Kocice do sterylizacji. Prosze o pomoc!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 12, 2011 10:05 Kocice do sterylizacji. Prosze o pomoc!

Ewa niedawno adoptowala kocurka, od forumowej Seji, tak tez trafila na miau i wciagnela sie w pomoc kociastym :)
Kilka dni temu poprosila mnie o pomoc, obok jej domu kreci sie oswojona koteczka, z powiekszajacym sie brzuszkiem :roll:
Udalo sie zalatwic darmowa sterylizacje i w dniu wczorajszym kicia zostala aborcyjnie wysterylizowana ;) teraz rusza ogloszenia i Ewa sprobuje znalezc jej domek, no ale o tym bedzie w innym watku ;)

Kolejny problem ktory Ewa mi przyblizyla, to koty sasiada, a wlasciwie podworkowe koty ktore on karmi, w tym 3 kocice, co rusz rodzace :( maluchy, wiadomo, odchodza z tego swiata w sposob wszytskim nam znany, przy pomocy czlowieka...to biedny czlowiek, dba o te koty ale co wiecej moze zrobic...
Ewa rozmawiala z nim i jest bardzo chetny by kotki wysterylizowac, jednakze nie stac go na to, Ewy tez...a darmowe sterylizacje sa juz poza zasiegiem w tym roku.
Ewa nie chciala zakladac tego watku, bo glupio jej prosic o pomoc...ale ja postanowilam zrobic to w jej imieniu...
Prosze o pomoc w sfinansowaniu tych sterylizacji, by kolejne maluszki nie musialy sie juz rodzic i umierac a kocice cierpiec z tego powodu....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto kwi 12, 2011 10:21 Re: Kocice do sterylizacji. Prosze o pomoc!

Cześć lecznic oferuje niższe ceny jeszcze w kwietniu z okazji Ogólnopolskiej Akcji Sterylizacji. Poszukajcie czy jakaś lecznica jest blisko Was http://www.akcjasterylizacji.pl/
Wystawcie różne "przydasie" domowe na bazarki, allegro. Napiszcie do organizacji pro-zwierzęcych w Waszej okolicy prośbę o sfinansowanie zabiegów. Zróbcie zbiórkę w okolicy gdzie bytują kotki...tu ostrożnie, ale może się udać.
Trzymam kciuki :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto kwi 12, 2011 10:36 Re: Kocice do sterylizacji. Prosze o pomoc!

Asiu, dziękuje za rady, sama do takowej fundacji w Trojmiescie należę, niestety obecna sytuacja finansowa jets bardziej niz tragiczna i niestety z tego zrodla nie uda sie pomoc tym kotom :roll:
Oczywiscie zabiegi ktore bylyby zrobione beda w duzo nizszych cenach aniezeli standardowo...
Sama mam duzo zajec zwiazanych z kotami i sterylizacjami i staram sie pomoc Ewie jak moge i tym kotom.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05