Kefir & Morfeusz - M jak maczeta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 13:58 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

Ladna mala :) Ja osobiscie wole kotki od kocurow :) Komando nalezy do TZ, Michal jest wspolny a Hogatka jest moja :) Kotki sa kochansze

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Pt kwi 08, 2011 14:17 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 08, 2011 14:18 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

jak sie wstawia taki banerek ? :)

Mary_Poole

Post » Pt kwi 08, 2011 17:53 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

dagmara-olga pisze:Księżniczka Morfinka - przycięte uszko, drobny nosek - Morf ma mega nos. No i brak języczka :ryk: czyli Kefir odpada!

:ryk: :ryk: :ryk:

I już tydzień minął... co tam słychać w dobrym kocim domu? :) Zaczęła się myć koleżanka Morfina? ;) Co ona w ogóle porabia w ciągu dnia, śpi dużo, łazi za Tobą, z kotami coś się bawi albo na drapaku, czy raczej sama siedzi? Za okno patrzy? Coś ma chyba na nosie cały czas, jakby pajęczynę... da się to zdjąć jakoś?

Jeszcze tydzień i idziecie na wizytę kontrolną chyba tak? Będzie trzeba faktycznie jej zacząć szukać DS :) Chociaż tutaj tak fajnie :mrgreen:
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Pt kwi 08, 2011 20:06 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

myje się...tak jakby bardziej składnie! W przyszłym tygodniu pojedziemy na kontrolę i odrobaczenie.
Morfinka trzyma się kuchni i łazienki, z innych pomieszczeń - zaniesiona tam odchodzi do kuchni i już. Kuchnia to jej świat - ostatnio znalazłam ją w zlewie :ryk: Siaduje też na oknie, no i śpi w legowisku pod kaloryferem. Korzysta z moimi bawołami z kuwety i posykuje na nich. Morf patrzy nieco przerażony, Kefir spokojnie olewa temat i drzemie. Dziś wszyscy pili rossmanowe mleko.
Gdy tylko wejdę do kuchni - Morfinka wije się wokół nóg i dzielnie zagląda do szafek i zamrażarki. To bardzo pro- ludzka kicia, choć nie lubi brania na kolana i na ręce. Ale mruczy od samego spojrzenia. Wszyscy jedza razem, Morfinka wciąga purina vet HA czyli dla alergików, bardzo jej smakuje. Nie pozwala sobie wyciągać "śpiochów" z oczek i marudzi oraz bije łapkami. To na nosie - to smarki... :oops: Nie myje się, a nie bardzo pozwala sobie zdjąć, choć staram się odmoczyć.
Nie sposób robić jej zdjęć, bo leci do mnie jak szalona. No chyba, że śpi... ale ile można focić śpiącą kotę?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt kwi 08, 2011 20:49 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

Na upartą kotkę działa... jeszcze bardziej uparta Duża :mrgreen: Upierdlistwo, upierdlistwo i jeszcze raz upierdlistwo :ok: :mrgreen: To pisałam ja, Gibutkowa, która na okrągło dłubie swoim kotom w nosie, bo DZIEŃ BEZ DŁUBANIA JEST DNIEM STRACONYM :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 08, 2011 20:56 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

dłubię. heheheh. Morfowi w tyłku - bo brudny, Kefirowi w oczach - bo śpiochy a Morfince próbuję w nosie. Każdy ma jakieś hobby.... :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt kwi 08, 2011 20:59 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

dagmara-olga pisze:dłubię. heheheh. Morfowi w tyłku - bo brudny, Kefirowi w oczach - bo śpiochy a Morfince próbuję w nosie. Każdy ma jakieś hobby.... :twisted:

No my musimy Mieczysława podcierać, bo w jedną stronę jest się w stanie porządnie wygiąć a w drugą przez to swoje połamaństwo nie - sięga tylko do jajec. I trza go czasem podetrzeć po kupie. Wczoraj rano spieszę się do pracy, Miecio się chciał poprzytulać biorę go na ręce i ZONK. Całe przedramię miałam uciapane w kupie :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 08, 2011 21:36 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

wydawało mi się, że to zatyczka do uszu.... a to morfokupa.... gubi chłopak :twisted:

Morfinka uparła się pić z kranu w kuchni - jutro będą foty. Teraz słyszę syki - spotkali się w kibelku z Morfem :ryk:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 09, 2011 10:35 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

i Znowu się uśmiałem :mrgreen: dzięki wielkie za wszelkie info! Widzę, że kurczę mała ma charakterek, no swoje lata już przeżyła a z wiekiem każdy coraz trudniej się ugniata ;) Tak sobie myślę, że ona jeszcze dobry kawał życia może mieć przed sobą :)
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Sob kwi 09, 2011 12:16 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

Gibutkowa pisze:Na upartą kotkę działa... jeszcze bardziej uparta Duża :mrgreen: Upierdlistwo, upierdlistwo i jeszcze raz upierdlistwo :ok: :mrgreen: To pisałam ja, Gibutkowa, która na okrągło dłubie swoim kotom w nosie, bo DZIEŃ BEZ DŁUBANIA JEST DNIEM STRACONYM :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tez Michalowi dlubie w nosie :ok: :ok: :ok: :ok:

Mary_Poole

Post » Sob kwi 09, 2011 12:53 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

:ryk: mialam cos napisac ale umarlam ze smiechu
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob kwi 09, 2011 16:25 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka na DT i FOTY

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a ja....kochacie mnie jeszcze, coooo ?

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 09, 2011 16:31 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka historie kuchenne str 9

haha fajna relacja :ok: :ryk: :ryk:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Sob kwi 09, 2011 16:35 Re: Kefir & Morfeusz i.... Morfinka historie kuchenne str 9

Kochamy kochamy Morfeuszku! I Kefirka też :-)
Fajna pomocnica z Morfinki :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]