Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 17:40 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

I po drugim zastrzyku.

Raszid jest niesamowity jeżeli chodzi o spokój. W samochodzie siedzi cichutko albo ogólnie śpi. Na zastrzyk nawet nie piśnie. Za to budzi się w nim demon jeżeli chodzi o kuwetę. Czystą potrafi przekopywać godzinami. Pobił w tym nawet Tosię, która do tej pory była za to odpowiedzialna :)

kwr

Od: Pon mar 21, 2011 19:57

Post » Nie kwi 10, 2011 20:40 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Tak, Raszid to bardzo spokojny kocurek.
Jeśli chodzi o kuwetę, to u mnie raczej nie zwracał na nią a raczej na nie, uwagi. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie kwi 10, 2011 20:45 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Pewnie to z radości, że ma mniejszą konkurencję do kuwety.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie kwi 10, 2011 21:34 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Notatka: Raszid lubi gryźć palce/kostki, spokojnie, powoli najpierw próbuje przodem (bezbolesne) i jak się nie cofnie ręki to gryzie tyłem. To już boli, właśnie mi palec troszkę krwawi :P

@kotika
Raszid ciągle wisi w adopcjach... Mówi, że można już go zdjąć :)

kwr

Post » Nie kwi 10, 2011 22:04 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

kwr pisze:Notatka: Raszid lubi gryźć palce/kostki, spokojnie, powoli najpierw próbuje przodem (bezbolesne) i jak się nie cofnie ręki to gryzie tyłem. To już boli, właśnie mi palec troszkę krwawi :P

@kotika
Raszid ciągle wisi w adopcjach... Mówi, że można już go zdjąć :)

:D :D :D
Zaraz zdejmę. Zawsze wolę poczekać, bo wolę mieć pewność. :wink:
Obrazek

kotika

Post » Pon kwi 11, 2011 8:18 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Fajnie tak czytać o Raszidzie. Serdecznie pozdrawiam jego nowy domek.

Kwr, nie pozwalaj łobuzowi na zbyt wiele, bo wejdzie Ci na głowę :D

A co do kuwety, to ja mam swoją teorię. Raszid dotąd dzielił ją z tyloma kociastymi, że pusta kuweta to dla niego coś niezrozumiałego. I dlatego ciągle sprawdza, czy tam naprawdę nic nie ma :ryk:

Mój Szczuruś zachowuje się podobnie. Nie przestanie kopać, dopóki nie zasypie połowy łazienki. Może oni w poprzednim wcieleniu byli krecikami? Albo poszukiwaczami złota?
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon kwi 11, 2011 18:13 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Spokojnie, na głowę jeszcze mi nie wszedł, za to dziś poprzesuwał zabezpieczenie koło wanny i wszedł pod nią.
Po naszym powrocie do domu przez dwie godziny nie chciał się nawet ruszyć. Już się bałem, że, jak kotika opowiadała, trzeba będzie skuwać kafle... Na szczęście metodą na jedzenie/zabawki udało nam się go podejść i wyciągnąć stosując rozwiązanie prawie siłowe ;]
Problemem było to, że Raszido przyjmuje trzy razy dziennie antybiotyk, więc po 16 już musiał dostać. Niestety przeciągnęło się to na 19... Trudno, statnią dostanie o północy.

Swoją drogą, kiedy Kotki śpią, Raszid szaleje - dosłownie. Już nawet ja się budzę, a to coś znaczy :) W dzień spokój. Trzeba mu przestawić zegar o jakieś 6h do tyłu :)

kwr

Post » Pon kwi 11, 2011 19:31 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

No, ciekawa jestem czy się uda z tym przestawieniem zegara,
bo ja chętnie Angelkowi przestawiłabym, bo z niego to prawdziwy rozrabiaka.
Raszid z tych młodych kotów był najbardziej stateczny,
widać dobrze się u was czuje, że się tak rozbrykał. :)

A jutro trzymamy kciuki za Raszida. :ok:
Obrazek

kotika

Post » Wto kwi 12, 2011 8:15 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Raszidku, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko i jak najmniej bolało :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto kwi 12, 2011 21:15 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

I po zabiegu.
Obrazek
Raszid był bardzo dzielny, ani razu nie pisnął.

Operacja rozpoczęła się chwilę po 19. Po 20 już na nas czekał. Aktualnie odpoczywa. Jeszcze trochę go miota po narkozie, ale co jakiś czas dzielnie próbuje zdjąć z siebie "satelitę" (Raszid dziś świętuje Gagarina :])

Kosztowo wyszło więcej niż rozmawialiśmy, ale co tam. Ważne, że nie było komplikacji.

Teraz codziennie wieczorem jeździmy na kontrolę i zapewne jakieś leki, a za 4-5 dni na wyjęcie drenażu i zaszycie.

Rozpoczynamy całodobową obserwację Gagarina :)

P.S. Dziękujemy oczywiście naszemu wspaniałemu Doktorowi Bandurze z Lecznicy Chylonia (Panu Jackowi również). Polecamy - serwisujemy tam wszystkie koty pomimo odległości ponad 20km :)

kwr

Post » Wto kwi 12, 2011 22:24 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Biedulek. Ale teraz bedzie lepiej, tylko trzeba jeszcze wygoić oczko.

kwr pisze:...

Kosztowo wyszło więcej niż rozmawialiśmy, ale co tam. Ważne, że nie było komplikacji.

...

Tak myślałam, bo nawet cena promocyjna dla mnie była o wiele wyższa.

Trzymamy kciuki za satelitę aby utrzymał się na orbicie. :wink: I dziękujemy bardzo. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Śro kwi 13, 2011 7:11 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Raszidku-Gagarinie, żebyś tylko nie orbitował za mocno :ok: Trzymam za Ciebie kciuki, żeby się wszystko szybko goiło, żeby jak najmniej bolało i swędziało. Jeszcze kilka dni, a potem będziesz maluchu jak nowy.
Cieszę się, że Raszidek znalazł taki odpowiedzialny i kochający domek.
Pozdrawiam serdecznie :1luvu:

Fanszeta

Post » Czw kwi 14, 2011 0:14 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Ciekawe czy to chłopaczysko grzeczne chociaż. :?
Obrazek

kotika

Post » Czw kwi 14, 2011 7:24 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Grzeczny, grzeczny. Dziś nawet spał całą noc :)
Wczoraj zaczął normalnie pić i jeść. Jak w końcu opatentował jak korzystać z wodopoju będąc zamkniętym w satelicie to pił wodę ciągle, przez ponad 2 minuty.
Po za tym nic nowego, wczoraj grzecznie na zastrzyku, dziś kolejny.

kwr

Post » Czw kwi 14, 2011 11:09 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Biedny Raszidek pokłuty, trzymaj się kocie, będzie lepiej :ok:

Fanszeta

[poprzednia][następna]