Moje 3 koty białaczkowe zdumiewająco dobrze się mają, aż za dobrze. Muszę wykastrować Harrego, ale poczekam jeszcze póki mocz nie pachnie intensywnie.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AnielkaG pisze:Bożena, nie obrażaj się, ja również po opisach Asi miałam wrażenie że kot cierpi. Ale nie widziałyśmy go.
Moje 3 koty białaczkowe zdumiewająco dobrze się mają, aż za dobrze. Muszę wykastrować Harrego, ale poczekam jeszcze póki mocz nie pachnie intensywnie.Bardzo dużo jedzą. Chłopaki są po drugiej serii Interferonu, Krecia jutro dostanie drugą.
Melody pisze:witajcie
przed tym weekendem nasz kocurek Ferdek przestał chcieć jeść na początku myśleliśmy że to przez zmianę karmy ale jak taki stan się utrzymywał w niedziele pojechalismy do weta, wet go zbadał i stwierdził że w zasadzie kotu raczej nic nie jest bo temperatura w normie ale dał antybiotyk+przeciwbólowy+przeciwzapalny i kazał przyjechać na badanie krwi. W poniedziałek zrobiliśmy mu badania krwi które wyszły prawie super wszystko w normie tylko za mało płytek krwi i za dużo granulocytów - ale to jak powiedział wet mogło wystąpić po podaniu antybiotyku. Oprócz tego postanowiliśmy zrobić test na białaczkę i na FIVa, fiv negatywny ale białaczka pozytywnaod poniedziałku dostaje codziennie kroplówki i bolesne zastrzyki ale ma ciągle biegunkę, wczoraj dostał jeszcze zastrzyk na biegunkę ale nic to nie dało mimo że wczoraj był żywszy i bardzo wzrósł mu apetyt - nie jest to to samo co było przed chorobą ale na pewno więcej zjadł. Ale co z tego że je, jak wszystko wylatuje
daje mu acidolac ale to też mało pomaga proszę pomóżcie co mam robić? jak u was to wyglądało z biegunką? ile trwała?Dziś jak wstałam rano to był taki przygaszony
Pęcherz moczowy miernie wypełniony. Niewielka ilość hiperechogenicznego osadu(raczej nabłonki). Nerki o zmienionej strukturze: Lewa 46 na 33 mm z licznymi hipoechogenicznymi tworami ok mm średnicy Prawa 49 na 29mm o podobnej budowie z nieregularną ścianą. Wątrobaizoechogeniczna do śledziony. We wnęce wątrobowej węzły chłonne ok 2 cm. Zgazowane pętle jelit i widoczne w ich sąsiedztwie hipoechogeniczne twory od kilku do kilkunastu milimetrów (najprawdopodobniej ww chłonne) Brak płynu w jamie brzusznej i klatce piersiowej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 157 gości