Śliczna, 5-miesięczna MUSZKA o krótkich łapkach [Łódź]

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 16:21 Śliczna, 5-miesięczna MUSZKA o krótkich łapkach [Łódź]

Muszkę wzięłam z przytuliska w Głownie do siebie na DT 13 marca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na początku bardzo bała się psów, w schronisku była atakowana. Z czasem zaczęła się przyzwyczajać, i teraz nie boi się już psów, uwielbia się z nimi bawić. Do kotów jest ok.
Muszka bardzo ładnie uczyła się załatwiać na dworze. Czasami zdarzało jej się w domu, ale już ładnie załapywała o co chodzi.
Po krótkim czasie znalazła domek, miało być super, Pani miała pieska wychowanego od szczeniaka, ale ze starości umarł. Wizyty, umowy, sterylizacja, wszystko zaakceptowała. Miało być tak pięknie.
Po 3 tygodniach dostaję meila, że mam natychmiast psa zabierać, bo szczy w domu. Pojechałam i zabrałam. Pani okazała się bardzo nieodpowiedzialna, i bezczelna, podczas jak zabierałam Muszkę siedziała w internecie z córką i przeglądały stronę z adopcjami psów. Muszki pozbyły się jak zabawki i już szukały kolejnego psa.

Muszka wróciła do mnie. Teraz niestety na nowo trzeba ją uczyć załatwiania na dworze, bo robi tylko w domu. Pani chyba nie zdawała sobie sprawy że to taki mały szczeniak, i że trzeba z nią często wychodzić. Jest jeszcze malutka, i nie rozumie, że nie można robić w domu. Trzeba dać jej trochę czasu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To kochana suczka, cieszy się na widok człowieka, cieszy się gdy się do niej mówi, merda ogonkiem i się "uśmiecha".
Teraz szukamy najlepszego z najlepszych domków. Ta psinka jest tak kochana, że w pełni na taki zasługuje.

Ładnie chodzi na smyczce. W przyszłości będzie raczej średnio-mała, taki wyrośnięty jamnik. Ma ok. 5 miesięcy, waży ok. 4 kg.
Może zamieszkać w domu z innymi zwierzętami. Na koty raczej nie zwraca uwagi, czasami podejdzie i powącha, ale z reguły nie gania ich.
Ma książeczkę zdrowia, jest zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona i ma chipa. Całkowicie zdrowa.

Tylko domku brak...

Sunia przebywa w domu tymczasowym w Łodzi, ale postaram się dowieźć ją gdzie trzeba, byleby tylko domek był najlepszy.

Kontakt : nika2806@vp.pl lub 502-540-078 (po godz. 16)

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie kwi 10, 2011 16:33 Re: Śliczna, 5-miesięczna MUSZKA o krótkich łapkach [Łódź]

Jejuuuu jaka cudowna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Swoją drogą moja sunia ma 1,5 roku i nawet mimo częstego wychodzenia nie załatwia się poza domem, tylko kiedy jej się zechce to KUC i po krzyku... Ale w życiu bym jej nie oddała...

Poza tym to szczeniak, to norma, że jeszcze będzie podsikiwał i trzeba go uczyć :roll:

Ehhh...

No ale sunia jest cudna i na pewno szybko znajdzie nowy dom!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon kwi 11, 2011 14:06 Re: Śliczna, 5-miesięczna MUSZKA o krótkich łapkach [Łódź]

Jejku jaka piękna :1luvu:
Ja też jestem głownianka "z urodzenia" :mrgreen:
Przecudowny, mądry pysio.
Nie mogę mieć psa :(
Będę kibicować cudnej maliźnie :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pon kwi 11, 2011 14:38 Re: Śliczna, 5-miesięczna MUSZKA o krótkich łapkach [Łódź]

ifciastu pisze:Swoją drogą moja sunia ma 1,5 roku i nawet mimo częstego wychodzenia nie załatwia się poza domem, tylko kiedy jej się zechce to KUC i po krzyku... Ale w życiu bym jej nie oddała...

Poza tym to szczeniak, to norma, że jeszcze będzie podsikiwał i trzeba go uczyć :roll:

Moja osobista sunia nauczyła się robić na dworze dopiero jak miała roczek...
Jak była malutka, była operowana, później znowu, bo się paprało, później musiała być tylko w domu do czasu zagojenie ranek, później szczepienie, odrobaczenie... I jakoś jej nie wywaliłam, nawet mi to do głowy nie przyszło :evil: :roll:

Dla Muszki być może coś się szykuje...
Wczoraj miała gości, ale na razie próbuje zniechęcić Panie, co do tego sikania :wink: Bo jakoś boję się ją wydać po tej pierwszej "adopcji" :cry:

Ale proszę o kciuki :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto kwi 12, 2011 8:34 Re: Śliczna, 5-miesięczna MUSZKA o krótkich łapkach [Łódź]

nika28 pisze:
ifciastu pisze:Swoją drogą moja sunia ma 1,5 roku i nawet mimo częstego wychodzenia nie załatwia się poza domem, tylko kiedy jej się zechce to KUC i po krzyku... Ale w życiu bym jej nie oddała...

Moja osobista sunia nauczyła się robić na dworze dopiero jak miała roczek...
Jak była malutka, była operowana, później znowu, bo się paprało, później musiała być tylko w domu do czasu zagojenie ranek, później szczepienie, odrobaczenie... I jakoś jej nie wywaliłam, nawet mi to do głowy nie przyszło :evil: :roll:

Dla Muszki być może coś się szykuje...
Wczoraj miała gości, ale na razie próbuje zniechęcić Panie, co do tego sikania :wink: Bo jakoś boję się ją wydać po tej pierwszej "adopcji" :cry:

Ale proszę o kciuki :ok:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto kwi 12, 2011 10:39 Re: Śliczna, 5-miesięczna MUSZKA o krótkich łapkach [Łódź]

Ależ to-to urocze. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Az gębusia sama się śmieje do Maluchy. :D :lol:

Mocne kciuki za dobry domek. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14