Wielki kot Kapitan Bryś - szuka swojego portu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 21:22 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Marzenia a ty skąd byś jechała?
Bo ja troszki mam daleko (Łomianki), ale może poprosiłabym TZa, żeby mnie podwiózł.

Choć ja siła zupełnie niefachowa :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie kwi 10, 2011 21:26 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

meksykanka pisze:Marzenia a ty skąd byś jechała?
Bo ja troszki mam daleko (Łomianki), ale może poprosiłabym TZa, żeby mnie podwiózł.

Choć ja siła zupełnie niefachowa :oops:

To jesteśmy niemal sąsiadkami, bo mieszkam na Bielanach. Ale będę jechała z centrum więc pewnie wsiądę w 508 czy coś w tym stylu... :wink:

Zastanówcie się o co chcecie się dowiedziec, czyli co mam sprawdzić na wizycie PA. Oczywiście mam swój scenariusz i swoje kwestie, ale to jest wizyta dla waszego kota więc pomyślcie i napiszcie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 10, 2011 21:27 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Szalony Kot pisze:Teraz słuchajcie:
- powiemy pani, że to kot białaczkowy
- że pewnie swego czasu będzie wymagał podania interferonu i podamy koszty
- że może żyć krócej, ale będzie kochał tylko bardziej :mrgreen:
Na ile mamy mówić i problemach z kuwetą?

W gruncie rzeczy kot nie jest ani szczepiony, ani odrobaczany chyba, prawda..?

Ja bym powiedziała, ze pierwszy test wskazuje na białaczkę, ale badanie trzeba powtórzyć - i jakie warto. Że zdarza mu się załatwiać poza kuwetą i warto zrobić mu badanie krwi i moczu oraz pokesperymentować z kuwetą. To ile kot będzie żył to tylko Bóg raczy wiedzieć...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie kwi 10, 2011 21:28 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Szalony Kot pisze:Na ile mamy mówić i problemach z kuwetą?

W gruncie rzeczy kot nie jest ani szczepiony, ani odrobaczany chyba, prawda..?

Z tego co zrozumiałem z głównego wątku to Bryś miał przejściowe problemy z kuwetą ale generalnie z niej korzysta. Natomiast wyczytałem, że był odrobaczany, odpchlony i wykastrowany i tak napisałem w ogłoszeniu. O szczepieniach nigdzie nie było mowy.

Adam
aburacze

Post » Nie kwi 10, 2011 21:47 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Mam nadzieję, że Basia coś zasugeruje.
Wg. tego co Basia mi mówiła to Pani miała kota chorego na nowotwór i coś jeszcze (nie wiem co), że bardzo dobre wrażenie zrobiła przez telefon, osoby kociolubnej i świadomej...

Jeśli Basia się nie odezwie spróbuję jąjutro jakoś złaopać :mrgreen: zadzwonię czy cuś.
Jutro też potwierdzę czy zdąże na wizytę
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 8:39 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Bryniu oby się udało, :ok: trzymam mocno!!
Obrazek [b] Futrzak i Miszczu

KrufkaMała

Od: Pon lis 16, 2009 21:07

Post » Pon kwi 11, 2011 9:11 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Marzeniu, to co - mam się człapać i robić za tłum na wizycie p-adopcyjnej?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 9:21 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Jak uważasz.... zgłosiła się jeszcze do mnie na pw JustinekWarszawa - jest z Tarchomina, więc pewnie pójdziemy razem, nie wiem na ile Szalony Kot się dołączy... Może wystarczy nas , co?
Tylko ja muszę mieć PEWNE info o Bryniu, więc proszę, napisz jeszcze raz: czy jest kastrowany, odrobaczony, zaszczepiony, kiedy miał zrobiony test na białaczkę.
No i czy macie jakieś ze swojej strony szczególne rzeczy do sprawdzenia, na co mam zwrócić uwagę podczas wizyty..

Marzenia11

Post » Pon kwi 11, 2011 9:25 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

OK - to ja dzwonię do Basi i uzgodnię z nią wszystkie dane o Brysiu i zaraz napiszę.
Skoro jedzie fachowa siła :1luvu: to nie będę robić tłumu.
Dam znać o Brysiuniu
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 9:37 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

No to teraz nic tylko ogromne
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon kwi 11, 2011 9:49 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Rozmawiałam z Basią.

Co do Brysia - jest wykastrowany, odrobaczany był w schronisku, nie był zaszczepiony, badania na białaczkę zrobiono 1 kwietnia w piątek - tylko paskowe...
Teraz z kuwetą OK -Basia nie ma jakichś specjalnych życzeń. Wierzy w wasze kompetencje... i znajomość rzeczy. :lol:
Skomentowała także, że rzeczywiście wielkim tłumem to już nie ma sensu iść, żeby Pani nie przestraszyć. (to ja już się nie pcham)

Jakby co - to kotki jechałyby w weekend nie wiem jeszcze sob. czy niedz., to nie zależy ode mnie.

Dzięki wielkie.

Z długowłosym i jego domkiem byłby chyba większy problem - napiszę w oddzielnym poście.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon kwi 11, 2011 9:52 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Masz na myśli Makarego?
Też postaram się umówić w tygodniu, ale dopiero będę dzownić dzisiaj wieczorem jak zobaczę jak się moje zawodowe sprawy ułożą.
Trzeba jak najszybciej sprawdzać domy, abyście mogły brać kolejne tymczasy. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon kwi 11, 2011 10:03 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

A dlaczego Brynio miał ropbiony test? tak sprawdzająco czy chorował bądź choruje i to było wskazaniem?

Marzenia11

Post » Pon kwi 11, 2011 10:05 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

O ile pamietam, test był sprawdzajacy
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon kwi 11, 2011 10:29 Re: Brynio burasek FELV .. stracił TDT..straci też piwicę POMOCY

Test był sprawdzający. Po prostu Bryś miał jechać do DT do Krakowa do Fundacji... to dziewczyny po południu zawiozły obu delikwentów B i M na kastrację i badania. Bryś wygląda i wyglądał tak kwitnąco, że były w szoku... a potem już wiecie... fundacja odmówiła wzięcia Brysia... schronisko proponowało uśpienie..... :( :(

Brynio bez wpadki kuwetkowej natomiast długowłosy Makary

- dziś w nocy zaliczył kolejną podłogową wpadkę, dlatego teraz został w łazience jak ludziów nie ma w domu - kuweta to chyba nadal dla niego nowość.... i wymaga cierpliwości, fakt został jeszcze oprawoie tydzień a on coraz lepiej się sprawuje
- brak mu kłów,
- jest starszy od Brysia
- sierść nie wygląda jeszcze zbyt okazale, na razie jest wypłochowaty, trzeba dbać, czesać, itd...
- Basia mówi, że Makarego sama odrobaczyła, ma powiększony brzuszek, mówi, że może przyzdałyby mu się dodatkowe badania????
Przyszły domek Makarego chyba mniej doświadczony i dlatego Basia bardziej się o to miejsce obawia...

Ja też przypadkowo rozrabiam na tym wątku.
W Szczytnie będę po raz pierwszy po kosmacze.

:1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]