Bella bez oczka, bez łapki ma już swój DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 20:06 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Info o poszukiwanym transporcie wrzuciłam na wrocławskie wątki :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt kwi 08, 2011 22:09 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Super wiadomości :ok:
Ale Belluni się udało,gdyby wiedziała co niedługo ją czeka,pewnie zadreptała by podłogę z niecierpliwości :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt kwi 08, 2011 22:30 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Kruszyna, ślicznie dziękuję za te wszystkie miłe słowa o cioci :) jej również było bardzo miło Ciebie poznać, dodam nawet, że jest wręcz zachwycona Twoją osobą, była bardzo zadowolona z wizyty i dzięki Tobie nabrała jeszcze większej nadziei na to, że wszystko musi się udać ;)

Co do wcześniejszych pytań skąd jestem i czy mam bliżej do Warszawy, to odpowiadam, że tak, ale niestety ani w chwili obecnej, ani w najbliższych miesiącach, z przyczyn ode mnie niezależnych, chociaż nie wiem jak bardzo bym chciała, nie mogę udać się do stolicy :( po prostu nie mogę wyjechać z miasta.

Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego np. ja miałabym jechać do Warszawy i podpisywać papiery żeby zaadoptować kotkę. Nie można po prostu wysłać dokumentów razem z kotką do cioci, ona podpisze co trzeba, a potem je odeśle? Ewentualnie jeśli jest to wymagane to wyśle wcześniej potrzebne dokumenty do stolicy, ksero dowodu osobistego czy co tam jest wymagane? Dziwne też moim zdaniem byłoby to, że nawet gdybym ja zaadoptowała kotkę, to co z tego, że formalnie ja jestem jej właścicielką, skoro ona sama i tak znajduje się ileś kilometrów dalej i do tego ciocia nie posiadałaby na miejscu odpowiednich dokumentów. Naprawdę nie rozumiem sensu tej procedury, która z tego co widzę utrudnia tylko sprawę, a przecież wszystko powinno być robione z myślą o zwierzaku, żeby jak najszybciej mógł się wreszcie znaleźć w kochającym domu a nie tkwić w schronisku nie wiadomo po co i na co tak długo. Zwłaszcza, że Bella z tego co widzę to już w ogóle jest tam biedna w odosobnieniu :(

Przykro mi, że tak się dzieje, mam wrażenie, że papierkowa robota staje się w pewnym momencie ważniejsza niż dobro zwierzaka i skrócenie jego cierpienia. Rozumiem, że osoby, które tutaj starają się pomóc nie wymyśliły tej procedury i to nie ich wina, ale kurcze jeśli to nadal będzie stanowiło taki problem to chyba czas najwyższy żeby ktoś odpowiedzialny za te przepisy przemyślał je raz jeszcze. No chyba, że ja jeszcze o czymś nie wiem, w takim razie prosze wyprowadzić mnie z błędu.

I naprawdę nie mogę nic więcej zrobić niż to, że zgłosiłam tutaj, że jest osoba, która bardzo chce przygarnąć Bellę :( Mam nadzieję, że jednak w końcu wszystko się uda bo byłoby to niewyobrażalnie przykre i smutne, że tylko z powodu odległości i dziwnej procedury miałoby nie dojść do adopcji, i to w dobie całej tej nowoczesnej komunikacji, przecież no na litość Boską, to nie jest wysyłanie kota za ocean samolotem do USA, czy Meksyku...

Uff.. Przepraszam za te moje długie wywody, ale musiałam się wygadać. Oby się wszystko jednak normalnie udało!!! I w imieniu moim i cioci dziękuję osobom, które mimo wszystko starają się pomóc i trzymają kciuki ;)

shikarie

Od: Śro mar 30, 2011 20:15

Post » Sob kwi 09, 2011 17:10 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Niestety nawet w schroniskach, pomimo zapału i dobrych chęci wolontariuszy nie można się obejść bez papierologii :( We Wrocławiu sprawy mają się podobnie :roll:

Jeżeli nie udałoby się znaleźć transportu wcześniej, to 19 kwietnia (o ile się nie mylę) kotkę mógłby zabrać sunicram. Polecam kontaktowanie się z nim bezpośrednio przez pw :ok:

A jak czytam takie rzeczy, co to wypisałaś w pierwszych linijkach postu, to się cała czerwienię :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob kwi 09, 2011 17:15 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Dziękujemy za informację o możliwości transportu :) Być może uda się wcześniej, ale to chwilowo musimy poczekać na decyzję, czy ktoś akurat będzie jechał na tej trasie :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob kwi 09, 2011 18:26 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

trzymam kciuki za szybki transport :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Belluniu :1luvu: wytrzymaj jeszcze trochę
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto kwi 12, 2011 20:02 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Już oficjalnie mogę napisać, że we czwartek będę w Warszawie i zabiorę Bellę do Wrocławia :ok: Mojemu TŻetowi trafił się niespodziewany wyjazd służbowy do stolicy i się z nim zabieram :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto kwi 12, 2011 20:12 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Kruszyna pisze:Już oficjalnie mogę napisać, że we czwartek będę w Warszawie i zabiorę Bellę do Wrocławia :ok: Mojemu TŻetowi trafił się niespodziewany wyjazd służbowy do stolicy i się z nim zabieram :ok:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto kwi 12, 2011 20:43 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

:D :D :D Za czwartek :ok: :ok: :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto kwi 12, 2011 20:51 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Kciuki dla Belli jak najbardziej są mile widziane :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto kwi 12, 2011 20:58 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

naline pisze:Kciuki dla Belli jak najbardziej są mile widziane :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto kwi 12, 2011 21:58 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

super wiadomość :ok: :ok: :ok: :ok: czwartek już tuż tuż :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto kwi 12, 2011 22:03 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

Bellusiu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto kwi 12, 2011 22:05 Re: Bella bez oczka, bez łapki w schronie płacze za domem! WAWA

swietne wiesci :kotek:
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

[poprzednia][następna]