najwcześniej za 3 miesiące - pytanie co w tym czasie? Czy podawać np. interferon? cos wet powiedział oprócz uśpienia?
Wet uśpienia nie proponował tylko osoba związana ze schroniskiem.Tylko co teraz?O leczeniu nie rozmawiałyśmy bo nie wiedziałyśmy w ogóle gdzie go umieścić i to wtedy i teraz jest najważniejsze a później reszta.Przecież w piwnicy siedział wiecznie nie będzie ,wtedy rzeczywiście chyba uśpienie byłoby bardziej humanitarne,ten kot potrzebuje człowieka,kontaktu ,głasków a kiedy mam mu to dać.Wracam z pracy 17 lub 20 ,jak jestem to często zajmuje się sforą innych zwierząt które są w domu,a on samotnie egzystuje tylko do kiedy.Długo tak nie pociągniemy.

Wiem o czym piszesz... Frania też była w piwnicy w klatce... :( Nie do wytrzymania to było.
Kurcze mam nadzieję że się ten dom jednak odezwie :roll:

Ja też strasznie to przeżywam inne na łóżku sobie leżą w każdej chwili mogą być pogłaskane ,a on czeka na kilka minut kontaktu z człowiekiem.Dzisiaj po pracy biegałam z rudo-biały bo jest po kastracji,a reszta czekała.Teraz te sa obok mnie a on ?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw kwi 14, 2011 21:54 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Jak masz możliwość kupienia to podawaj mu choć betaglukan na wzmocnienie http://www.doz.pl/leki/p262-Beta_Glukan_1316D
Franka dostaje całą kapsułkę na dzień, więc spokojnie taką dawkę możesz mu podawać. Ten w linku co podałam jest najbardziej opłacalny i łatwy do podania w karmie (wsypujesz zawartość kapsułki do mokrej karmy).

tu link bezpośrednio http://www.doz.pl/apteka/p22231-Beta_Gl ... lki_60_szt
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 14, 2011 21:56 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Smutne to :( Ja przeżywałam już samo to jak miałam kotkę odizolowaną w łazience, że ona tak sama tam siedzi, ale ona chociaż mnie czuła, słyszała i mogłam częściej zaglądać... Chcę wierzyć, że Pani, która oferowała dom Brysiowi da znać, że po prostu z jakiegoś powodu nie mogła tego zrobić do tej pory...
po_prostu_kaska

Post » Czw kwi 14, 2011 22:11 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Mimo wszystko słowa o eutanazji jako humanitarnym rozwiązaniu dla Brysia traktuję jako wyraz przewlekłego przemęczenia i poczucia bezradności....
trzymajcie się dziewczyny, a Brysiowi szukajmy domu dopóty dopóki fizycznie nie znajdzie się w swoim - wtedy będzie już prawie pewne, że ma dom! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt kwi 15, 2011 8:31 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Dzień dobry!

Posłuchajcie, a co z tą ewentualną wizytą przedadopcyjną w Otwocku (z tego co zrozumiałem powinna być dzisiaj jeżeli transport miałby być już jutro)? Jest ktoś do tego? Szukamy nadal?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 15, 2011 8:33 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Napiszcie pw deo @ASK - ona jest z Otwocka :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt kwi 15, 2011 8:34 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Marzenia11 pisze:Napiszcie pw deo @ASK - ona jest z Otwocka :ok:

Chyba ASK@ :mrgreen:

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 15, 2011 8:37 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

horacy 7 nie zauważyłam wpisu :oops: Chciałam zapytać czy biało-rudy jedzie do Warszawy.

I bardzo smuci mnie domek dla Brysia :( :( było tak pięknie :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 15, 2011 8:39 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

aburacze pisze:
Marzenia11 pisze:Napiszcie pw deo @ASK - ona jest z Otwocka :ok:

Chyba ASK@ :mrgreen:

Adam

No :ryk:

Marzenia11

Post » Pt kwi 15, 2011 8:41 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

Marzenia11 pisze:No :ryk:

Napisałem PW do niej, może się zgodzi :roll:

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 15, 2011 8:49 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt kwi 15, 2011 8:52 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

CatAngel pisze:horacy 7 nie zauważyłam wpisu :oops: Chciałam zapytać czy biało-rudy jedzie do Warszawy.

I bardzo smuci mnie domek dla Brysia :( :( było tak pięknie :(

Tak zakładam ,ze kot jedzie do Warszawy a tam przyszła właścicielka go odbierze.To ta pani od Ciebie.Nawet jak nie będzie wizyty p/adopcyjnej a dogadam reszte spraw z panią to pojedzie bo nie szybko będzie następny transport.Niestety Marzeniu piszesz ,że o eutanazji piszę z przemęczenia i owszem tak.Niestety w piwnicy mógł być tylko chwilowo ,niestety nie posiadam prywatnego domku i do piwnicy wchodzą też inni ludzie i nikt nie pozwoli na trzymanie tam kota.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt kwi 15, 2011 8:56 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

ASK@ zadała mi dodatkowe pytania:
- adres i dane kontaktowe potencjalnego domu w Otwocku,
- kiedy wizyta ma być,
- czy dom był prześwietlany przez jaanę (zaraz do niej napiszę w tej sprawie, to chyba dobry pomysł).

Moglibyście podać mi lub jej z kopią do mnie ten adres?

Dostałem też namiary na inne forumowe osoby z Otwocka.

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 15, 2011 9:02 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... dużo kotów - doszedł Rudy

aburacze pisze:ASK@ zadała mi dodatkowe pytania:
- adres i dane kontaktowe potencjalnego domu w Otwocku,
- kiedy wizyta ma być,
- czy dom był prześwietlany przez jaanę (zaraz do niej napiszę w tej sprawie, to chyba dobry pomysł).

Moglibyście podać mi lub jej z kopią do mnie ten adres?

Dostałem też namiary na inne forumowe osoby z Otwocka.

Adam

Melduję się :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia][następna]