OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 13:32 Re: OTW3-Szara rzeczywistość tymczasa.Foty str.70

Asiu, kiedy te Twoje lejki przestana lać :?: :idea: Jakies wieści od Rudego i Pingusi?

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Czw kwi 14, 2011 14:00 Re: OTW3-Szara rzeczywistość tymczasa.Foty str.70

Maria Szczyglińska pisze:Asiu, kiedy te Twoje lejki przestana lać :?: :idea: Jakies wieści od Rudego i Pingusi?

jak przestanę koty do domu przynosić to przestaną lać. Chwila spokoju była i sucho także było.
O Rudym i Pingusi nic nie wiem. O Rudziku już pisałam,że może o sypialniane pudło chodziło. Pingusie skierowałam :wink: do weta. Czekam na ruch DS. Co ma być to będzie i nie przeskoczę tego. Zawsze komasuje sie coś w jednym czasie. A mam jak w banku jeśli chodzi o złe wieści, nadmiar kotów czy eskalację zepsuć ludziowych,sprzętowych i zwierzęcych. :cry:

Nastka też chora będzie. Kicha jak cholera.Nosek ciągle brudny bo wilgotny. Stres swoje także dołożył. Jej od początku się szykowało tylko dziewczyna nie mogła podjąć decyzji w jakim stanie chce być.Szkoda jej .
Niusia ma poraniony nosek.Ma ok 8 m-cy.Ma rujkę w pełnym wymiarze. Dorobiła sie książeczki.Więc kot zaistniał oficjalnie.
Czyli u nas norma z kotami.Po pozcątkowej euforii zdrowotnej koty poddają sie i zaczynamy polke.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt kwi 15, 2011 7:00 Re: OTW3-Szara rzeczywistość tymczasa.Foty str.70

Pochowałam rano kolejnego kota :cry: .TYLKO zabitego przez auto.
Idąc do pracy znalazłam biedaka.Nie mogłam wiele zrobić tylko zdjąć go z drogi ,położyć w krzakach , przykryć iglwiem i kamieniami.Oraz pomodlić sie nad nim.
Znam tego kota.Przychodził całą zime nie wiem skąd na dokarmianie.Potem zniknął i kilka dni temu znów przyszedł. Chudy i łysawy. Dostał porcję jedzenia i to sporą.Nosiłam mu ostatnio miskę na "jego" osiedle gdzie wypatrzyłam go chodząc do dzieciaków.
Kiciuniu,czarny chłopczyku [*] idź przez TM i bądź teraz szczęśliwy.
Nigdy nie będziesz już głodny i przeganiany.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 15, 2011 7:39 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

Boże, ja mam tylko nadzieję, że śmierć przyszła natychmiast, nie cierpiał... i teraz jest już szczęśliwy za TM.. bo przecież za tym niedoskonałym światem musi być inny doskonały dla wszystkich żywych istot.
Kochany bezdomniaczku - ofiaruję ci te łzy, które lecą mi teraz na klawiaturę.
Bądź szczęśliwy i wspieraj swoją opiekunkę :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt kwi 15, 2011 7:55 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

Biedny bezdomniaczku[*] tak smutno, to kolejny Twój podopieczny Asiu :cry:

Maria Szczyglińska

Post » Pt kwi 15, 2011 8:01 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

Straszne jest znajdowac zwierzęta o które się dbało. Ale jeszcze gorsza jest niepewnośc co z tymi, które nie przychodzą?! Od tamtego roku tyle zaginęło :cry: Wypasione, wycięte,zadbane...

Nastusia bardzo,bardzo źle dziś sie czuje. Niusia próbuje każdego sposobu by wymknąć sie na pokoje. Już lepiej się czuje,ale nosio obolały i poraniony. Kajka leje koty i wprowadza zamęt. A te tradycyjnie leją w stałe ,a na nowo przez nich odkryte, miejsca.Okropnie na nich dziś rano nakrzyczałam.A teraz okropnie się czuję.
Wczoraj mieliśmy gosci i Kajka bez krempacji gosciła się takze biorąc czynny udział w dyskusji i konsumcji.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 15, 2011 8:46 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

Asiu przykro bardzo z powodu bezdomniaczka. :(

ASK@ pisze:Straszne jest znajdowac zwierzęta o które się dbało. Ale jeszcze gorsza jest niepewnośc co z tymi, które nie przychodzą?! Od tamtego roku tyle zaginęło :cry: Wypasione, wycięte,zadbane...

A co do Twoich kotów, które przestały przychodzić na karmienie, to może po prostu przeniosły się w inne miejsce. Koty wolnożyjące tak robią. Migrują. Więc jest szansa, że one mieszkają w innym miejscu. Mam taką nadzieję.

edit. literówka
Ostatnio edytowano Pt kwi 15, 2011 9:59 przez mimbla64, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt kwi 15, 2011 8:51 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

mimbla64 pisze:Asiu przykro bardzo z powodu bezdomniaczka. :(

ASK@ pisze:Straszne jest znajdowac zwierzęta o które się dbało. Ale jeszcze gorsza jest niepewnośc co z tymi, które nie przychodzą?! Od tamtego roku tyle zaginęło :cry: Wypasione, wycięte,zadbane...

A co do Twoich kotów, które przestały przychodzić na karmienie, to może po prostu przeniosły się w inne miejsce. Koty wolnożyjące tak robią. Migrują. Więc jest szansa, że one mieszkają winnym miejscu. Mam taką nadzieję.

Ja też mam taka nadzieję. Tylko one całe lata trzymały sie tego terenu. A od kiedy zostały wykastrowane to przestały sie szwendać. Gdzie by poszły jak u nas nikt nie dokarmia.Chyba że jakieś zielone,splesniałe dobra dusza dla zwierza wyrzuci :roll: Osiedle jest źle nastawione do zwierząt wszelkiego rodzaju.Kotów,psów,ptaków,dzieci,karmicielek...
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 15, 2011 9:12 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

['] dla Bezdomniaczka.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt kwi 15, 2011 9:23 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

ASK@ pisze:
mimbla64 pisze:Asiu przykro bardzo z powodu bezdomniaczka. :(

A co do Twoich kotów, które przestały przychodzić na karmienie, to może po prostu przeniosły się w inne miejsce. Koty wolnożyjące tak robią. Migrują. Więc jest szansa, że one mieszkają winnym miejscu. Mam taką nadzieję.

Ja też mam taka nadzieję. Tylko one całe lata trzymały sie tego terenu. A od kiedy zostały wykastrowane to przestały sie szwendać. Gdzie by poszły jak u nas nikt nie dokarmia.Chyba że jakieś zielone,splesniałe dobra dusza dla zwierza wyrzuci :roll: Osiedle jest źle nastawione do zwierząt wszelkiego rodzaju.Kotów,psów,ptaków,dzieci,karmicielek...

Ja w tamtym tygodniu pochowałam trzy koty zabite przez samochód :cry: :cry: jednego zająca, lisa :cry:

U mnie dwa zaginęły i nie ma ich od grudnia, przeszłam całe osiedle nawet tam gdzie stacionują inne koty dokarmiane i nic :( zapadły się po prostu :(

[*] :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 15, 2011 9:35 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

['] Brykaj szczęśliwy, Czarnulku
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt kwi 15, 2011 12:10 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

koty przychodzą odchodzą giną :( taki los :oops:

Maria Szczyglińska

Post » Pt kwi 15, 2011 12:19 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

Maria Szczyglińska pisze:koty przychodzą odchodzą giną :( taki los :oops:

ale i tak żal. :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 15, 2011 13:42 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

nieuchronność losu nie powoduje że żal jest mniejszy, niestety :cry: codziennie sobie powtarzam żę wszystkim nie pomożemy i co z tego ? codziennie ubolewam nad jakimś kolejnym bezdomniakiem albo innym skrzywdzonym przez los :cry:

Maria Szczyglińska

Post » Pt kwi 15, 2011 14:14 Re: OTW3-Szara rzeczywistość f.70.Bezdomniaczek [i]

Przykro :( [']

u mnie też ostatnio jeden zginął...myślę, że czyjś, duży, wypasiony taki, nie zdążyłam pochować...ktoś się tym zajął...
Teraz walczę o zdrowie mojego dziczka - został ugryziony/spadł? ma ranę (?) i średnio mi idzie podawanie mu leków - ostatnie dni biegałam do sąsiadów po ogródkach żeby coś mu dać bo przyjść nie chciał...dziś przyszedł i mam nadzieję, że wszystko zjadł. I że i tym razem się wyliże...Ciężko z dzikunami :(
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

[poprzednia][następna]