Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 6:25 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

amyszka pisze:Za buziaczka Edusia i udaną kurację Sreberka :wink: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:

dokładam swoje :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt kwi 08, 2011 12:45 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Buzia Edusia bardzo spuchła i musimy jechać do lecznicy na zastrzyk. Martwi mnie nasz Papuciek, kurcze. Wczoraj jadł ze smakiem wielkim wołowinę, więc apetyt na szczęście ma. Ale dziś jest biedniusi bardzo...

Nutka ma w pokoju 2 drapaczki, ale zauważyliśmy, ze usiłuje drapać nogę od stołu. Bardzo się stara, ale to stare drewno, okropnie twarde, nie wiem, czy coś jej się uda udrapać. :D No i chce na rączki do Tomka. :D

Wczoraj moja koleżanka pozbywała się kolejnego fotela i dostały go w prezencie koty. Miał być dla nas, ale jeszcze nam się nie udało na nim usiąść. Za to jaka afera - nowy mebel, nowy zapach, no przecież trzeba koniecznie na nim się położyć.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt kwi 08, 2011 12:48 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

ząbki się tak goją - powoli ale będzie na pewno dobrze.
Może założyć mu na dziąsło tabletkę stomadhex - to ładnie odkaża po zabiegach.
Fajnie, że Nutka lubi wyzwania :-) a kotom miłej zabawy nowym fotelem :-) życzę!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 08, 2011 12:50 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Znam ten lek, niestety, Edusiowi takie coś przykleić... Nie ma szans. Jest trudny w obsłudze. To również mnie martwi w obliczu takich zabiegów.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt kwi 08, 2011 13:24 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Rozliczenie za marzec (w końcu...):

Wpłaty i bazarki:
20 zł - lawenda99 (bazarek pucki69)
50 zł - carmella (bazarek Bazyliszkowej)
50 zł - mahob
200 z- iwona66
110 zł - alinka6 (mój bazarek)
Razem: 430 zł

Wydałam 50 zł na karmę dla dziczków, Futbola i jego mamy Kici, no i 200 zł na jedzenie suche i żwirek dla tymczasów. Zostało więc 180 zł.

Chciałam bardzo podziękować za wpłaty i pomoc Bazyliszkowej, Pucce, Carmelli, Mahob, Alince, które zawsze o nas pamiętają.
Bazyliszkowej dziękuję za cystaid dla Klocusia, a Mahob za karmę Orijen dla Nutki - ona bardzo ją lubi.
Wielkie dzięki raz jeszcze dla fundacji Pod Jednym Dachem, dzięki której mamy wysterylizowaną Kicię dzikuskę.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt kwi 08, 2011 20:41 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Wróciliśmy z Edusiem. Ja jestem jednak panikara, ale dobrze, że pojechaliśmy. Buźka goi się wzorcowo, dostał kolejny antybiotyk, no i przeciwbolowy. Jednak boli go, dlatego taki biedniusi.
Ale ważne, że się goi dobrze.

A jaki kotek jest w lecznicy... :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie kwi 10, 2011 17:51 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Mam nadzieję, że Eduś czuje się coraz lepiej :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie kwi 10, 2011 18:45 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Tak, Eduś lepiej. Dziś czekał na śniadanko i przebywał z nami. Widać, że czuje się lepiej. Wczoraj wieczorem przyszedł do mnie na czułości, mruczał i bardzo chciał głaskania, mój mały Papuciek.

Ostatnio Tomek wszedł do pomieszczenia gospodarczego, na piętro, tam, gdzie mają swoje pomieszczenie z poduchami i sianem dzika Kicia i Futbol, i zastał Kicię, jak wypoczywała radośnie. :D :D Nie wiem, ile tam jeszcze kotów stacjonuje, bo podobno sianko wyleżane jest mocno. Bardzo mnie cieszy, że koty mają tu u nas takie bezpieczne miejsce, gdzie jest ciepło nawet zimą, i sucho, i zacisznie.

Wczoraj mieliśmy pracowity dzień, i dziś Tomek, po powrocie ze Śląska, zaniemógł. Nie potrafi się wyprostować, leży na poduszce elektrycznej, obłożony kotami, i czuje się kiepsko.

A dziś jeszcze, w drodze do teściów, byliśmy odwiedzić Miaukotowe koty :1luvu: Jakie piękne, jakie przytulasy! Gabon jest mój! :1luvu: A Filip (pies) naprawdę nadałby się do Zochy, mają podobne temperamenty i wygląd też.

A w nocy Nutka miała atak... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie kwi 10, 2011 19:08 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

przytulam i zdrowia życzę
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie kwi 10, 2011 20:52 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

anita5 pisze: A w nocy Nutka miała atak... :cry:

:cry:
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

Post » Pon kwi 11, 2011 1:01 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Witam się po przerwie :)
Kciuki mocne za Edusia... i Tomka :) Niech się chłopaki poczują lepiej, no ;) I za Nutkę, oczywiście, nieustannie...

Fajnie, że dziczki mają takie bezpieczne schronienie :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon kwi 11, 2011 6:17 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Liwia_ pisze:Witam się po przerwie :)
Kciuki mocne za Edusia... i Tomka :) Niech się chłopaki poczują lepiej, no ;) I za Nutkę, oczywiście, nieustannie...

Fajnie, że dziczki mają takie bezpieczne schronienie :)

i ode mnie mocne, mocne, za chłopaków i dziewczynki, za wszystko mocno trzymam i zdrówka życzę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon kwi 11, 2011 6:30 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Dobrze, że Eduś już lepiej. Biedna Nutka z tymi atakami :(

Może Tomkowi by się jakiś masaż przydał.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon kwi 11, 2011 18:19 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

carmella pisze:Dobrze, że Eduś już lepiej. Biedna Nutka z tymi atakami :(

Może Tomkowi by się jakiś masaż przydał.

Też polecam masaże 8)

Za Tomka i koteczki :ok: :ok: :ok: :ok:

Carmello a ja chciałam coś napisać na Twoim blogu i nie mam jak - chyba nie ma opcji bez logowania :roll:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon kwi 11, 2011 18:36 Re: Moja gromadka - Kituś ['],dzika Kicia po sterylce dzięki PJD

Wróciliśmy z Bielska z lecznicy. Maciek dostał kolejny steryd na tą swoją wargę, która zresztą już jest śliczna, i dopiero za miesiąc mamy go przywieźć.

Był też z nami Eduś Słoneczko, coś tam się nie tak porobiło w gębusi, i antybiotyk musimy podawać dłużej. Eduś po powrocie zjadł bardzo ładnie bozitę.

Obaj byli bardzo dzielni, nie wiem, który bardziej. Maciek uważa, że on. 8)

Tomek nie chce iść do lekarza i łazi taki zgięty, a ja nie jestem w stanie go zmusić - bo może by mu lekarz masaże zapisał... No ale. :evil: :twisted:

Liwia_, powitać! :piwa: A lektury ciekawej masz na dłuższy czas, jak mniemam. :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]