S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 12, 2011 8:07 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

kolejne cudne foty

drugie małe mcowate szuka jednak domu
psiak rezydent nie jest niestety przyjaźnie nastawiony

w schronisku dwa nowe kocury po zmarłym :(
wielkie arlekinowate chłopaki pełnojajeczne
nie mam fotek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto kwi 12, 2011 8:20 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

śliczne. oby znalazły domki!

saraaa

Od: Śro paź 14, 2009 21:49

Post » Wto kwi 12, 2011 18:22 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Lusia juz pewneie odbierana jest z lecznicy i na tymczasach poczytamy wieczorkiem więcej
Byłam dzis sekunde w lecznicy, kicia czuje sie bardzo dobrze

natomiast Mitras jest po wyszyciu cewki moczowej
skąd ja mam wziąć dla niego tymczas :(
on nie powinien wracać do schroniska
jest taki przestraszony, grzeczny, cichy i powoli wycofany :(
kto sie zlituje nad chłopakiem :(
Obrazek

bura kotka ze schroniska , ta, której nie miałam fotki jest tez w innym szpitaliku po zabiegu łapkowym-stabilizacji bodajże-tez pod naszą opieką
Nie znam szczegółów , chwilkę tylko rozmawiałam telefonicznie
Z dwa dni tam pobędzie, potem ma wracać do schroniska. bo też nie wiem co robić :cry:
to ona
Obrazek

a ja w dodatku naprawdę teraz na nic nie mam czasu :|

na akcje mysle ,żebyście wzięli Milusia
chyba ,że jakieś małe będą
Wiem ,że sporo kotów na akcję ,,się wybiera,, z róznych miejsc

Mała1

Post » Wto kwi 12, 2011 20:09 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

zapraszamy na bazarek na niekochane i o podrzucanie też prosimy :kotek:
mrumigawki: zdjęcia kotów, na katowickie schronisko

charm, faaajne zdjęcia, zwłaszcza 'mco' kotów
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro kwi 13, 2011 5:18 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Korciaczki, piękne foty :cat3:

Puskas, Lidka, Berenika z rodzinkę- :1luvu: za Lusi

ja dzis cały dzień poza siecią-dzwońcie jakby coś

Mała1

Post » Śro kwi 13, 2011 9:03 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Lusi wczoraj po wyjeździe dziewczyn oznaczyła kuwetę dużą qoopą - ładną bez zastrzeżeń :) Popiła, pochrupała, nie przejmuje się fochami rezydentek i zwiedza mieszkanie :) Zaliczyła też parapet i wyglądała w noc przez szybe :) Mam nadzieję, że rezydentki ją oleja i nie będą napastowały.

Postaram się na bieżąco meldować, co u kici, w weekend ją odwiedzę :)
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Śro kwi 13, 2011 9:55 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Wieści z dzisiaj :

Kicia jest niesamowicie żywa i ruchliwa! Rezydenci wymiękają i szukają zacisznych miejsc :lol: Lusi nic sobie nie robi z braku jednej łapki i wydaje jej się, ze wszędzie wlezie :roll: W łazience rodzice maja coś w rodzaju pawlacza z okienkiem na końcu. Ich koty chętnie tam przesiadują, a wejście jest stopniowane - sedes, spłuczka, obmurówka rur w narozniku i dopiero pawlacz, zejscie w odwrotnej kolejności. Mała musiała przyuważyć, ze tam właza i też chciała koniecznie dzisiaj się tam dostać, ale została w porę przyuważona przez mamę i zdjęta :ryk:
Apetyt ma wilczy - wymiata jak odkurzacz
Tata ma problemy z nogami i często poleguje na kanapie. Lusi wczoraj przyszła do niego się poprzytulać, walnęłą się kołami do góry i zaczepiała. Niestety, miziana po brzuszku troche gryzie i drapie, więc poradziłam , żeby w takich sytuacjach przerywali zabawę i czekali aż sie uspokoi.
Chodzi za ludźmi, pomiaukuje, zagaduje, bawi się zabawkami, asystuje we wszystkim Myślę, że to jej ADHD to odreagowanie na dni, które spędziła w klatce. To młoda kotunia, pełna życia, więc potrzebuje ruchu, zabawy :1luvu:
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Śro kwi 13, 2011 14:20 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Teodorek przezywa chyba druga mlodosc. nauczyl sie otwierac drzwi zamkniete na klamke :) robi to w ten sposob, ze wbija sie pazurami, podciaga na drzwiach, calym ciezarem wchodzi na klamke i drzwi zostaja otwarte :)
oprocz tego wsciekle wrzeszczy o jedzenie, domaga sie jedzenia ze stolu i wyrywa wszystko Brunowi
co z tym Brunem to juz nie wiem... wczoraj znowu zalatwil sie do zlewu. efekt taki, ze ajax, cif ida litrami, ja litrami wrzatku zlewam ten zlew a on caly zadowolony. to, ze jestem teraz non stop w domu z powodu zwolnienia nic tu nie zmienia, czy ktos sie spotkal z kotem robiacym kupe do zlewu? przyznaje, ze to ciezkie do wytrzymania
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Śro kwi 13, 2011 14:44 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

a jakbyś spróbowała wypsikać zlew kocimiętką ?

Ja mam kota obsikańca co sika po drzwiach
była behawiorystka która w moim przypadku nie dawałą większej szansy na zmiane zachowania kota
ale doradziła abym miejsca obsikane wymyła najpierw proszkiem enzymatycznym,potem wódką a na koniec popsikała kocimiętką w spraju
i faktycznie kot sika zdecydawanie rzadko :twisted:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 13, 2011 15:36 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Jest taki srodek "kret, pies, kot stop" Podobny troche do ziemi. Wsypałabym troche do jakiejś miseczki i postawiła w zlewie. Może to pomoże.
U mnie Amiś sika i robi kupe do wanny. Juz przywykłam. Świergoli przy tym tak pięknie, że potulnie sprzątam i juz. Musze tylko uważac i szybko sprzątac, zeby Szeryf akurat nie chciał się napić. Bo on z kolei pije w wannie z kranu:)
Ot takie mam cudaki :ryk:

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro kwi 13, 2011 16:51 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

u mnie niestety ten środek nie zadziałał
ale trzeba spróbować wszystkiego :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 13, 2011 17:03 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

A próbowałaś odświeżacza do pomieszczeń o zapachu cytrusowym?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro kwi 13, 2011 18:18 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

można położyć na zlewie grupa tekturę, albo deskę obklejoną taśmą dwustronną- klejącym do góry- koty nie lubią taśmy pod łapkami-może się oduczy

małe mco juz pojechało do domku-jestem z nim w kontakcie

w schronisku nowe koty-te arlekiny o których pisałam
dzis straciły jajka, przerażone
Obrazek
kocur-106 / 11
od 12 04 w sch
kastracja 13 04
czarno-biały, po zmarłym, razem z 107/11
Obrazek

kocur-107 / 11
od 12 04 w schr
kastracja 13 04
biało-czarny, po zmarłym razem z 106/11
Obrazek

i koteczka znaleziona pod Silesią
kicia- 108 / 11
od 12 04 w schr
biała-szare znaczenia, bardzo miła, proludzka, oswojona
Obrazek

u reszty bez zmian
strasznie tłoczno w klatkach :(

u Mitrasa nadal nie najlepiej, musi siedziec w szpitaliku
nadal nie ma tymczasu :(
o koteczkę z łapką będę dopytywać jutro

Mała1

Post » Śro kwi 13, 2011 18:53 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Ewaa6 może spróbuj wyłożyć zlew plasterkami świeżej cytryny? Albo nalać wody z octem i zostawić? Może koto się zniechęci :wink:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Śro kwi 13, 2011 19:05 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

kocur-106 / 11
od 12 04 w sch
kastracja 13 04
czarno-biały, po zmarłym, razem z 107/11
Obrazek

MATIS

kocur-107 / 11
od 12 04 w schr
kastracja 13 04
biało-czarny, po zmarłym razem z 106/11
Obrazek

BOSTON