50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 13:22 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

aburacze pisze:
Miałem jednego maila w sprawie Plamki, ale okazało się, że... to spam. Jakiś gość proponował żeby ogłaszać koty na jego nowym portalu poświęconym rybom :ryk:

Adam bo tu też ogłaszają koty i psy http://www.mojeryby.com.pl/ogloszenia/i ... ogloszenia :wink:

Edit: Kinga dostałaś zdjęcia.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 08, 2011 13:30 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

CatAngel pisze:Adam bo tu też ogłaszają koty i psy http://www.mojeryby.com.pl/ogloszenia/i ... ogloszenia :wink:

O, to to właśnie :) Pomyślałem sobie, że raczej nikt kota na mojeryby szukać sobie nie będzie, więc to zignorowałem. Ale jeżeli myślicie że jest sens, to ja zaraz tam dodam :mrgreen:

CatAngel, masz doświadczenia w ogłoszeniach w prasie?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 08, 2011 13:35 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Zdjęcia dostałam :mrgreen: Przecież już nawet wrzucone :P ( ale nie wszystkie ;) )

Jeśli chodzi o ogłoszenia w gazetach; pomysł fajny ! :D Już chyba kiedyś było coś o tym wspominane, ale jakoś rozeszło się po kościach ;) Najlepiej byłoby ogłosić futro w Głosie Koszalińskim, Dzienniku Bałtyckim, Głos Pomorza ? Bo to takie nasze rejony :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt kwi 08, 2011 13:43 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Aburacze, zajrzyj do mojego wątku :ok:
Polecam ale.gratkę, tablicę (to nowy szerlok), adopcje.org według mnie są przereklamowane. Gumtree na pewno warto.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt kwi 08, 2011 13:44 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Jest sens ogłaszania kotów na nietypowych stronach np na akwarystycznych portalach , ja swoją kotkę tak przygarnęłam a była niepewnie ogłaszana :) :ok: powodzenia :ok:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt kwi 08, 2011 13:51 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Szalony Kot pisze:Aburacze, zajrzyj do mojego wątku :ok:
Polecam ale.gratkę, tablicę (to nowy szerlok), adopcje.org według mnie są przereklamowane. Gumtree na pewno warto.

Na gumtree ostatnio coś mam właśnie mało odwiedzin i zapytań :(
milena88 pisze:Jest sens ogłaszania kotów na nietypowych stronach np na akwarystycznych portalach , ja swoją kotkę tak przygarnęłam a była niepewnie ogłaszana :) :ok: powodzenia :ok:

Czyli w sumie wszędzie warto ogłaszać :mrgreen: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 08, 2011 14:17 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Tak na prawdę nigdy nie wiadomo kto z jakim zainteresowaniem się trafi_ przy zamiłowaniu do zwierząt wszystko jest możliwe :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt kwi 08, 2011 17:08 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Szalony Kot pisze:Aburacze, zajrzyj do mojego wątku :ok:

Szalony Kocie, ja Twój wątek to mam zabookmarkowany i czytam go codziennie do poduszki, a nuż mi wpadnie coś do głowy w zakresie ogłaszania ;)

Poszperałem w zakresie ogłoszeń w drukowanych gazetach. Popróbowałem ceny w gazetach wymienionych przez Kinię: w Dzienniku Bałtyckim, Głosie Koszalińskim, Głosie Pomorza (to chyba ten sam wydawca), ale to dosyć drogie jest, bo się płaci za każdą linijkę, a najprostsze ogłoszenie wychodziło mi około 2 linijek. W Dzienniku Bałtyckim to wychodziło ok. 30 zł, a w piątkowym wydaniu to nawet 50 zł za ogłoszenie i to za pojedynczą emisję. W Głosie to mi nawet więcej jakoś wyszło, bo 55 zł w poniedziałek i 110 zł w piątek, ale to chyba by wyszło w kilku gazetach. Stwierdziłem więc, że póki co to wolę kasę przeznaczyć na Allegro i promocje na innych portalach (np. Gumtree), bo oglądalność tam jest duża i ogłoszenie wisi dłużej niż 1 dzień.

Znalazłem też Echo Miasta, rozdawane za darmo w Trójmieście (ten sam wydawca co Dziennik Bałtycki). Ogłoszenia są tam znacznie tańsze (już od 2.50 zł + VAT za linijkę w poniedziałek i 4 zł + VAT w czwartek), więc stwierdziłem że poeksperymentować można i zamówiłem ogłoszenie Plamki do wydania czwartkowego. Poniedziałkowego się nie dało, bo chyba już jest w druku. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Umieściłem tam też link do strony Plamki na koty.sos.pl, ale nie wprost, tylko przez przekierowanie na goo.gl. Zalety tego są takie, że link był krótki i zajął pół linijki w gazecie a po drugie będę miał licznik odwiedzin :)

Echo Miasta w Warszawie jest rozdawane w wielu miejscach w centrum i ludzie biorą je równie chętnie co Metro, więc liczę że odzew będzie.

Sprawdzimy więc jaki będzie odzew na Plamkę (która, przypominam, wygrała nasz nieformalny plebiscyt w Allegro swoimi 1045 odwiedzinami) i jak będą ludzie dzwonić to wykorzystamy ten patent do innych kotowatych.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 08, 2011 18:49 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

yy... :strach: :strach: :strach: Oni zwariowali z ceną za te ogłoszenia ?! ?! ?! :conf:
Fakt, nie ma sensu ich nawet robić, bo po prostu szkoda kasy. To już sobie na necie u Cat można zamówić 130 ogłoszeń za 2 dyszki. A tu 5 dych za jakieś jedno ogłoszonko :x <sciana>

Adam, ależ Ty działasz ! :D No ale w końcu coś się dzieje na tym wątku ! :D :ok: :kotek: :1luvu: :kotek:

Wczorajsze wydatki, to 2 dyszki na odrobaczenie Puszystej i 5zł za paliwko :) Dziś zakupiony został żwir z Netto za 8,50 :mrgreen: Plami uwielbia namiętnie kopać w nowo wsypanym żwirku i zaraz do niego siurnąć albo.... :evil: :evil:

A pogoda u nas taka, że......... :evil: Nawet nie mogę jechać łapać, bo wiatr by mi chyba klapkę zamknął, albo w ogóle porwał całą łapkę :evil:
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 08, 2011 18:59 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

:ryk: :ryk: Słuchajcie ! Wchodzi siostra i mówię, że Plamka będzie w gazecie :lol:
Na to ona : Czy Ty dalej nie rozumiesz, że Piti już tu zostaje ( groźne spojrzenie ) ?! ?! ?! ?! Idę powiedzieć mamie...
Słyszę zza drzwi: Mamo, ona dalej ogłasza Plamkę i teraz będzie w gazecie :!:
Mama: Kinga, proszę nie ogłaszać Piti ! Ona tu już zostaje !

wrrr... :evil:
A co rano budzą mnie 15 min wcześniej, a wiadomo że rano to za każdą dodatkową minutę snu by się życie oddało :lol: , i drą mi się do ucha: Kinga, wstawaj kuwetę sprzątać bo jest cała zasrana ! Oczywiście odpowiadam im: chcecie sobie zostawić Piti, to proszę bardzo, sprzątajcie. :lol: Ale kuweta czeka, aż wstanę -.-
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 08, 2011 19:34 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Może warto spróbować w lokalnym dodatku do Wyborczej. We wrocławskim ogłoszenia zwierzaków są bezpłatne :kotek:

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Pt kwi 08, 2011 20:32 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

kinia098 pisze:Słyszę zza drzwi: Mamo, ona dalej ogłasza Plamkę i teraz będzie w gazecie :!:
Mama: Kinga, proszę nie ogłaszać Piti ! Ona tu już zostaje !

:ryk: To daj znać jak coś ustalicie, to będziemy ogłaszać kolejnego kotka :ok: :ok: :ok:

Niemniej chyba na razie zostawimy ogłoszenia Plamki, bo jest super fotogeniczna i popularna. Na nowym Allegro ma już 82 odsłony i obserwatora, przy czym Bulwa 74 a Czarny 63. Jak do Ciebie będą ludzie drzwiami i oknami walić po koty to wtedy będziesz mogła inne proponować :mrgreen:

A co do ogłoszeń - też uważam że płacić kilkadziesiąt zł za dwie linijki tekstu w środku szpalty z ogłoszeniami drobnymi to przesada. Oczywiście że lepiej zasponsorować koty CatAngel czy nawet lepiej wyróżnić Allegro. Na szczęście na razie nie zbankrutuję od ogłoszeń, więc naprawdę nie ma sprawy. Martwić się będziemy jak już wszystkie koty znajdą domy. No i zobaczymy co da (czy w ogóle) ogłoszenie w Echo Miasta - to na razie taki eksperyment.

W Warszawie też pogoda straszna. Wiatr taki że ledwo szedłem. Przynajmniej deszcz już teraz nie pada.

ewado pisze:Może warto spróbować w lokalnym dodatku do Wyborczej. We wrocławskim ogłoszenia zwierzaków są bezpłatne :kotek:

O, super sprawa, muszę poeksplorować. Myślałem żeby zajrzeć do Wyborczej, ale jak zobaczyłem ceny w gazetach lokalnych to stwierdziłem że pewnie tam drożej i darowałem sobie.

Pozdrawiam wszystkich wraz z ich kotami :)

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 08, 2011 20:36 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Aha, to jeszcze nie jest w 100% pewne że Plamka będzie miała ogłoszenie w Echo Miasta, bo jeszcze musi to redaktor zaakceptować. Ale nie sądzę, żeby odrzucił, w końcu nie pisałem tam nic wielkiego, ot, zwykłe ogłoszenie że śliczny kotek do oddania + telefon i link do strony WWW ze zdjęciami.

Adam
aburacze

Post » Pt kwi 08, 2011 20:48 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Adam, Ty ogłaszasz ogłaszasz, a kotecka to Ty mas ? :lol: :twisted:

U mnie na tablicy koci rekord bije Puszysta -> 1 853 wejść. A na prowadzeniu jest amstaff Dan :) -> 2 385 wejść. Puszysta miała ogłoszenia robione stosunkowo niedawno i ta liczba mnie powala. Ast natomiast już dłuuuugo wisi. :( I niestety nadal cicho... rok bez domu prawie :(

Z Plamką to ja sama nie wiem. Ja chyba już zgłupiałam do reszty... ? Mam jakieś idiotyczne wrażenie, że moi rezydenci odchodząc, robią miejsce innemu kotowi................ Powiedzcie mi, żebym sobie walnęła w tą łepetynę. :roll: No ale jakby nie patrzeć- tak wychodzi :!:

koty, koty, koty.... trochę psów ! :lol:
Pozdrawia Was najbardziej wyrozumiały, cierpliwy, znoszący wszystkie tymczasy i rozdzielający je podczas sprzeczek pies, Pajda :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 08, 2011 21:07 Re: 40kotówDarłowo-potrzebna karma i wsparcie na sterylki.WIOSNA

Plami uwielbia namiętnie kopać w nowo wsypanym żwirku i zaraz do niego siurnąć albo....

U mnie honorowy sik (tudziez co innego) to norma :lol: Kuweta jest zupelnie czysta przez jakies 15 sekund moze :lol: Czasami to koty wlaza mi do kuwety, jeszcze zanim zdaze bude na nia nalozyc, tak im sie spieszy :P
Mi nikt nie musi przypominac o sprzatnieciu kuwety, moja kotka robi to sama. Jak jest jej juz za brudno (a to jest czyscioszka ze ho ho !) to wali lapeczkami w kubel, w ktorym czysty zwir trzymam i patrzy sie na mnie z mina Sprzataj, stara, sprzataj, do tego zwirku swiezutkiego chce ! :ryk:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia][następna]