Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 13, 2011 19:39 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

mokka ale Wy w blokach na żubardziu mieszkacie, czy koziny okolice ogrodowej, np. wapienna i tym podobne?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw kwi 14, 2011 9:33 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Ania, a wiesz że teraz praktycznie pod blokiem masz Powiatowy Inspektorat Weterynarii :)
Tak po fotce już chyba nawet wiem w którym bloku mieszkasz.
Koleżanka mieszka w jednym z tych 4-ech, które stają przy Srebrzyńskiej prostopadle do parkingu Macro :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 14, 2011 10:58 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

sobie siebie skopiuję z wątku krakvetowego wrrrrrr

mokkunia pisze:Co za licho mnie pokusiło, że postanowiłam dać szansę Karkvetowi :evil: :evil: :evil:
Zamówiłam we wtorek, wór Sanabella i do tego dostałam te 3 gratisowe tacki. Dziś już kurier był, odebrałam paczkę, karma i tacki owinięte samą zwykłą folią nawet nie bąbelkową (!) zawołałam TŻta, żeby to to dźwignął i obejrzał ze wszystkich stron uznaliśmy, że przesyłka jest nieuszkodzona. Ale po rozwinięciu folii okazało się, że worek karmy jest pęknięty tak jak i jedna z tacek. Krew mnie zalała.
Napisałam do krakvetu reklamację, nie podam kotu otwartej karmy, bo kto wie kiedy uszkodzenie powstało.
Jak można być tak bezmyślnym i tak spakować paczkę!
Jestem wściekła.

dziewczyny, Wy mówcie do mnie jeszcze :ryk:
ulice to ja wiem gdzie jakie są ale w Bydgoszczy i PIW też wiem gdzie jest, ale nie tu :) :) :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw kwi 14, 2011 11:07 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

W Krakvecie to ja nigdy nie zamówię po tym co czytam.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 14, 2011 18:25 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Mokkuniu, Patka na zdjęciach nie wygląda źle, ani nawet mizernie. Nie widziałam jej wczesniej, ale na powiększeniu futerko jest całkiem całkiem, zwłaszcza na łebku. Moim zdaniem wygląd Patuni jest ok.
W każdym razie mocne kciuki za malutką :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt kwi 15, 2011 6:17 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

casica dziękuję :)

Potwierdziły się moje podejrzenia. Patka zaczęła siusiać poza kuwetą :( Na razie wybiera rzeczy materiałowe leżące na podłodze (mądra jest, uczy nas porządku). Wiem, zmiana mieszkania, stres, przestrzeń 2x większa ale ze względu na nią i zestresowaną Bunię mamy chwilowo dodatkową kuwetę w sypialni poza tym do kuwety w przedpokoju trafia bezbłędnie. I widzę ją kilka razy dziennie w kuwecie.
Szczęście w nieszczęściu o ile można tak powiedzieć, że jej siuśki praktycznie nie śmierdzą, bo ona takie rozwodnione je ma :(
Bunia coraz częściej wychodzi spod łóżka, w ogóle całe noce spędza albo z nami w łóżku, albo w Julkowym łóżeczku :twisted: Potrafi już zapuścić się do dużego pokoju, przylepić nos do szyby balkonowej czy zawędrować do kuchni i czekać pod krzesłem, czy Leon próbujący się włamać do uszkodzonego worka z karmą zrzuci jej jakiś smakowity kąsek :twisted:
A ja jestem okropna :mrgreen: nie podaję już jedzenia w sypialni, zmuszam Bunię, żeby jadła w kąciku przy kuchni, gdzie reszta kotów i wychodzi cwaniara i je bez stresu, ba nawet Leona przegoni.

mokkunia

Post » Pt kwi 15, 2011 9:39 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Mokkunia podczytuje, podczytuje!!!

Fajna zmiana i zmiany ludzkie i okołuludzkie! :)

Ja się muszę zgodzić z Casicą Patunia na zdjęciach wygląda naprawdę ok!

Kciuki za pokonanie kryzysu, żeby to był "tylko" stres, który właśnie jest zażegnywany, zapominany!

:ok:

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Sob kwi 16, 2011 18:33 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Taaaa, koty miały nie mieć wstępu do sypialni. A ja dziś wchodzę i co widzę?

Obrazek
Obrazek
jedynie Buni brakuje, ale ona też w sypialni ino pod łóżkiem :)

mokkunia

Post » Sob kwi 16, 2011 18:52 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Ale co to za sypialnia bez kotów?
Słiczne kłębowisko :1luvu:

A wyniki Patki już masz?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob kwi 16, 2011 18:56 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

casica pisze:Ale co to za sypialnia bez kotów?
Słiczne kłębowisko :1luvu:

A wyniki Patki już masz?

jeszcze nie badaliśmy, ostatnie robiliśmy 26 marca i powtórkę zrobimy po ok. miesiącu, czyli w sumie już niedługo :)
a kłębowisko to czasem i łóżeczko okupuje :roll:

mokkunia

Post » Sob kwi 16, 2011 19:02 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

mokkunia pisze:Obrazek

Piękne zdjęcie 8) , Cardek :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie kwi 17, 2011 8:43 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

mokkunia pisze:Taaaa, koty miały nie mieć wstępu do sypialni. A ja dziś wchodzę i co widzę?

Obrazek
Obrazek
jedynie Buni brakuje, ale ona też w sypialni ino pod łóżkiem :)

A Cardek to jak sie kocha z Leosiem na tym drugim zdjeciu :)

u mnie to sie na dwa wyra rozwalaja bo Banan kocha nowy pokoj Maji

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie kwi 17, 2011 11:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Oj tak, Carduś i Leoś się kochają bardzo :) I czasem Cardek serce też i Patce okaże - na pierwszym foto spali obok siebie :)
A wczoraj późnym wieczorem, zimno i ciemno, a ja nie mogłam się doprosić żeby Cardiamid z Shibasem wrócili z balkonu :roll: Nie wiem, czy nawiązali jakiś kontakt z kotem który chodził po trawniku pod balkonem, czy to wypatrywanie owadów ich tak zafascynowało? Poszłam spać i rano TŻ mi opowiadał, że do chłopaków dołączyła Bunia 8O i też spędziła na balkonie sporo czasu :ok: Dzielna kocica :)

mokkunia

Post » Pon kwi 18, 2011 12:33 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Śliczne przytulone futerka :1luvu:
Ciekawe jak zareagują na małego wrzeszczącego lokatora łóżeczka :wink:
Moje nawiały. Korzystają tylko, gdy lokatorki nie ma w pobliżu :lol:

Jak się czujesz?

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon kwi 18, 2011 19:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Na nowym :)

Dziękuję Marcia, jak na końcówkę i jak na kogoś kto pół roku praktycznie leżał plackiem 8O to śmigam jak małe porsche :mrgreen:
Super się złożyło, bo mam możliwość polatać jeszcze po sklepach, dokupić czego brakuje, dokończyć urządzanie mieszkania.
Dziś po tym jak Shibasek zjadł mi moje dwa nowe kwiatki :evil: :evil: :evil: moje miękkie serce skamieniało i postanowiłam, że płeć męska do sypialni nie ma wstępu :evil: To znaczy TŻta i Julka wpuszczę 8) reszty nie :twisted:
Będzie dziś sądna noc.
Buni i Patki z sypialni nie wygonię. Bunia zbyt się boi i dużo czasu spędza pod łóżkiem - ma tam swój azyl, a Patka... ona jest na specjalnych warunkach :) A może tak jak Twoje koty - zwieją same z sypialni jak zamieszka tam Julek? Oby :)

mokkunia

[poprzednia][następna]