Szarotek /Leoś w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 11:38 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Przyjemnie jest czytać takie dobre wieści. A ile czułości i miłości widać w słowach nowej Pańci Leośka kiedy o nim pisze. :D
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Śro mar 30, 2011 21:19 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Witajcie,
nasz Leoś ostatnio trochę zaniemógł. Przestał jeść i wymiotował. Wymiotował kłaczkami.
Okazało się, że Leoś tak bardzo się wylizuje, że połyka zbyt dużo sierści.
Byliśmy u lekarza. Przez 3 dni właściwie nic nie jadł, z wyjątkiem na siłę podawanej specjalnej karmy energetyzującej, w saszetkach oraz też na siłę podawanej pasty na kłaczki.
Zrobiliśmy przy okazji badania krwi. Właściwie wszystko jest w porządku, są tylko pewne cechy lekkiego odwodnienia.
Dziś już na szczęście zaczął sam jeść, i to jak. Zmiata wszystko i wszystkim. Nawet moja ranna kanapka została ściągnięta z talerza. Dostał po łapkach. To się trochę obraził. Ale nie na długo. Jak on to robi, że wie ,że się szykuje jedzenie? Jest przecież całkiem niewidzącym kotkiem /nie mogę mówić, że jest ślepy/, całkowicie głuchym i ma upośledzony węch.
A jednak. Zawsze siedzi gotowy do jedzenia. Kochany chłopak.
Cieszymy się bardzo, że to tylko były kłaczki.
Teraz jak tylko Leonek trochę dojdzie do siebie, całe towarzystwo /Funia, Tosia i nasz jedynak-Leon/ zostanie odrobaczone.
Leoś pozdrawia wszystkie koteczki, cioteczki i wujaszków.
Nowe zdjęcia postaram się zamieścić podczas weekendu.

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Śro mar 30, 2011 22:36 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Przesyłam mnóstwo dla Leosia :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw mar 31, 2011 6:46 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Leosiu, za twoje zdrowie :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 31, 2011 7:02 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Czasem coś się przyplącze, ale najważniejsze że już dobrze!!
Pozdrawiam całą kocio-psią Rodzinkę Leosia :wink:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw mar 31, 2011 7:50 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Leosiu,
zdrowiej nam i dbaj o futerko ale bez przesady...
Pozdrowienia dla Rodziny Leosia
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw mar 31, 2011 23:10 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Leoś dziś przeszedł samego siebie.
Zajadał tak, jakby chciał nadrobić 3 dni postu. Objadł Tosię, Funię, kolejny raz ściągnął moją kanapkę i dalej siedział nad miską JĘCZĄC głośno "jestem głodny".
Teraz śpi do góry kołami i chyba śni mu się kolejna porcja kurczaka, bo teraz pojękuje z rozkoszą.
Mój mąż mówi, że jak tak dalej będzie, to pójdziemy z torbami.
Czy będę mogła wtedy liczyć na mały grosik z koncika ???:wink: :wink:
Żartuję.
A oto kilka nowych zdjęć Leonidasa:

Obrazek
Leoś odpoczywa po sutym posiłku

Obrazek
Tutaj próbował mnie zaczepiać, ale się nie dałam
Co za łapsko!

Obrazek
Zmęczony obłapywaniem pań /Tosi, Funi i mnie, kiedy przechodzę/ zasnął snem sprawiedliwego

Obrazek
Niestety po jakimś czasie obudził się, znowu obleciał wszystkie miski, nic nie zostawiając i za karę został postawiony do kąta

Obrazek
A tak sypia nasz Leonek, chyba jest szczęśliwy

Obrazek
To ja wasz "krótki ogonek"

Pozdrowienia od Tosi, Funi, Leonka i nas.

Ewa JANCZUK

Post » Czw mar 31, 2011 23:33 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Śliczny jest w tym swoim absolutnym zaufaniu:))
A on naprawde nic nie widzi? Czy jest może sznsa, że choc troszeczkę?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 01, 2011 0:14 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Leoś jest niewidomy, chyba całkowicie.
Często w różnych sytuacjach sprawdzamy go. Machamy z daleka ręką przed jego nosem, a on nie reaguje. Dopiero kiedy zbliży się rękę do jego noska, daje znać, że poznaje. I to też z dużym opóźnieniem. Dla nas jest właściwie pewne, że Leonek nie tylko nie widzi, słabo lub wcale nie słyszy, ale i ma słaby węch.
Rozczulające jest, jak Leoś zaczyna węszyć, podnosząc główkę do góry i obracając ją w prawo lub lewo.
Może uda mi się wstawić filmiki,z jego pierwszych dni u nas. Tam widać, jak Leoś namierza mieszkanie. Teraz chodzi po mieszkaniu bez zahamowań. Chyba, że się czegoś wystraszy.
Np. kiedy łapką walnie go Tosieczka, też ślepinka.

Ewa JANCZUK

Post » Pt kwi 01, 2011 6:50 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

No i jak nie kochać takiego Leosia??!! Dwa ostatnie zdjęcia sa przesłodkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: A z tym krótkim ogonkiem wygląda jak dziki ryś z puszczy :lol:
Znowu okazało się, że koty są niesamowite, jak dobrze potrafią funkcjonować pomimo niepełnosprawności 8O

justyna p

Post » Wto kwi 05, 2011 23:19 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Witam,
Leonek już zdrowy. Je za trzech, i jak wyżej pisałam puści nas niedługo z torbami.
Zajada wszystko, i ze wszystkimi. Kto tylko akurat je, Leoś zaraz jest obok.
Ale to chyba oznaka zdrowia!?
Ponieważ mamy już wiosnę, to nasze zwierzątka nagminnie gubią sierść. Dlatego też staramy się czesać Leosia, żeby nie powtórzyła się historia z wymiotami. Niestety u poprzednich właścicieli nie czesano chyba Leosia, bo dość skutecznie utrudnia mi tę czynność, gryząc i drapiąc.
Mam nadzieję, że z czasem zrozumie, że to dla jego dobra.
A poza tym Leon czuje się bardzo dobrze. Dobrze dogaduje się z Tosią. Właściwie już nie "warczą"
na siebie. Z Funieczką jest trochę gorzej, ale ona nic sobie z tego nie robi.
Leon czuje się już jak u siebie w domu, i O TO przecież CHODZIŁO. :wink:
A teraz kilka nowych zdjęć.
Codziennie Leoś zmienia miejsce spania, ale jeszcze takich jak na tym zdjęciu, to nie widziałam u naszych poprzednich kotków.

Obrazek

Czy to jest miejsce do spania?????????
Obrazek

Telewidz
Obrazek

Dwa stołki, to jest coś.
Obrazek

Na koniec chwila w budce. Budka kupiona była dla Leosia, ale sypia w niej Tosia. Takie chwile jak te, są rzadkością. Ukradzione chwile szczęścia.

Kochany chłopak.

Ewa JANCZUK

Post » Śro kwi 06, 2011 6:17 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Zdjęcie na 2 stołakach jest świetne!! :ryk: :ryk: :ryk:

justyna p

Post » Śro kwi 06, 2011 10:07 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mój ślepaczek Pucuś śpi w ten sposób ale na dwóch pufach :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw kwi 14, 2011 22:24 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Czy ten kotek jest normalny????????????? :)

Tu naśladuje w sposobie siedzenia swojego Pana:

Obrazek

Tu Leoś ogląda telewizję

Obrazek

A tu Leoś marzy

Ewa JANCZUK

Post » Pt kwi 15, 2011 6:40 Re: Szarotek /Leoś ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Jak juz widzę wpis Pani Ewy na wątku Szarotka to sie uśmiecham zanim jeszcze otworzę wątek!!! :lol: :lol:
Szarotek jest boski :ryk: :ryk:

justyna p

[poprzednia][następna]