Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 16:02 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

i jak się ma Zoe??
Ostatnio edytowano Wto kwi 05, 2011 19:28 przez Ziółko, łącznie edytowano 1 raz

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Wto kwi 05, 2011 18:43 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

Właśnie, jak Zoe?
Jest pod opieką wet. Ali?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto kwi 05, 2011 20:49 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

Mrr, tak, pod opieką doktor Ali Banaś :).

Zoe czuje się lepiej - nie wymiotuje, nie ma biegunki. Ma apetyt i ma masę energii :). Dietę ma na razie ciągle indykową, ale tylko trochę siemienia - i już wszystko nie jest zmielone. Jutro dostanie dodatkowo marchewkę, a pojutrze zacznę dodawać namoczonego RC Sensibla w małych ilościach - wszystko delikatnie, żeby w razie czego wyłapać pogorszenie. Mała dostaje też antybiotyk - na razie do niedzieli. Próbuję złowić próbkę jej kału do badania, ale Zołzi się kryguje i póki co nie udało mi się ciągle trafić na nią w kuwecie, widzę tylko, że na miejscu nie ma biegunek.

Aha, i praktycznie nie kicha :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro kwi 06, 2011 21:30 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

przepraszam, że bez przedstawienia i zapowiedzi, ale... pilnie potrzebuję namiar (telefoniczno-mailowy) na karmicielki z okolic Malborskiej w Krakowie. Załączam wątek o Zeldzie. Proszę o pomoc.

viewtopic.php?f=1&t=126169&start=135
ObrazekObrazekObrazek

BartekBohdan

Od: Sob kwi 02, 2011 23:13

Post » Wto kwi 12, 2011 10:57 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

BartekBohdan pisze:przepraszam, że bez przedstawienia i zapowiedzi, ale... pilnie potrzebuję namiar (telefoniczno-mailowy) na karmicielki z okolic Malborskiej w Krakowie. Załączam wątek o Zeldzie. Proszę o pomoc.

viewtopic.php?f=1&t=126169&start=135

BartekBohdan, czasami kręcimy się po tej okolicy - będziemy mieć oczy i uszy otwarte. Niestety nie mam namiarów do żadnej karmicielki, którą można by w tamtych okolicach podpytać :| . Trzymamy kciuki za odnalezienie Zeldy!

A ja chciałabym napisać, że Loa została otoczona Mecenatem przez Majorkę! :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Koszty opieki nad kicią są teraz bardzo duże (potrzebuje m.in. "mokrej" karmy weterynaryjnej - delikatnej dla przewodu pokarmowego, jest też w trakcie diagnozowania, więc dochodzą do tego niebagatelne kwoty związane z badaniami). Majorka zgodziła się, żeby ktoś dołączył się do niej jako Mecenas koteczki - jeśli znalazłaby się jeszcze jedna "dobra dusza", która chciałaby w jakimś zakresie wspomóc Loę - to kicia będzie bardzo wdzięczna!

luelka

Post » Wto kwi 12, 2011 16:47 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

luelka pisze:Majorka zgodziła się, żeby ktoś dołączył się do niej jako Mecenas koteczki - jeśli znalazłaby się jeszcze jedna "dobra dusza", która chciałaby w jakimś zakresie wspomóc Loę - to kicia będzie bardzo wdzięczna!

Ja nie tyle się zgodziłam, co bardzo proszę, mam jeszcze inną koteczkę "pod mecenatem", też wymagającą leczenia, i obu nie dam rady w całości zasponsorować.Tak więc radością z odzyskania zdrowia przez Loę chętnie się jeszcze z kimś podzielę :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro kwi 13, 2011 19:22 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

A ja przed chwilą zadzwoniłam po wyniki badań Zoe (kał pod kątem pasożytów i lamblii) - oba badania ujemne :ok: . :dance2: :dance2:

W piątek powinny dojść kolejne wyniki, tym razem z labu z krwi (morfologia i badanie na hemobartonellę). I jeśli wszystko pójdzie dobrze, to Zoe przeprowadza się do siebie :).

Kota cały czas czuje się dobrze, bryka, psoci, harcuje, poluje, nosi pluszowego szczura w zębach, mruka, tuli się, znowu goni... Czyli cała ona w pełnej krasie :).

luelka

Post » Śro kwi 13, 2011 20:03 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

To bardzo dobra wiadomość :ok:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon kwi 18, 2011 18:02 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

A za godzinę Wielka Chwila dla Zoe. Prosimy o kciuki! :ok: :ok: :ok:

luelka

Post » Pon kwi 18, 2011 18:13 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

Mocne! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon kwi 18, 2011 19:41 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

No i pojechała! Tak bardzo się cieszę - a oczy takie wilgotne :oops: :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Jeszcze dzisiaj mam dostać wieści z nowego domu :).

luelka

Post » Pon kwi 18, 2011 20:29 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

To ci wiadomość! :ok: Też jestem ciekawa wieści :)
Obrazek

Majorka

Post » Pon kwi 18, 2011 20:32 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, LILA MA DOM A DZIDKA MECENASA! :))

Widziałam na fb! :dance: :dance2: Zoe! Taka była maleńka brunatna kuleczka. Niech jej się wiedzie :).

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro kwi 20, 2011 17:05 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, ZOE MA DOM!!! :))

luelko kochana, jak się ma Loa?
Obrazek

Majorka

Post » Czw kwi 21, 2011 8:55 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, ZOE MA DOM!!! :))

To ja w imieniu Stachurki przekażę, co u Loi. Ostatnio kota miała znowu załamanie stanu zdrowia - te objawy co zwykle, wyglądające na tyle poważnie, że Ania rozważała jednak podanie kolejny raz sterydu. Okazało się jednak, że udało się kotę wyprowadzić z tego stanu po prostu dietą - kota dostaje teraz codziennie gotowanego indyka z gotowaną marchewką i siemieniem lnianym. I przynosi to zupełnie dobre rezultaty! To bardzo ważne, zwłaszcza ze względu na to, że nerki Loi nie pracują najlepiej.

Poza tym Ania opowiadała mi, że miała ostatnio "włam" do indyka :D. Zostawiła, wychodząc z domu, w garnku ugotowanego indyka i marchewkę, przykryte przykrywką. Uprzytomniła to sobie dopiero poza domem, więc wracając spodziewała się zastać pół kuchni w indyku, wodzie spod indyka etc.

Gdzieżby tam. Owszem, indyka nie było w garnku - ale grzeczne koty zostawiły nawet przykrywkę na garnku, tylko odwróconą do góry nogami :D. :ryk:

luelka

[poprzednia][następna]