I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 15:57 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

to nie ma znaczenia komu pomóc - ważne, że pomóc! Dziewczyny powinny pójść do DS już wysterylizowane! Za pierwszym razem tak się nie stało. Na jakich warunkach zatem koteńki zostały oddane? Kto się zobowiązał do sterylizacji i nie dotrzymał słowa...? bo taka odpowiedź nie padła!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Wto mar 29, 2011 16:08 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

Niestety nie było takiej informacji....
Tak patrząc z boku na rozwój sytuacji zaczynam mieć mieszane odczucia :|
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto mar 29, 2011 16:35 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

Jus87 pisze:to nie ma znaczenia komu pomóc - ważne, że pomóc! Dziewczyny powinny pójść do DS już wysterylizowane! Za pierwszym razem tak się nie stało. Na jakich warunkach zatem koteńki zostały oddane? Kto się zobowiązał do sterylizacji i nie dotrzymał słowa...? bo taka odpowiedź nie padła!

Nie były za pierwszym razem wysterylizowane, bo były maleńkie przecież :)
Jak już do tego dorosły, to wysterylizować miał je dotychczasowy DS, ale na wątku jest info, że jedna z kocic miała podobno ciągle niedoleczony KK, więc się nie dało. No a teraz zmieniła się sytuacja w DS, gdzie zdaje się jest problem finansowy, więc kociczki muszą ten DS zamienić na inny...no i też bez sterylizacji przez dotychczasowego opiekuna.
No i się tak to wszystko pogmatwało.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli coś pomieszałam :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Od: Nie wrz 19, 2010 20:33

Post » Wto mar 29, 2011 22:26 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

Chciałam przeprosić za moje komentarze do wątku.
Rzeczywiście chodzi wyłącznie o dobro zwierząt.
Nie powinnam podkręcać atmosfery.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro mar 30, 2011 18:49 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

dziewczyny, dajcie znać jak będą już jakieś decyzje no i ogólnie jak sytuacja się rozwija. dzieki!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Post » Czw mar 31, 2011 13:21 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

w tej chwili nie wiem jak się syt.rozwija-zachorowałam i niestety nie mogę pomóc w przewiezieniu kic jesli taka decyzja zapadnie.Ale sądzę że to najmniej ważne bo nowy domek jest oczywiście zmotoryzowany.
zresztą sądzę że ja ze swej strony i tak zrobiłam co mogłam aby pomóc w tej syt..

Skontaktowałam ze sobą domki-to najważniejsze.

domek jest super,na pewno najlepszy jaki można znależć- niewychodzący, zabezpieczony, w apartementowcu z consierżem na starym Mokotowie,(mało tego-zaprzyjazniony z gabinetem z watku "weci polecani") a więc obawy o syt fin domku były nieuzasadnione.Ma wszelkie potrzebne (i mniej potrzebne :D )zakupy zrobione już od dwóch tygodni i co najważniejsze chce wziąć kicie razem właśnie dlatego ze jest bardzo świadomym domkiem i wie co oznaczałoby rozdzielenie kić które nie mogą bez siebie żyć.

To ja uważałam,co zresztą było wyrażnie napisane, że skoro domek był chętny na mój dwupaczek z którego tylko jednej kici sterylkę musiałby sfinansowac,a poza tym gdzie obie moje kicie sa zdrowe.,to jesli domek, mimo to, zdecydowałby się wziąć inne kicie niż te o które dzwoni, to wypada aby brał je na tych samych warunkach finansowych.-a więc zaproponowałam pomoc w pokryciu kosztów jednej sterylki oraz kosztów leczenia jeśli byłoby leczenie potrzebne.
jednak z tego co wiem oba domki sprawę kosztów sterylek i wszelkich innych ewent.kosztów postanowiły pokryć wspólnie.(natomiast jeśli adopcja dojdzie do skutku(na co mam wielką nadzieję) to oczywiście, tak jak obiecałam umożliwię sterylkę u mojej wet po "mojej" cenie-jeśli tylko domek tego zechce.)
a więc wszelka pomoc finansowa szczęsliwie okazała się niepotrzebna.
Jednak za chęc jej udzielenia serdecznie dziękuję Karmelicie,Yna oraz sobie samej :ryk: :ryk: :ryk: -bo przecież jak same sobie nie podziękujemy to nikt inny nam za to nie podziękuje :ryk: :ryk: :ryk:

jhet-
ja nie mam maila do Ciebie a Twój tel nie odpowiadał.
Zresztą napisałaś przecież ze "nie byłaś ich tymczasem",
a więc w takiej syt.,mając na uwadze dobro kiciów i powagę sytuacji skontaktowałam ze sobą oba domki.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw mar 31, 2011 13:43 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

ja Wam bardzo, bardzo dziękuję za serce i za znalezienie domku dla tych koteczek
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt kwi 01, 2011 16:45 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

Witam,
kicie przeprowadziły się do nowego domku, dzięki pomocy smarti - skontaktowała nas ze sobą. Domek jest naprawdę świetny, odpowiedzialna opiekunka, dobre warunki itp. Bardzo było mi szkoda oddawać koteczki, ale niestety, moja sytuacja mnie do tego zmusiła. I żeby rozwiać wszelkie wątpliwości - to nie sytuacja finansowa, bo sama sfinansowałam jedną sterylkę Kizi, ani nie brak miłości do kotów- ale inne prywatne sprawy o których nie będę pisać.
Jeszcze raz dziękuję bardzo smarti za pomoc i mam nadzieję, że kiciom będzie tam dobrze. Są bardzo inteligentne i łatwo przystosowują się do zmian, więc z aklimatyzacją nie powinno być problemu.
Kicie znalazły już nowy dom więc proponuję zamknąć wątek.
pozdrawiam
:)

katri

Od: Pon sie 23, 2010 8:13

Post » Pt kwi 01, 2011 16:47 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

cieszę się i powodzenia życzę kiziom :kotek: :kotek: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon kwi 04, 2011 21:19 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

Ja tez się ciesze i dużo szczęścia życzę :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt kwi 08, 2011 23:32 Re: I stało się... Iskierka i Srebrusia tracą dom! PILNIE DS Waw

byłam przez tydzień wyjechana, a tu po powrocie takie dobre wiadomości :):):)
bardzo się cieszę! jak się dziewczyny w nowym miejscu aklimatyzują?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

[poprzednia]