Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 11, 2011 12:39 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Hej,witajcie Dobre Duszyczki :) naszego wątku :)

bez Czaruni nasze życie w ogóle nie jest takie samo-przeciwnie-jest zupełnie inne i o wiele,wiele bardziej beznadziejne..biorąc po uwagę pozostałe okoliczności również...
Nasze kocie stadko-choć kochane i teraz jeszcze bardziej przytulane,to wstyd się przyznać ale nie cieszy już tak samo jak przedtem..jednym ukochanym kocim futerkiem tak wiele ubyło że szok...
wciąż łapię się na tym że nierealnie marzę aby cofnął się czas..jeśli nie da się go cofnąć aby tragedii zapobiec to chociaż po to abym mogła Ją choć jeszcze raz przytulić :cry: :cry: :cry:
-choć ze wszelkich konsultacji wynika że zginęła w sekundę-dokładnie w momencie gdy ten sk..... Ją złapał..a więc ani chwili nie cierpiała-lekarze mówią że może nawet momentu swojej śmierci nie zauważyła,na co wskazuje całkowity brak jakichkolwiek śladów dookoła a i śladów walki albo choćby przerażenia na Jej pysiu i ciałku..to jedyne pocieszenie-no i to że teraz na pewno jest całkowicie szczęśliwa i wolna od ziemskiego życia a i na pewno spotkała Ralfika i Dina oraz Kłapika których bardzo lubiła..i z nimi bryka teraz szcześliwie po pachnących łąkach...

wszystkie pozostałe nasze sprawy bez większych zmian..na szczęście baz zmian na gorsze ale niestety i bez zmian na lepsze...

Edisia niby trochę odzyskała apetyt ale burczenie w brzusiu nie ustaje to i humorek jest do niczego-okazuje się że leczenie na lamblię jest b.b. długotrwałe i serio-nie mam pewności czy temu podołam :roll:

Wszystkie pozostałe tymczaski kochane jek zwykle i zgrubsza zdrowe ale bywam u nich dosłownie przez moment na dzień co powoduje moje kolejne wyrzuty sumienia i żal że zanim pójdą do domków nie spędze z nimi tyle czasu ile im się nalezy i ile ja sama bym chciała,gdyby sytuacja była normalna..

przy tym wszystkim martwica skóry w 3 miejscach u Carlita (jako,jak się okazuje,oczywiste i częste powikłanie po Baytrilu o którym dr.N."zapomniała" mnie poinformować) to już pikuś choć na kilka tygodni lub miesięcy wpłynie istotnie na urode przystojniaczka :oops:...nóż się sam w kieszeni otwiera ale p. dr. tel nie odbiera a więc i objechać jej nie moge..

a tak łatwo było można tego uniknąć gdyby tylko nie "luki w pamięci" pani dr.

W najbliższym czasie do domków pójdą:
Mela ok czwartku, :kotek:
Roman ok weekendu, :kotek:
Bella- jak juz Jus przygotuje swoje mieszkanie... :kotek:
Edisia-w maju. :kotek:
może Promyś-jak domek okaże się wystarczająco fajny na potrzeby naszego Księciunia :D :kotek:

Zostaną mi 4 ,wbrew pozorom,dość podobne do siebie dziewczynki-
dzikawa Fionka-które już bardzo,wręcz niewiarygodnie wyładniała :mrgreen: ,
przerażona światem Trusia-której oswajanie obecnie siłą rzeczy musiało pójść w odstawkę ale przed nią jeszcze sterylka :roll: ,
urocza i prawie wyleczona z grzyba Blusia-będzie miała powodzenie,jak sądzę :D i
oczekująca na wyleczenie z grzyba, umożliwiające operację oczka i guzka,oraz sterylke Ciumcia-urocza i lekko długowłosa :D

Na razie,do czasu uporania się z życiem które nas tak dotkliwie przygniotło ,nie weżmiemy na tymczas żadnego nowego kicia-no może poza absolutnie awaryjnymi (tylko zdrowymi) na krótkie TDT-tego pewnie w razie absolutnej konieczności nie będę w stanie odmówić..

nawet wiosna mnie wcale nie cieszy....

może chociaz Wy,dziewczyny, wprowadzicie tu trochę humoru?? chętnie poczytałabym dla odmiany o czymś wesołym bo weekend martyrologiczny w TiVi nie poprawił nastroju :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon kwi 11, 2011 12:53 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Rany, Smarti, przytulam mocno. Naprawdę smutne to wszystko.
Ale musi być dobrze, teraz trzeba po prostu zacisnąć zęby i robić swoje.

Co do siatek jeszcze: http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon kwi 11, 2011 12:57 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Obrazek W ramach poprawiania nastroju przytulam bardzo mocno Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 11, 2011 13:04 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Co do wesołych spraw, to moje futra tak rozrabiają, że ich pomysłowość coraz bardziej mnie zadziwia.
Ostatnio najmłodsi upodobali sobie firanki w kuchni - potrafią albo zerwać całą albo przesunąć pod druga ścianę, odsłaniając całe okno 8O
Chociaż jednocześnie jest to trochę męczące.

Erin

Post » Pon kwi 11, 2011 14:12 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Smarti chociaż teraz trudno w to uwierzyć , ale jak mówią słowa piosenki : 'A po nocy przychodzi dzień,

A po burzy spokój....'
W trudnych chwilach tego się trzymam.... :(
Dużo ciepłych myśli dla ciebie , najbliższych i futer :1luvu:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pon kwi 11, 2011 14:46 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Smarti sorki, że tak nie pisze ale jak sobie pomyślę co ja bym czuła na Twoim miejscu to aż nie mogę oddychać :( :cry: Chyba nie jestem dobra w pocieszaniu :roll:
Ale czytam i jestem
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 11, 2011 15:24 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Gibutku- ja Cię rozumiem-ja sama nie mogę i chwilami to w ogóle nie chce mi się już więcj oddychać!
sorki że tak piszę,może ktoś pomyśli że głupio,wiem że muszę się ogarnąc i wiem już też że "czas leczy rany"..
ale póki co nie chce mi się nic..

na domiar złego dostałam wiad. ze przyjeżdża do nas moja zagraniczna siostra cioteczna z męzem więc mam wielkie sprzątanie-
w zw z tym muszę zwolnić pokój gościnny i dlatego Blusia ,jako jednostka jeszcze troszkę zagrzybiona :mrgreen: ,dziś wedruje do Ciumci,a Bella,jako jesdnostka zdrowa jak rybka (przynajmniej od grzyba i ogólnie chyba też :D ) wędruje do nas do sypialni-innego wyjscia nie ma-mam nadzieję ze Carlito nie wkurzy się nagłą zmianą,choć już raz jak ich próbowałam poznać to mafioso się uroczyście "wyrzygał" na widok skandynawskiej piękności :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: .

Erin-moja wet.Ania nie wie czy przyszły pieniążki na Jej konto-zapewne przyszły ale ona zawsze jest w takim niedoczasie że nie wie nic.."bywa na koncie raz w miesiącu"..

..a wiecie że Karmelek ugryzł pana? Pan chciał Karmelka siłom i godnościom osobistom ściągnąć z Karmelka ulubionej szafy,to i Karmelek się panu odgryzł,jak należy...groziło Karmelkowi 2 tyg karceru ale na szczęście pan zrozumiał ze to nie Karmelek do końca jest tu winien..
Marzenia się nie pochwaliła jaka miałyśmy jazdę w niedzielę :?: na szczęście już chyba wszystko dobrze,ale było na prawdę niewesoło
:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon kwi 11, 2011 15:30 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Ja przepraszam, że tak przeciągam to wszystko ale chciałabym żeby w miarę to grało i miało sens. Teraz nas nie ma więc to zwyczajnie nie ma sensu... Również wypadły nam dzisiaj sprawy rodzinne - czeka nas wyjazd do Gdańska do chorego wujka. Nie wiadomo czy nie będzie trzeba go przeprowadzać do Warszawy... Cholera też nie wiem jak to będzie. Jeśli go tu przeniesiemy też pewnie czeka nas remont starego domu w Gdańsku bo przecież go nie zostawimy żeby zrobiła się tam rudera... Pomijając fakt, że będzie trzeba się wujkiem zajmować.. Tylko pójść i się pochlastać... :?
Gucio jest u mamy TŻ-a i tam sobie tymczasuje przez tydzień. Nie chciałabym jej obarczać również tygodniem nieprzespanych nocy bo przecież kto to wie jak będą reagowały na siebie kociaste jakby zostały od razu we 2 :twisted:
Dzięki takim okolicznościom o remoncie możemy zapomnieć bo kiedy to wszystko kurcze robić??

Smarti napisz w wolnej chwili jak stoisz z jedzeniem to podrzucę jak będę i Ty będziesz żebyś chociaż o to nie musiała się martwić...

A te nieszczęścia to chyba lawinami :(
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon kwi 11, 2011 15:42 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Nie napisałam o Karmelku, bo już nie miałam sił..... choróbsko mnie żżera w ekspresowym tempie, a ja nawet na leki nie mam pieniędzy i nie mogę odwołać spotkania za godzinę, za które dostanę od razu kasę.... co za życie.... dlatego skoro i tak już wychodzę to popędzę wieczorem na wizytę pa dla Brynia.... a z powodou nerwów o Karmelka tzn jego dalszy los to cały dzień dziś jestem w lekkim napięciu,m choć przecież nawet gdyby wrócił z adopcji to nie jest to jakaś tragedia...

szalony Kocie - link do stronki republiki to jest własnie link do dokładnie tych samych ludzi, bo oni oprócz strony poswięconej osiatkowaniom mają też swoją stronę o kotach.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon kwi 11, 2011 17:24 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

a co to za wizyta dla Brynia?

bo ja tam nie wchodzę bo obecnie i tak nic nie mogę pomóc więc wchodzić nie chcę :roll:

smarti

Post » Pon kwi 11, 2011 18:15 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

smarti pisze:a co to za wizyta dla Brynia?

bo ja tam nie wchodzę bo obecnie i tak nic nie mogę pomóc więc wchodzić nie chcę :roll:

Domek całkiem fajny, doświadczony w ciężkich przypadkach. A Bryś białaczkowy.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon kwi 11, 2011 18:30 Re: Kicie u Smarti-Żegnaj Najukochańsza Czaruniu [']

Dobrze, że dostanie szansę, bo przy tej paskudzie to podstawa.

O fakturę zapytam Mruczeńkę.

Erin

Post » Wto kwi 12, 2011 10:10 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Edisia nie je..

Bardzo martwimy się z Marzenią o Edisię-wciąż burczy jej w brzusiu, nie je,wychudła..
o ile lekarka do wczoraj była pewna że to lamblie o tyle wczoraj zmrozili mnie pewnym tekstem wypowiedzianym niby żartem ale wyrażnie przyznali się że nie wiedzą co jej jest i jak ją dalej leczyć skoro poprawy nie ma żadnej a kotusia nie je,burczy na cały pokój,nie pozwala sobie podac żadnych leków no i jest tak kruchutka i chudziutka że strach ją do czegokolwiek zmuszać...

a ja w obecnej syt psychicznej i życiowej nie jestem w stanie zadbać o nią należycie,niestety nie czuję się na siłach aby sobie z tym poradzić-moja lecznica rozłożyła ręce,a gdzie indziej jeżdzić z nią teraz nie mam możliwości.

w dodatku pieprzony zooplus wiezie mi zamówienie od 6-go i dowieżć nie może,dzwonić tam nie ma gdzie a ja niepotrzebnie przepłacam w okolicznych sklepach..

doprawdy już nie mam siły..

(do rozl póki pamiętam:
wczoraj byłam u weta--Edisia 60zł,+ leki z apteki 28,Roman 8 zł,
11 kw Edisia 25zł + 45 zł jedzenie którego i tak nie chce ,Ciumcia 10zł
10 kw.Edisia 25 zł ,Ciumcia 10zl,Carlito 10zł,
9 kw,Ciumcia 10zł,
8 kw,Ciumcia 10zł+30zł.
wcześniej wszystkie szczepionki grzybowe po 30zł czyli dotąd Blusia 2x,Bella 2x i Ciumcia 1x-pozostaje jeszcze Blusia 1x i Ciumcia 2x)

smarti

Post » Wto kwi 12, 2011 10:31 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Edisia nie je..

Smarti - po kolei, co wykluczyli i jakie objawy, jakie miała badania. Może zrobimy burzę mózgów i coś wymyślimy.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto kwi 12, 2011 10:39 Re: Kicie u Smarti- Czesiunia [']...Edisia nie je..

Ediśka, no co Ty!?! :cry:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]