Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 21:28 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

A u mnie wróciła dozorczyni - była tak długo na Ukrainie nie na urlopie tylko dlatego że miała tam operację. Ale już jest i sąsiadka ma ją zagadać o klucze do sąsiedniego bloku. To się tam włamię do piwnicy i obadam teren. Na razie na zewnątrz żadnych maluchów nie widziałam ale nie wiem też jaka tam jest wysokość do okienek i czy są tam podstawione krzesła, bo u nas pod okienkami są.

Jak mi się jutro uda wcześniej wstać to podrzucę Nataszy parę rzeczy na bazarek :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 11, 2011 5:02 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

jessi74 pisze:rozmawiałam dzisiaj z Figaro, weźmie maluchy jakby co :wink:

Wezmę tak ,że Martka nie martw się jak uda się je złapać to domek czeka
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon kwi 11, 2011 6:46 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Mam na chwilkę dostęp do neta. B. duzo się dzieje- bark czasu i już siły. Sprawa budowy na razie przycichła, bo została jedna kotka z małymi. Szukamy gdzie się okociła, na razie bez efektu. Kocurki z kastr. muszą poczekać. Potem w palnie mam złapnie maluszków jeśli jest Dt, no i od razu matki, wtedy kiedy będzie zainteresowana dziećmi. Nie wiem jak mi to wyjdzie.
Kotka z Piaskowej nie złapana, chyba??? okocona, bo dwa dni nie przysszła, co z tego, ze uszyłam pułapkę z firany, co z tego, ze pojechałam ok. 22, co z tego, ze przez okno z klatki zaczaiłam się jak w ogole nie przyszła, nie przyszła tez w niedzielę. Tam też będa maluszki. Kolejne będą na Pomorskiej. Jestem zła, b. zła na panią karmicielke, bo jak Kulwaiczka rodział, to akurat zeszła do piwnicy karmicielka, mogła ponoć ją wtedy złapać, bo rodziła, dwa marwte maluszki już leżały na betonie, to była szansa na złapnie jej, od jesieni nie mogłam jej złapać, teraz to nawet nie wiem czy i kotka żyje. Druga tez okocona.

Na Ołataszynie próba złapania kotki już wyster. przez iga55, ale ma guza na policzku, ktory jej się ciągle odnawia, nie może jeść...
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto kwi 12, 2011 16:32 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Dziewczyny tak jak pisze Martka na Piaskowej kicia sie okociła, prawdopodobnie mieszka pod barakiem na budowie.
tam sa naprawde okropne warunki, za kazdym razem jestesmy wyzywane, ludzie strasza koty itd.
w tamtym roku czesc kotow wylapanych i wysterylizowanych dałysmy na lepsze podwórko, gdzie maja piwnice i karmicielke. w tym roku z tamtej paczki zime przezyly dwie kotki, jesna zginela tydzien temu pod samochodem druga sie okociła właśnie, okolo 4 zginęło, a maluchy jesienne wytruł mieszkaniec gazem. i przybylo kilka nowych kotkow, jednego wykastrowalismy i wypuscilismy spowrotem.
wiem, ze ciezko z DT ale musze zapytac czy ktoś mogłby zaoferować DT dla nich (mamy z dziecmi)? zajme sie adopcja jak podrosna, kotke wysterylizuje i wogle moge sie caly czas opiekowac, zapewnic karme itd.

z rejonow we wroclawiu na ktorych lapalam kotki ten jest najgorszy, tymczasem zyja na budowie, ale tam nie ma nawet piwnicy i chowaja sie pod samochodami pod ktorymi giną :(
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Wto kwi 12, 2011 21:12 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

no jest domek tymczasowy, ale dla jednego miotu - ja zrozumiałam że chodzi o te z budowy... :oops: o których pisała martka :oops:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro kwi 13, 2011 6:49 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Tak, bo ja pisałam o tej budowie przy Odrze, ale jest jeszcze kicia na budowie- na Piaskowej, jej tez nie zdązyłysmy złapać i sie okociła, chyba pod barakiem. Dzisiaj mamy spróbowac wyciągac ten miot, ale chyba nikłe sznase :(
Wiem, że mamy DT tylko na 1 miot, wiem, ale miotów jest kilka :( , który pierwszy damy rade odnaleźć i zabrać ten pójdzie do DT. Ok?
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro kwi 13, 2011 7:03 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

martka pisze:Tak, bo ja pisałam o tej budowie przy Odrze, ale jest jeszcze kicia na budowie- na Piaskowej, jej tez nie zdązyłysmy złapać i sie okociła, chyba pod barakiem. Dzisiaj mamy spróbowac wyciągac ten miot, ale chyba nikłe sznase :(
Wiem, że mamy DT tylko na 1 miot, wiem, ale miotów jest kilka :( , który pierwszy damy rade odnaleźć i zabrać ten pójdzie do DT. Ok?

Trzymam kciuki, bo znaleźć(a nawet usłyszeć) miot dzikiej kotki to wielka sztuka.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro kwi 13, 2011 7:05 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

No właśnie czy nam się uda?
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro kwi 13, 2011 14:56 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

martka pisze:Tak, bo ja pisałam o tej budowie przy Odrze, ale jest jeszcze kicia na budowie- na Piaskowej, jej tez nie zdązyłysmy złapać i sie okociła, chyba pod barakiem. Dzisiaj mamy spróbowac wyciągac ten miot, ale chyba nikłe sznase :(

ok. trzymam kciuki

jessi74

Post » Czw kwi 14, 2011 22:27 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

bylysmy dzis na Piaskowej, kotki sa pod barakiem i bardzo trudny dostep, wiec na razie odpuszczamy, matka jest karmiona a na budowie nikogo nie ma wiec maja szanse dopoki nie wyjda, a jak wyjda to mam nadzieje, ze je zlapiemy...za pewnie 5 tyg powrocimy do tematu.

zajrzalysmy obok na podworko na Purkyniego kolo centrali telef i tam stadko wyglodnialych kotow.
niektore maja dziwne jakby zwisajace brzuchy ale tak nie na calej dlugosci, czy to moga byc spaprane sterylki, guzy, a moze sa karmiace choc to zwykle inaczej wyglada. nie wiem:(
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Czw kwi 14, 2011 23:22 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

iga5 pisze:bylysmy dzis na Piaskowej, kotki sa pod barakiem i bardzo trudny dostep, wiec na razie odpuszczamy, matka jest karmiona a na budowie nikogo nie ma wiec maja szanse dopoki nie wyjda, a jak wyjda to mam nadzieje, ze je zlapiemy...za pewnie 5 tyg powrocimy do tematu.

zajrzalysmy obok na podworko na Purkyniego kolo centrali telef i tam stadko wyglodnialych kotow.
niektore maja dziwne jakby zwisajace brzuchy ale tak nie na calej dlugosci, czy to moga byc spaprane sterylki, guzy, a moze sa karmiace choc to zwykle inaczej wyglada. nie wiem:(

a to nie typowe kile posterylkowe?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 15, 2011 6:41 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Brzuszki kotków na Purkiniego- jakieś takie b. dziwne :roll: , nie wiem czy to wszystkie karmiące, czy jak????
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt kwi 15, 2011 9:53 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Natasza - w poniedziałek będę. Sorry ale byłam tak padnięta że ledwo do pracy wstawałam :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 15, 2011 22:14 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

jessi74 pisze:to Rózia- koteczka złapana na sterylkę :ok: złapana to skromnie powiedziane - co najmniej pół roku na nią polowałyśmy :twisted:
Obrazek

Rózia dzisiaj była na obejrzeniu brzucholka, zdjęciu szwów :ok: została też zaszczepiona :ok:
mały Marcyś też już zaszczepiony :ok:

jessi74

Post » Nie kwi 17, 2011 14:14 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Marcyś

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

jessi74

[poprzednia][następna]