Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury. [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 11, 2011 21:28 Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury. [*]

Ariel to 7 miesięczny samczyk, urodził się, jako bezdomny kociak w Gdyni Cisowej. Karmicielka zgłosiła nam chorego kota na koci katar. Pojechałyśmy, w piwnicy na rurach ciepłowniczych znalazłam leżącego kociaka. Nie bronił się, nie miał już sił. Gdy uniosłam go za sierść na karku i położyłam na ręku skóra nie wróciła na swoje miejsce, kot był strasznie odwodniony. Diagnoza przerażająca kot jest w opłakanym stanie. Decyzja dwóch weterynarzy była za eutanazją. Rozpłakałam się, bo już zdobył moje serce. Nie mogłam podjąć tej decyzji, była za trudna, błagałam o szansę i walkę o niego. Zrobione zostały testy na FIV i białaczkę na szczęście negatywne. Po spekulacjach doszłam do wniosku, że kot będąc chory na koci katar musiał w piwnicy zjeść trutkę na szczury. Tak weterynarz potwierdził, że to może być przyczyna jego stanu, odwodnienie, brak apetytu, żółtaczka, znaczny spadek masy ciała. KOT WAŻY MIMO 7 MIESIĘCY 1, 1 KG. To skóra i kości. Kot przez pierwsze dwa dni nie miał siły się ruszać, nie je sam. Ale w jego smutnych oczkach widzę walkę i chęć życia. Potrzebuje tylko mojej miłości i opieki. Ale Państwa też potrzebuje pomocy w sfinansowaniu jego leczenia, dobrej karmy. Przydałby się elektryczny kocyk. Na razie dogrzewany jest termoforem, który często trzeba wymieniać. A na to ja nie mam pieniążków. Pomóżcie mi i Arielowi w tej walce, pomóżcie nam WYGRAĆ.
DT Weronika 519-653-920 werneu@wp.pl
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem „PKDT- Wirtualna adopcja Ariela”

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 15, 2011 11:54 przez Werneu, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Pon kwi 11, 2011 21:40 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

Ale biadaczysko :(
Buraski mimo że takie zwykłe to jednak są niezwykłe.
Trzymam kciuki!
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pon kwi 11, 2011 21:43 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

taki sliczny :cry:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon kwi 11, 2011 21:46 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

kot będąc chory na koci katar musiał w piwnicy zjeść trutkę na szczury.

już by nie żył - warfaryna - główny składnik trutki na szczury powoduje krwotok wewnętrzny
kot umiera w potwornych męczarniach
kot jest "tylko" zagłodzony i chory na KK, rozumiem że miał być "chwytliwy" tytuł, ale bez przesady :roll:
AnielkaG

Post » Pon kwi 11, 2011 21:53 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

AnielkaG pisze:
kot będąc chory na koci katar musiał w piwnicy zjeść trutkę na szczury.

już by nie żył - warfaryna - główny składnik trutki na szczury powoduje krwotok wewnętrzny
kot umiera w potwornych męczarniach
kot jest "tylko" zagłodzony i chory na KK, rozumiem że miał być "chwytliwy" tytuł, ale bez przesady :roll:

to wytłumacz żółtaczkę, niewydolność wątroby, smród moczu i kału samą chemią ??? nie ja to wymyśliłam to przypuszczenia weterynarza i oględzin miejsca w którym znajdował się kot.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Pon kwi 11, 2011 23:25 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

nie ma co polemizować czy jadł te trutkę, czy nie. wygląda jak kupka nieszczęścia i żyje dzięki weronice. gdyby znalazł go ktoś inny, sądzę że byłby uśpiony. biedny, trzymam kciuki, może ktoś choć podaruje elektryczną podusię :?:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon kwi 11, 2011 23:42 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

będę tu zaglądać.

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Wto kwi 12, 2011 0:16 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

Boshe co za biedak :cry:
Może mógłby ktoś zrobić allegro cegiełkowe skoro pieniążki zbierane są na konto fundacji,bo to jedyna rozsądna opcja w tej chwili.
Co za bidulek...

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Wto kwi 12, 2011 0:19 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

Widziałam Ariela w pierwszej dobie po przybyciu do Weroniki, same nieszczęście! Dziewczyna tak o niego zadbała, że kot już wstaje o swoich siłach, po kilku dniach widać znaczną poprawę a myślałam, że umrze! Weronika trzymam kciuki za powodzenie! Tak trzymaj! :ok:

Nie możemy robić cegiełek :( ale ogłoszenia o wsparcie i nowy domek jak wyzdrowieje bardzo sie przydadzą!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto kwi 12, 2011 7:32 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

Trzymam kciuki,w podobnym stanie był Filipek którego znalazłam w piwnicy.Teraz idzie już do adopcji.Ariel też wydobrzeje.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto kwi 12, 2011 8:25 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

to wytłumacz żółtaczkę, niewydolność wątroby, smród moczu i kału samą chemią

z głodu
AnielkaG

Post » Wto kwi 12, 2011 9:23 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

Warto chyba go nawadniać kroplówkami, dożylnie lub chociaż podskórnie. Czy on sam daje radę jeść?

Straszny biedaczek.
Kciuki :ok: , pewnie teraz ten pierwszy czas będzie decydujący.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto kwi 12, 2011 11:52 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

Weronika trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Ariela :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto kwi 12, 2011 19:28 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

mpacz78 pisze:Warto chyba go nawadniać kroplówkami, dożylnie lub chociaż podskórnie. Czy on sam daje radę jeść?

Straszny biedaczek.
Kciuki :ok: , pewnie teraz ten pierwszy czas będzie decydujący.

Nie je sam karmię go strzykawką, oczywiście nawadniam kilka razy dziennie podskórnie sama w domu
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Wto kwi 12, 2011 19:29 Re: Ariel z powodu choroby odżywiał się trutką na szczury.

Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

[następna]