PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 19:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

U nas także bardzo zimno i wieje - chyba pogoda chce nam znów utrudnić łapanie. Nie poddamy się jednak :ok: Jedziemy w nocy z niedzieli na poniedziałek - o 24:01 powinnam dotrzeć do Krakowa, zapakujemy już wysterylizowane koty do samochodu i... w drogę. Chcemy dotrzeć bardzo wcześnie, by koty nie były najedzone. Może do tego czasu pogoda się poprawi?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt kwi 08, 2011 22:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

edii, matka maruda, grzanka.ch, p. Adrian (bazarek Bell_a), MałgochaPe, Ziółko, foczka.skoczka, XAgaX, Megana - dziękujemy za wpłaty! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie wiem nawet jak dziękować tym, którzy tak niestrudzenie wystawiają bazarki na OZ - jesteście dziewczyny po prostu kochane. Bardzo, bardzo dziękujemy za wpłaty! Bardzo dziękujemy także tym, którzy biorą udział w bazarkach dla PJD :1luvu:

Wątek (str. 1) nieco ;) zaktualizowany, jeszcze czekam na spłynięcie faktur i pozostałej części "wyciągu" z konta, by dokończyć liczenie - wybaczcie proszę opóźnienia.
Obrazek

ryśka

Post » Nie kwi 10, 2011 17:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

A my powoli pakujemy się do Zochcina - teraz tylko czas na drzemkę przed wyjazdem, żeby nabrać sił :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie kwi 10, 2011 17:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Trzymamy kciuki!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie kwi 10, 2011 17:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Ja też trzymam kciuki! Powodzenia w Zochcinie! :ok:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Nie kwi 10, 2011 19:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

A ja właśnie czekam na pociąg do Krakowa, by dołączyć do ekipy :)
Mam pecha jakiegoś - siedzę w warszawskim mcdonaldzie i przysiadają się do mnie co chwilkę świry. Mam trzecią panią przy stoliku. Właśnie mnie zapytała, czy jestem za tym, żeby poznać prawdę o Smoleńsku - czy zostali zabici, czy nie. :o
Obrazek

ryśka

Post » Pon kwi 11, 2011 7:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Melduję, że druga bitwa pod Kielcami zakończyła się pełnym sukcesem! :balony: Dzielne oddziały już wracają do Krakowa. Misję udało się wypełnić w stu procentach - pozostałe dwa koty zostały złapane!
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon kwi 11, 2011 7:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

:ok:
Nie zamarzły ?
W Sandomierzu o świcie było - 2 stopnie :(

http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Sandomierz/
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon kwi 11, 2011 11:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Ależ w Zochcinie była piękna noc o 4! Zagwieżdżone niebo i totalna cisza, tak że było słychać szum każdego listka....

Koty postanowiły się z nami przywitać dopiero o świtaniu, więc pierwszą godzinę po przyjeździe poświęciliśmy na krótką drzemkę. Gdy koty już się pojawiły, złapała się najpierw bura (chyba)koteczka z białymi skarpetkami, a następnie czarny (chyba)kocurek - brat(?) Tycinków :).

Na wszelki wypadek nastawiliśmy klatkę łapkę, po czym zostaliśmy zaproszeni na kawę - smakowała przepysznie po tym mroźnym poranku!

Z przyjemnością nakręcaliśmy sceny wypuszczania kotów - Dzikie Spojrzenia I i II oraz Duży, Zły i Groźny pobiegli przed siebie w te pędy, chociaż II podejrzewał podstęp i nie chciał na początku w ogóle wyjść. Tycinkowie oddalili się spokojnym krokiem, a Buba - Buba wcale nie chciał wychodzić! :). Kikuni też nie bardzo się spieszyło.

Ledwie wróciliśmy pakować kontenerki, okazało się, że klatka-łapka jest znowu pełna! Złapał się do niej... Buba. Zdecydowanie nie chciał się z nami rozstawać 8) .

Ogromne podziękowania dla Piotrka, który zgodził się poprowadzić samochód na tę brawurową wyprawę. Byłyśmy pod wrażeniem, jak niesamowicie sobie radził ze zmęczeniem po tak długiej jeździe o tak nieprzyzwoicie wczesnej porze 8O :1luvu: .

Zdjęcia kociastych już wkrótce!

:)

luelka

Post » Wto kwi 12, 2011 10:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Oba zochcińskie koty są właśnie sterylizowane - po raz serdeczne słowa wdzięczności należą się Piotrkowi, mężowi Ziółko, który dzisiaj pomógł w przetransportowaniu kotów do weta :1luvu: . Bez niego nie wiem, jak dałabym sobie ze wszystkim radę.

Jak tylko skończy się zabieg, dowiemy się na pewno, jakiej płci są zwierzaki. Od weterynarza odbiera je Stachurka, która posiedzi z nimi do nocy, pilnując, czy zbierają się bez problemu po narkozie. Czeka nas wielkie sprzątanie i wietrzenie i pranie - ależ ten "kocurzy" zapach się do wszystkiego przykleja! :|

Zaraz zgrywam zdjęcia - więc relacja będzie gotowa niedługo :).

luelka

Post » Wto kwi 12, 2011 12:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

A tu jeszcze zdjęcia "pierwszej partii" kotów zochcińskich:

Duży, Zły i Groźny niedługo po zabiegu:

Obrazek

Tycinkowie po zabiegu:
Obrazek

A tutaj Tycinkowie podczas zabawy parę dni po zabiegu:

Obrazek

luelka

Post » Wto kwi 12, 2011 12:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

A tu jeszcze odkopałam filmik z Tycinkami :)

http://www.youtube.com/watch?v=jGnq3SnC46E

luelka

Post » Wto kwi 12, 2011 14:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Dwie kotki! :).

Czarne-z-białymi-plamkami okazało się dziewczynką. Podczas sterylizacji okazało się też, że ma anomalię w budowie macicy - nie przeszkodziło to jednak oczywiście w wykonaniu zabiegu. Kotka dostała pseudonim Mufka.

Pręgowana kotka z białymi skarpetkami została nazwana przez nas Czapką (może Ryśka napisze dlaczego :twisted: ).

Obie są jeszcze "zmulone" po narkozie, dzisiaj do późnej nocy będzie przy nich dyżurować Stachurka. Jutro rano ja jadę na kontrolę, zobaczyć, jak się dziewczyny mają. Czapeczka jest miłą, oswojoną kotką, która garnie się do rąk i strrrraszliwie ma dużo do powiedzenia :). Gadułka jedna :1luvu: .

luelka

Post » Wto kwi 12, 2011 16:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

właśnie chwilkę temu zrobiłam przelew z bazarku z książkami, dokładnie 55,50zł :D

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Wto kwi 12, 2011 17:14 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 75! BITWA pod Kielcami!:) Z tarczą! :D

Album z drugiego wyjazdu do Zochcina można obejrzeć tutaj: http://www.facebook.com/album.php?id=38 ... aid=350555

I ja tam byłam, zdjęcia pieczołowicie robiłam :mrgreen: .

luelka

[poprzednia][następna]