Dzień dobry wszystkim!
Super, na wątku kotów darłowskich dzieje się coraz więcej

Co do strony internetowej, to projekt graficzny zrobiony przez rafek1241 podoba mi się - jest to konkretne rozwiązanie, atrakcyjne graficznie i funkcjonalne, ale to Kinia musi zdecydować, w końcu to jej koty

Myślałem trochę jeszcze nad zawartością takiej strony. Według mnie powinno być na niej:
1. krótkie wprowadzenie o co chodzi, czyli dlaczego koty w Darłowie i że szukamy im domów, potrzebne jest wsparcie na leczenie, sterylki, ew. transport itp. (coś jak to na pierwszej stronie niniejszego wątku),
2. katalog kotów szukających DT/DS ze zdjęciami i opisami, ideałem jest wg mnie to co robią ludzie z Katowic na niekochane.org - tam przy każdym kocie jest zdjęcie, imię, krótka historia (zauważyłem że takie historie, swoiste CV kota, są niezwykle istotne dla osób adoptujących),
3. formularz kontaktowy, ew. numer telefonu i adres e-mail,
4. inne rzeczy, np. katalog innych (nieadopcyjnych) kotów pod opieką Kini, koty zaadoptowane itp., żeby było widać jaki to wszystko ogrom pracy i środków,
5. opcjonalnie jakieś newsy na pierwszej stronie. Jeżeli takie newsy będą uaktualniane, to odwiedzający stronę będą mieli wrażenie że coś się dzieje i że pomoc i adopcje są potrzebne TERAZ. No ale do tego trzeba te newsy tam wrzucać....

Celem takiej strony byłoby przede wszystkim zebranie informacji o kotach (to co obecnie jest na pierwszej stronie forum) ale tak żeby ludzie z zewnątrz mogli to łatwo przejrzeć i łatwo skontaktować się, bez konieczności pisania na forum. Dla kogoś z miau.pl nieobeznanego tutaj trudno jest się poruszać (nie jest to wina Kini broń Boże, która naprawdę świetnie to wszystko utrzymuje, tylko po prostu specyfika forum).
Ja bym natomiast nie dawał na takiej stronie własnego forum, mamy przecież miau.pl

tylko co najwyżej link do tego wątku i informacja że można koty tu odwiedzić i pisać. Na przykład na koty.sos.pl są linki do wątków na miau.pl, zobaczcie na przykład:
http://koty.sos.pl/str.php?dz=1Druga sprawa, myślę że też ważna, to kwestia finansów. Już na kilku innych wątkach na miau widziałem że zbieranie wpłat na prywatne konto nie jest najlepszym pomysłem. Dlatego wielu ludzi robi tak, że się dogadują z jakąś pro-kocią fundacją, która w ich imieniu dostaje wpłaty (wtedy można spokojnie numer konta fundacji podać publicznie) a potem przekazuje te pieniądze do danej osoby. Pewnie wymaga to rozliczeń itp., na przykład rachunków od weterynarza czy paragonów za karmę. Przykład: Pomorski Koci Dom Tymczasowy, który chyba (nie jestem pewien) nie jest fundacją, ale dogadał się z fundacją Viva!, przez którą zbiera wpłaty, a obecnie także wpływy z 1% podatku. Zresztą PKDT ma też swoją stronę, na której można się trochę wzorować:
www.pkdt.pl. Oni akurat mają stronę zrobioną w systemie Joomla!, ale wcześniej mieli swoją stronę w wordpress.com. Strona koty.sos.pl to też fundacja Viva!.
Co o tym myślicie?
Adam