W-wa Szylkretowa Koko szuka DS- foty s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 10:55 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Mysza pisze:Beata super.
To tak zrobimy. Dziś jeśli tylko szylkrecia będzie to ją zgarniam i zawożę do Beaty. Ma czas do przyszłego weekendu by się odstresować i pokazać swoją prawdziwą naturę ;) Mało, ale Beata dłużej nie może.
Potem będziemy błagać o inne DT... lub wróci na działki.

No to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: żeby udało się dziś ją złapać i :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: żeby udało się znaleźć potem DT/DS
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt kwi 08, 2011 11:18 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Mysza, daj znać jak poszło czyszczenie zębów i rtg - co wykryto?
No i ogólnie co u Łaciatej i co z Szylcią, czy już u Beaty?

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Pt kwi 08, 2011 11:22 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

No w ciągu dwóch godzin nie zdążyłam wyrwać się z pracy, pojechać po kota na drugi koniec miasta i zawieźć do Beaty ;) Wieczorem dopiero :lol: Jak po Łacię pojadę, bo to po drodze.
A z lecznicy jeszcze nie mam wieści. Jak tylko się dowiem dam znać.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt kwi 08, 2011 11:27 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

OK :D , przepraszam, nie spojrzałam na datę i godzinę, kiedy pisałaś :D

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Pt kwi 08, 2011 11:41 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Mysza pisze: Beata super.
To tak zrobimy. Dziś jeśli tylko szylkrecia będzie to ją zgarniam i zawożę do Beaty. Ma czas do przyszłego weekendu by się odstresować i pokazać swoją prawdziwą naturę ;) Mało, ale Beata dłużej nie może.
Potem będziemy błagać o inne DT... lub wróci na działki.

Beata, dzięki!!!!!!!!!
i tylko przypomnę, że nadal intensywnie szukamy DT/DS!!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt kwi 08, 2011 14:17 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Łacia już po :)
Ząbki w dużej części usunięte... zostały te zdrowe.
Na rtg nie wyszła przepuklina, za to faktycznie ma naturalnie krzywo wykształcony mostek.
Wyszły za to zmiany w płucach. Absolutnie nie wyglądają na nowotworowe, za to na pewno trzeba będzie ja porzadnie odrobaczyć, bo być może to są zmiany po wędrówce glist... (ble). Badania krwi będą wieczorem i wtedy po nią pojadę by je omówić jeszcze. Na razie dochodzi do siebie, dostała kroplówkę, antybiotyk, środek przeciwzapalny długo działający i czeka grzecznie. Nie jest źle :)
Normalnie farciara. Nawet nie chcę myśleć jak ja musiał cały pyszczek boleć...
Obrazek

Mysza

Post » Pt kwi 08, 2011 14:19 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

uf uf
To kciuki za szybki powrót do pełni sił i super domek!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt kwi 08, 2011 17:39 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Wyniki krwi dobre :dance: Nerki, wątroba w porządku :mrgreen:
Leukocyty tylko podwyższone i coś tam, no co świadczy o stanie zapalnym i odwodnieniu (ponoć odwodniona trochę była).
To jade po nią, pogadam jeszcze z panią wet.
No i mam nadzieję, ze Szylcię zgarnę.... nadzieję bo popaduje od kilku godzin :?
Obrazek

Mysza

Post » Pt kwi 08, 2011 20:12 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Czytam ile ta Łacia znosiła na tej wolności. Jeszcze trochę, a pewnie przestałaby jeść na tych działkach (zęby, katar, płuca). Cieszę się, że ona już bezpieczna.
:ok: :ok: :ok: :ok: za Szylcię (pogoda syfiasta, delikatnie mówiąc, bo nie będę kląć :evil: )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pt kwi 08, 2011 21:05 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Szylcia juz u mnie, pierwszy raz w zyciu wyciagalam kleszcza :strach:
bardzo wystraszona
ale jak po wyjsciu Myszy wyciagnelam ja z kontenerka,taka uplaskana na podlodze przytulona glowa do mojej nogi chyba zaczela sie rozluzniac, bo nie bylo placzliwych miaukow i chyba troszke ugniatala
ale na kazdy ruch reaguje paniczna ucieczka

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt kwi 08, 2011 21:40 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

:ok:

Czyli podnosimy o DT szybciutko :!:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt kwi 08, 2011 22:30 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Pojechałam po Szylkę, ale jaka jest pogoda widzicie. Wichura, pada, do tego ciemno tam było jak w.... właściwie nie miałam nadziei, ze ją zastanę. Zapomniałam, ze tam latarni nie ma, ciemna noc. Ustawiłam auto tak by choć reflektory oświetlały mi działkę. Wyszłam w ten wicher, a tam..... miauuu miauu miauuuu i kotka wybiegła do mnie. Normalnie jakby wołała przyszłaś po mnie, zabierz mnie, nie chcę być sama!!! Normalnie miałam gulę w gardle... :roll: W 30 sekund byłam z nią w samochodzie. Wyciąganie kleszcza z pyszczka zniosła lepiej niż my :twisted: Nie syknęła nawet.
Za to jest bardzo przestraszona. No ale Rudy dobę nic nie jadł, nie sikał. Ona pewnie też tak zareaguje. Po to jej tymczaso potrzebny.

Łacia po 12 dniach w klatce, wypuszczona do łazienki czuje się pewnie jakby prawie wolność odzyskała ;) Barankuje wszystko, mruczy i zwiedza każdy kąt. Zjadła, kuwetę bardzo dokładnie obwąchała i leży :). Rany jak się cieszę :)
Obrazek

Mysza

Post » Pt kwi 08, 2011 22:40 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

obcielam jej pazurki i zapodalam strongholda
zdecydowanie rozluznila sie na kolanach i zdecydowanie delikatne ugniatanie bylo :wink: i widzialam, jak w ktoryms momencie zaczela sie rozgladac wokol z tej perspektywy kolan :wink:

bedzie dobrze :ok: tylko imie jej trzeba jakies sensowne znalezc...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt kwi 08, 2011 22:58 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Jakoś się zaczyna układać. :ok:

Ale będę upować o DT dla szylci :twisted:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Sob kwi 09, 2011 6:03 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Tak właśnie wczoraj patrzyłam sobie za okno i myślałam - jeeeeeju jak to dobrze, że cała piątka ( bo tyle aktualnie u mnie ) bezpieczna.......a nie gdzieś tam łazi w tej wichurze.

I nie miałam nadziei, że ja Mysza znajdziesz.......myślałam, ze się gdzieś zaszyje. Koty są dużo mądrzejsze niż się nam wydaje. Dziewczyna po prostu czekała na swoją kolej.:-) Super, że już nie na ulicy.
Eeee jak pierwszego dnia się tak zachowuje to luzik.

Wpadnij Beata do mnie poznasz prawdziwie przerażonego świra.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]